Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ivden

Пользователи
  • Публікації

    24
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача ivden

  1. Є 7 осіб, яким рішенням зборів членів ТзОВ виділили дану будівлю. Також рішенням даних зборів розпочато процедуру ліквідації ТзОВ. Питання яким чином оформити тим 7 власникам документи на право власності. Один з запропонованих варіантів - через рішення суду(провести технічне обстеження, отрмати висновок на відповідність дбн, паспорт бті в суд і суд визнає право власності)
  2. це з колишнього колгоспу, знайти якісь документи не вдалось. Напевно будувалось швидко і без документів - так сказала партія)))
  3. Доброго дня! Ситуація наступна.. Було ТзОВ яке мало у власності будівлю без будь-якої технічної документації. Внаслідок ліквідації товариства будівлю рішеннм зборів було передано декільком членам товариства. Яким чином оформити право власності на нерухоме майно для цих людей? Будівля була збудована дуже давно і відносилась до цілого майнового комплексу. Дякую!
  4. На даний час питання викупу приміщення не стоїть. Питаня як правильно отримати АПВ та заповнити декларацію.Ну але ідея якби зрозуміла. Дякую за консультацію
  5. Компанія орендує нежитлове приміщення. Має намір зробити незначну реконструкцію і відкрити там автосервіс. Як правильно це оформити? Чи може замовником будівельних робіт виступати орендар? Чи потрібно після завершення робіт переоформити право власності враховуючі зміні в конструкції будівлі? Реконструкція передбачає "вирізку" додаткових воріт для вїзду автомобілів, встановлення внутрішніх сходів та облаштування офісних приміщень за допомогою гіпсокартону та склопакетів.
  6. я брав ТУ на газ без опитувального листа. попередні коштували десь 250грн а основні десь 50грн. туалет явно на ділянці потрібний буде. на мою думку можна обмежитись вигрібною ямою. думаю сильно гадити будівельники не будуть)) СанПиН 2605-82. Санітарні норми й правила забезпечення інсоляцією житлових і громадських будинків і територій житлової забудови стосовно розбіжностей між картою і фактичним станом то краще порадитись в міській раді..
  7. Я так бачу тут серйозний підхід до справи… 1. стосовно 4 пункту по ТУ на газ.. в переліку документів для отримання буд паспорту присутні – значить треба мати. Ціна питання – до 60 - 300грн офіційного платежу плюс свій час і старання(або ж більше грошей і хтось буде старатись замість вас). І зовсім не факт що вам потім прийдеться їх поновлювати.. 2. Правильно розумієте – надаєте ескіз і ліцензована організація робить DMF-файл, який ви потім долучаєте до комплекту документів. Авторський і технічний нагляд тут ні до чого. Вони просто прив’язують проектовану будівлю до місцевої системи координат, з таких файлів формується загальна міська база. 3. Ньюанси відповідності викопіювання фактичному стану на місцевості… тут можуть бути різні варіанти: можливо самобуд, можливо помилка, можливо викопіювання ще не встигли оновити… в будь-якому випадку карта має бути завірена відділом інженерних споруд, транспорту та геослужби управління архітектури департаменту містобудування. Ви вірно сказали – потрібно спиратись на викопіювання міськради. При узгодженні мереж координати не потрібні. 4.Стосовно впливу наявних навколишніх споруд на місце розміщення проектованого будинку то ваш архітектор мав би то все роз’яснити і врахувати при проектуванні. Аналогічно він мав би врахувати відступи від будинку на предмет пожежі, інсоляції і т. д. 5. Стосовно опитувального листа. Навряд чи таке питання регулюється законом. Можливо якоюсь постановою чи іншим нормативно-правовим актом. Ви впевнені що самостійно можете заповнити опитувальний лист компетентно? Думаю простіше і краще заплатити 140грн. 6. Туалет в переліку документів не фігурує… септик і вигрібна яма то є різні речі. Добавлено через 45 секунд Між іншим.. а ви не розглядали варіант продажу своєї ділянки?
  8. 1. Наявність мереж потрібно погоджувати на викопіюванні з плану міста з 11 службами. По ідеї викопіювання з міської ради мало б відповідати фактичному стану на місці. Але це нюанси. 2. Ескіз намірів забудови подається лише на папері. В електронному варіанті подається DMF-файл, який готується ліцензованою організацією на основі ескізу. 3. на погодженній карті малювати нічого не потрібно. Її треба використати при розробці ескізу 4. ТУ видаються на забезпечення будинку а не для самого будівництва. Житловий будинок має відповідати певним нормам. Ввести в експлуатацію будинок без опалення, електрифікації та газифікації якось фантастично. Отримати ТУ по газу не так вже й складно і дорого. 5. опитувальні листи заповнюються ліцензованою організацією 6. стосовно норм щодо відступів від сусідніх будинків.. це має все вказати проектант. Є випадки в яких відстані можуть бути менші, але це вже треба дивитись конкретно по матеріалам стін і існуючій ситуації. Краще щоб це зробила досвідчена людина. готовий детальніше обговорити всі питання.. пишіть, якщо цікавить
