Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Земельні відносини і навколо

Пацифист

Рекомендовані повідомлення

Довго читаю форум і вирішив створити данну тему , пишіть і запитуйте , я сподіваюсь, що колега Фікус теж приєднається , можливо кримські коллеги також )) Пані та Панове , земельні відносини досить такі складні , на ваші запитання буду намагатись відповідати лаконічно, але честно .
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Довго читаю форум і вирішив створити данну тему , пишіть і запитуйте , я сподіваюсь, що колега Фікус теж приєднається , можливо кримські коллеги також )) Пані та Панове , земельні відносини досить такі складні , на ваші запитання буду намагатись відповідати лаконічно, але честно .

 

Це дуже добре, пане Пацифист, що Ви взяли на себе тягар відповідати на запитання стосовно земельних відносин. Звідки необхідний досвід та знання теми?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

досвід та знання теми?

Маю дві освіти - економічну і землевпорядну , більше 10 років очолював фірму , займались землевпорядними, геодезичними роботами , також була і будівельна ліцензія . Ну а тепер реклама )) - Розпаювали сім сільських рад , формування мережі АЗС(43 шт) , перші проекти відводів ОСББ, розроблена документація по встановленню меж меж з повним комплексом топо-геодезичних робіт НПЗ і ще багато всякого цікавого і не дуже .

 

Пробачте, а це як?

Чесно - це коли ви щось запитаєте , то я якщо знаю , то відповім , а не знаю - скажу що не знаю , а не буду водичку розливати.На багато питань не можна відповісти не бачивши документів , не виїхавши на місце і не знаючи "підводних течій" у вашій місцевості.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Спасибі за відповідь, Пацифист. Нарешті на форумі я (особисто) зустрів людину з відповідною освітою та досвідом. Поки не бачу реклами (навіть немає підпису). Що штовхнуло Вас вплутатися в відповіді? Відсутність роботи? Ну, якщо «назвались груздем – полезайте в короб»!

 

Питання. Чому в Криму власних ділянки з цільовим призначенням «ведення особистого селянського господарства» може звести житловий будинок та ввести його в експлуатацію з отриманням відповідного Свідоцтва про право власності на житловий будинок? Саме таким чином побудувався та будує другий будинок мій знайомий. І чому це неможливо, скажемо, під Києвом? Дякую.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Чому в Криму власних ділянки з цільовим призначенням «ведення особистого селянського господарства» може звести житловий будинок та ввести його в експлуатацію з отриманням відповідного Свідоцтва про право власності на житловий будинок? Саме таким чином побудувався та будує другий будинок мій знайомий. І чому це неможливо, скажемо, під Києвом?

А ось тепер чесно - на дане питання у мене відповіді немає , бо ЗКУ цього не дозволяє , але можливо генпланом там передбачена житлова забудова і ДАБК реєструє повідомлення і вуаля. Хоча як на мене я б в такі ігри не грався

 

Добавлено через 7 минут

Що штовхнуло Вас вплутатися в відповіді? Відсутність роботи? Ну, якщо «назвались груздем – полезайте в короб»!

Роботи повно )) зараз в основному виконую функції "замовника" в будівництві ( не приватні хатки), бдю за хазяйскі гроші , а земельні відносини в основному. як хоббі , допомагаю друзям та знайомим у не стандартних ситуаціях . Хоча подумую відкрити , щось на кшалт інформаційно-консультаційного центру із спеціалізацією по земельним відносинам , ну а там консультації і всілякий супровід за гроші , машина у мене велика - жере багато , да і сім"я чомусь їсти хоче кожен день :))

ПиСи - ура дощ пішов , поливати газон не потрібно !!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

... ура дощ пішов , поливати газон не потрібно !!

Дощ - це добра подія! Особливо для газонів... різноманітних... особливо - зелених... Чому тільки два знаки оклику? Дарую Вам, від себе, ще один - !

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

Шановний Пацифісте,

я займаюся приватизацією земельної ділянки в Києві. На сьогодні є рішення Київради про передачу ділянки у приватну власність. Хочу закінчити приватизацію. Коли я звернулася до приватних організацій щодо свого питання, то мені були названі космічні ціни, які я просто не потягну.

Отже, мене цікавить:

1. Що далі треба зробити?

2. З яких питань мені необхідна допомога уповноважених спеціалістів?

3. Які дії я можу робити самостійно?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А можливо процитувате саме рішення , або зробіть скан , імена і адреса не цікаві , просто те що саме і як саме написано у рішенні досить таке принципове
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

пишіть і запитуйте

Можете прокомментировать мой диалог в этой теме с её автором, который предложил мне свои услуги по разработке проекта землеустройства. Я предоставил ему самую исчерпывающую информацию, которую он требовал, а именно размер участка, район города, назначение участка и перечень имеющихся у меня документов, но никак не могу от этого специалиста получить информацию о цене его услуг, так как он теперь требует скан решения о согласии на разработку проекта, что бы озвучить цену своих услуг. Я предоставил ему текст своего решения, но он требует именно скан, что бы сложить цену своим услугам по разработке проекта землеустройства. Такие действия этого специалиста наводят меня на нехорошие мысли, поэтому я попросил предоставить уже его скан лицензии и квалификационного сертификата на данный вид услуг, но увы, он пока не предоставил, что опять наводит на нехорошие размышления. Вы, как специалист-землеустроитель, можете аргументировано ответить, зачем надо этому специалисту именно скан решения, что бы сложить цену за разработку проекта землеустройства и надо ли для этого вообще скан решения? Неужели недостаточно текста решения?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

