Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Екодім кератерм з вентильованим фасадом

misko

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня шановні форумчани! До недавнього часу я лише черпав інфу з форумів і брав участь просто в обговорюваннях. Наразі я готовий поділитись з вами своїм досвідом оскільки вже звів дім своєї мрії, екологічний та економічний.

Почнім з самого початку:

1. Зведення фундаменту проводилось по класичній технології стрічкового, тут додати нічого.

2. Стіни зводились з двох матеріалів, зовнішні з керамічного блоку кератерм 38 а внутрішні зі звичайної цегли.

keraterm_38.jpg

переваги керамічного блоку очевидні зокрема:

- коефіцієнт теплопровідності 0,14 Вт/м·К для прикладу в звичайної цегли 0,7 Вт/м·К, деревини 0,12 Вт/м·К ;

- менша кількість кладочного розчину в 2,5 рази, 1 блок заміняє 11 звичайних цегол, (проте для кладки звичайний піщано вапняний розчин не годиться оскільки утворює містки холоду, я використовував перліт та замінник вапна, по вартості практично теж саме що готовий вапняно піщаний розчин.) ;

- менша оплата праці за 11 покладених цеглин та 1 блоку ;

- час зведення будівлі скорочується в кілька разів;

- приблизно вдвічі менша маса навантаження на фундамент;

3. Внутрішня штукатурка зроблена з застосуванням перлітового піску. Ми використовували суміш перлітового піску цементу М 500, та замінника вапна, товщина шару приблизно 2 см. Вартість 1 м2 такого штукатурного розчину вийшла така ж як і готового вапняно піщаного розчину на замовлення, 450 грн 1 м2 перлітової штукатурки і машина три куба розчину 1400 грн не враховуючи недосипання на виробництві. застосування більш міцнішого цементу зумовлено тим що перліт має низький коефіцієнт стиснення.

4. Зовнішня штукатурка виконана також з застосуванням перліту по аналогічній схемі як і всередині тільки товщина штукатурного шару склала 7 см, в якості армування використовували рулонну сітку по 10 м, купував в епіцентрі саму просту і дешеву вроді 30 грн рулон.

Коротко про переваги перліту:

- низький коефіцієнт теплопровідності 0,04-0,05 Вт/мК, для порівняння в пінопласту 0,037 до 0,043 Вт/мК;

- мала вага, його легко подавати на верхні поверхи, і легко накидати як штукатурний розчин;

- гарно загладжується, і оскільки в перліту зернистість менша ніж в просто піску отримується поверхня рівненька як зеркальце (мене це дуже втішило бо як експерементатор я боявся шо з цього всього вийде);

Основна проблема з якою я стикнувся в процесі виготовлення розчину це те що перліт дуже кумарний, в нього високий коефіцієнт вологопоглинання, одним словом якщо ви засипаєте сухий перліт в мішалку і починаєте додавати води то тут у нас була основна проблема то він загустий трішки добавиш води тут вже дуже рідкий. Вияснилось шо перліт спочатку швидко вбирає воду і через якийсь час перемішування починає її віддавати. Трудоємкість була колосальна, особливо при наявності вітру на вулиці цей пил розлітався по всій будові покриваючи нас всіх білим туманом.:)

Ну ліньтяй би здався но не МИ :-)))

вийшли з цього діла просто, в резервуар від звичайного розчину насипали кілька кубів перліту і поливали його водою, перліт вбирав води скільки йому треба решту води осідало на дні і стікало. Нормально зволожений перліт шуфлями закидали в мішалку як простий пісок додавали пластифікатор і цемент, :) все пішло як по маслу.

5. Дах робив звичайний з деревяною конструкцією і покритий металочерепицею.

6. Вікна встановив "КВЕ перфект" пятикамерний профіль з енергозберігаючим склопакетом. Дерев яні не потянув, та й якісні важко найти, і як сказав знайомий шо там хімією пропитані ті вікна не меншою шо ті профіля з пвх.

Наразі виконую утеплення даху мінватою 15 см між кроквами, в якості паробарєру та додаткового утеплення на кроквах використаю пінофол тип А його коефіцієнт провідності складає 0,041 Вт/мК. Балочні перекриття між кімнатами і мансардою утеплю пінофол "супер нет".

 

2041723.jpeg

 

P.S На даний час змонтованого опалення немає, тимчасово спорудив буржуйку з водяним плащем з двох газових балонів, підключив 2 батереї. Палю тоді коли працюю. Оскільки зима досить тепла при -5 на вулиці всередині вранці +5, через 2 години в приміщенях 1 го поверху вже +12 площа 1 го поверху 90 м2, друго 110 м2, перекриття між другим поверхом і мансардою ще немає, мансарда ще не утеплена відповідно тепло тікає через бляху. Утеплю мансарду дослідженя вам викладу. Все що наразі ясно це те що дім насправді буде теплим.

:beer:Ж-):D:o

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 місяць потому...

Ви будь ласка виложіть фотографії Вашого будинку, процесу утеплення перлітом, а не фотографії кератерму, яких в інтернеті і так хватає. Думаю це буде цікавіше форумчанам.

Коли Ви утеплювали перлітом стіни? В минулому році я брав перліт по 360 грн куб. Правда можливо ціна залежить від регіону. Який матеріал Ви використовували в якості замінника вапна?

П.С. Якщо Ви нічого не збираєтесь рекламувати та продавати в цій гілці, перенесіть тему в розділ "Как мы строим дома и делаем ремонты" ;)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 3 місяці потому...

4. Зовнішня штукатурка виконана також з застосуванням перліту по аналогічній схемі як і всередині тільки товщина штукатурного шару склала 7 см

 

 

серьезно 7 см??

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...