Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Реконструкція орендованої будівлі

ivden

Рекомендовані повідомлення

Компанія орендує нежитлове приміщення. Має намір зробити незначну реконструкцію і відкрити там автосервіс. Як правильно це оформити? Чи може замовником будівельних робіт виступати орендар? Чи потрібно після завершення робіт переоформити право власності враховуючі зміні в конструкції будівлі?

Реконструкція передбачає "вирізку" додаткових воріт для вїзду автомобілів, встановлення внутрішніх сходів та облаштування офісних приміщень за допомогою гіпсокартону та склопакетів.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Всі роботи ви маєте погодити з власником. Письмово. Тобто якщо майно державне то з ФДМУ, якщо комунальне то з радою, і відповідно якщо приватне. І залежно від того чи матимете переважне право на викуп. Зазвичай будь-які роботи з ініціативи орендаря відбуваються після підписання договору і погодження робіт, і тоді безпосереднім замовником виступає орендар (або сторона що оплачує роботи).

Є таке поняття як кап.ремонт (реконструкція) і поточний. Різниця у внесенні конструктивних змін. Якщо ваша реконструкція їх передбачає то погодження обов’язкове. Буває є спірним момент щодо визначення приналежності робіт, наприклад замінили вікна і назвали це капітальною реконструкцією, для здійснення викупу. Прокуратура це може оскаржити. Щоб такого не сталось потрібно мати висновок профільної організації з ліцензією до проведення процедури передачі власності

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

На даний час питання викупу приміщення не стоїть. Питаня як правильно отримати АПВ та заповнити декларацію.Ну але ідея якби зрозуміла. Дякую за консультацію
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...