решения о согласии на разработку проекта

навіщо це потрібно - мені не зрозуміло , адже посвідченням вашого рішення є підпис під договором . Скоріш за все ви отримаєте договір на консультаційні послуги в сфері нерухомості і доручення підпишите на право представлення ваших інтересів у відповідних органах , а чому тягнуть з ціною ? думаю не можуть домовитись з реальними виконавцями за цифру і не знають яку свою дельту приліпити

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Доброго дня, і дуже дякую за таку потрібну тему!

В мене не зовсім стандартне питання. Є така ділянка 14 га в Лісовій Бучі - за кадастровим номером 3210800000:01:059:0321, якщо вірити сайту www.map.land.gov.ua/kadastrova-karta. За інформацією Укрправди, вона може належати одному дуже цікавому власнику - www.pravda.com.ua/articles/2013/08/7/6995627/

Наскільки я правильно розумію, там було виділено кілька десятків ділянок під забудову (скоріш за все на підставних осіб), які потім були об'єднані під одним держактом за цим кадастровим номером. В мене питання, чи можливо за нашим законодавством, якось дізнатися хто є її офіційним власником? Наприклад, написати запит до міськради (чи маю я право як член територіальної громади отримати П.І.Б. власника) за законом "Про доступ до публічної інформації"? Як дізнатися що там взагалі будують?

П.С. Генплан міста не прийнятий і є тайною за сімома печатями )))

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

за законом "Про доступ до публічної інформації"

а що інформація про власника є публічною ? а скоріш за все там власник компанія з Віргінських островів

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

я м`яко кажучи, не юрист, тому й питаю )))

тому що кадастровий номер - це по суті єдина зачіпка, яка у мене є, і можливо на цій основі можна було б їх якось розкрутити

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

якось розкрутити

це взагалі елементарно , але є право приватної власності і давати поради , як знайти власника через базу я не буду , є маса "заробітчан" які це зроблять , а для чого це розкручувати ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

просто я хочу будуватися на сусідній вулиці. а таке сусідство, пардон, якось для мене не комільфо

і якщо це дійсно правда, воно ж всю карму того місця спаскудить. а там неподалік колись була дача Булгакових, садиба лікаря Камінського...

біда-пєчаль, одним словом

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 місяці потому...
В Україні накопичилося більше двох мільйонів гектарів "нічийної" землі, яку не обробляють, бо власники земельних паїв після смерті не залишають заповітів.

Експерти вказують на загрозливу тенденцію збільшення масиву земельних ділянок, якими ніхто не може скористатися. Дається в знаки демографічна криза. За результатами опитування, проведеного проектом USAID „АгроІнвест“, кожному четвертому власнику земельних паїв в Україні виповнилося 70 і більше років. "Актуальність цієї проблеми загострюється. Літні люди в селі здебільшого не складають заповітів, аби передати цю землю комусь із сусідів чи односельців, бо це дорого. А прямих нащадків у них часто немає.

Відумерла спадщина в деяких регіонах України становить вже 15-20 відсотків від загальної площі розпайованих земель. Особливо це стосується поліських областей – Чернігівської, Рівненської, Житомирської, розповідає завідуючий кафедрою землевпорядного проектування Національного університету біоресурсів і природокористування України Андрій Мартин.

www.dw.de/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83-%D0%B4%D1%96%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%83%D1%82%D1%8C%D1%81%D1%8F-%D0%BC%D1%96%D0%BB%D1%8C%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B3%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%96%D0%B2-%D0%BD%D1%96%D1%87%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%97-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%BB%D1%96-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%96/a-17188424

 

Добавлено через 3 минуты

Наскільки я правильно розумію, там було виділено кілька десятків ділянок під забудову (скоріш за все на підставних осіб), які потім були об'єднані під одним держактом за цим кадастровим номером. В мене питання, чи можливо за нашим законодавством, якось дізнатися хто є її офіційним власником?

теоретично якщо можливий поділ земельної ділянки на кілька менших ділянок, то повинна бути можливість і об'єднання ділянок в одну :D

але українські юристи та законодавці такі "юристи" :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Відумерла спадщина в деяких регіонах України становить вже 15-20 відсотків від загальної площі розпайованих земель. Особливо це стосується поліських областей –

багато людей просто не хочуть успадковувати землю , потрібно прибутковий податок заплатити ( на поліссі середня вартість нормативна - 21000 за га) , а паї там великі 3-6 га , бо грунти погані . А ще і за переоформлення потрібно заплатити . Ось люди кладуть заповіт у шафу і чекають - можливо щось змінеться

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

багато людей просто не хочуть успадковувати землю , потрібно прибутковий податок заплатити ( на поліссі середня вартість нормативна - 21000 за га) , а паї там великі 3-6 га , бо грунти погані .

можете навести нормативну вартість по іншим областям?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...