  9. щось тема затихла.. цікаво знати як там ситуація на сьгоднішній день? невже все стало нормально?
  10. дійсно тема переходить в філософію якусь... стосовно будівельних пробіт досвіду практично не маю, а вот стосовно документації і погоджень то виходить "чим бфльше я знаю, ти більше я розумію що я нічого не знаю".. таке враження іноді що досягти абсолютної відповідності нормам і закону це якась утопія... але багато людей користуючись фактично землею і отримавши років 25 тому рішення місцевої влади спокінісінько починають щось робии і при тому впевнені на 100% що все по чесному і законно..
  11. цілком ймовірно що Ви й не отримаєте штраф, головне щоб сусіди не вставляли палки в колеса... "добрі сусіди" - це гірше поганих законів))):D
  12. Є один цікавий момент.. мій знайомий "здавався по самобуду", але так як декарацію підписували всі власники ділянки і будинку(а їх там було десь 14) то шраф мали платити всі...
  13. В мене винкла підозра що тут виявилось деяке непорозуміння.. ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності" ст. 39 п.9: "9. Зареєстрована декларація про готовність об'єкта до експлуатації або сертифікат є підставою для укладення договорів про постачання на прийнятий в експлуатацію об'єкт необхідних для його функціонування ресурсів - води, газу, тепла, електроенергії, включення даних про такий об'єкт до державної статистичної звітності та оформлення права власності на нього. Підключення закінченого будівництвом об'єкта, прийнятого в експлуатацію, до інженерних мереж здійснюється протягом десяти днів з дня відповідного звернення замовника до осіб, які є власниками відповідних елементів інженерної інфраструктури або здійснюють їх експлуатацію. " Будинок був нещодавно збудований? Якщо збудований давно то яки Ви були без підключення до інженерних мереж? Можливо у Вас промили декларацію про введення в експлуатацію цього будинку? Щось не віриться, що КП «Міськводоканал» вимагав окрему декларацію на підключення з вулиці до будинку
  14. По даній ситуації можу зазаначити наступне: 1. При проведенні будь-яких робіт оформляти все згідно законодавства - це дешевше ніж платити штраф. Та і підключити газ в приміщення, яке по документах ніде не прописане трохи проблематично. 2. Перед будь-якими діями з нерухомістю(продаж, дарування, застава для кредиту..) треба мати зареєстроване право власності на неї. Я так розумію на даний момент у Вас воно відстутнє. 3. В теорії землю під будинком можна поділити, але тоді будинок мав би бути розділений по вертикалі, мати два окремі входи. Тоді можна було б вести мову про отриманя окремої адреси і окремого заїзду. Я так підозрюю що такий варіант для Вас малореальний? Ваш випадок є дуже цікавим. Я вам лишав свій номер телефону в приватних повідомленнях. Можем зідзвонитись і зустрітись у Львові з документами і це все детальніше обговорити. На даному етапі мова про оплату послуг не йде, тому Ви нічого не втрачаєте. А дле мене це сильний спортивний інтерес)))
  15. взагалі то треба дивитись спецам шо з нього краще зробити.. а чи декларація чи будпаспорт то вже ньюанси
  16. якщо будинок введений в експлуатацію, значить і земля там оформлена нормально.. а Ви звертались до місцевої влади щодо видачі свідоцтва про право власності? по логіці , після реєстрації декларації про готовність потрібно звернутись до місцевої влади для видачі свідоцтва про право власності, а потім зареєструвати його в БТІ. місцева влада може і присвоїти Вашому будинку інший номер. а взагалі то в газовиків напевно є можливість заключити дві різні угоди за однією адресою..
  17. ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. N 466 ПЕРЕЛІК об'єктів, будівництво яких здійснюється після подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт 1. Індивідуальний (садибний) житловий будинок, садовий, дачний будинок не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) площею до 300 кв. метрів. 2. Господарські будівлі і споруди, зокрема гаражі, які розташовані на присадибних, дачних і садових земельних ділянках. думаю в архітектурі трошки не в курсі шо для таких випадків подається повідомлення).. але якщо і місцевий інспектор ДАБК не в курсі то вже погано((..
  18. питання дуже обширне і багато залежить від наявних документів і від конкретного району. Якщо Вас це питання цікавить, то можемо обговорити це детально.. писати ДУЖЕ багато)).. Добавлено через 3 минуты землю в спільне користування, будинок розділити за згодою, проект 1, лічильник кожному.. загалом варіанти завжди є
  19. дуже цікава ситуація... і як справи з повідомленнями і декларуванням зараз?
  20. це вимоги Львівської міської ради, Департамент містобудування на основі цих даних видає будпаспорт. Далеко не всі земельні ділянки мають форму прямокутника, тому краще мати передпроектні пропозиції)
×
×
  • Створити...