Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

картопляний свин

muvic

Рекомендовані повідомлення

сходив учора у магазинчик, глянув ціни на картоплю, і вирішив влаштувати собі свято.

тож - картопляний свин до вашої уваги.

одже, що потрібно:

- картопля, близько 1.5-2 кг (так, розумію, що це розкіш за теперішніх цін, але чому б себе й не побалувати?!)

- фарш свинячий, близько 800 г

- пару яєць у фарш

- цибулю у фарш, пару штук на дрібній тертушці (також розумію, що й цибуля вже стала розкошем, але що поробиш...)

- спеції які хто полюбляє.

 

варимо картоплю, потім дуже ретельно її продавлюємо на пюре. консистенція - як пластилін, коли його добряче розім'яти.

далі залишаємо, нехай охолоджується.

IMG_20131223_114253.jpg

 

далі приготування фаршу, додавання у нього спецій, смаження. смажити треба майже до готовності.

IMG_20131223_114300.jpg

і картопля, і фарш повинні бути вже посолені, тобто як окремі готові страви.

залишаємо і фарш холонути.

за цей час треба змастити деко та увімкнути духовку.

я змащував звичайним вершковим маслом

IMG_20131223_114247.jpg

 

далі на деці формую низ майбутнього свина

IMG_20131223_114956.jpg

 

і розкладаю по ньому фарш

IMG_20131223_115523.jpg

IMG_20131223_115538.jpg

цілком зрозуміло, що у тій частині, де тулуб - більше, по ногах - менше, голова - теж з фаршем.

 

потім - картопляними коржиками заліплюємо фарш, формуємо тушку. раджу руки змащувати водою, щоб краще ковзалися по картоплі.

IMG_20131223_120822.jpg

 

не забуваємо про вуха та п'ятачка

IMG_20131223_120831.jpg

 

про хвоста теж забувати не варто

IMG_20131223_120846.jpg

IMG_20131223_141215.jpg.a447e7487d23c7bc0097d317558363f3.jpg

IMG_20131223_141223.jpg.43b83146b828740ee03054b70418105e.jpg

IMG_20131223_141204.thumb.jpg.06fd0a6ef57643523a2760cf7e2b0f04.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

далі прикрашаємо на власний розсуд

IMG_20131223_121628.jpg

IMG_20131223_121637.jpg

IMG_20131223_121650.jpg

 

в зв'язку з тим, що я не дуже "силён" у зоології, мій свин замість копит має кігті.

 

ну а далі - у духовку, хай собі там запечеться хвилин 30-40. я підсмажував у духовці на температурі 150 градусів.

потім підберу вологу, що вилилася - страва готова.

IMG_20131223_130457.jpg

смачного!

 

насправді - дуже забавне, оригінальне та досить бюджетне рішення при потребі щось швиденько поставити на стіл.

із розряду "гості на порозі"

 

поки писав - вже приготувався мій свин

ось що вийшло:

attachment.php?attachmentid=328765&stc=1&d=1387801834

attachment.php?attachmentid=328766&stc=1&d=1387801841

attachment.php?attachmentid=328767&stc=1&d=1387801848

  • Лайк 9
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

как минимум - оригинально!!:good:

а из чего полоски? у меня всего два варианта, весьма экзотических, как для картофельной запеканки - какао и корица?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

miss_amp, кориця.

досить гармонійно, мушу зізнатися.

сам не очікував.

 

звісно, що для мене більш привабливим був би варіант з папрікою меленою, або перцем меленим.

але ж поки що малечі рано такі спеції куштувати.

тому змушений був застосувати корицю.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А этого зверя реально вытащить с дека и переложить на блюдо, чтоб не развалился ? Или прямо с дека хомячить ?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Sass, я вважаю, що можна на деко щось підкласти, типу вощеного паперу, або дощечку, все одно з нею нічого не стане.

а потім просто з дека зняти та на стіл поставити вже у облагороженому вигляді.

 

ми злупили прямо з деки. але ж це був просто обід, не святковий, тому не було особливих вимог до оформлення столу

 

Добавлено через 50 секунд

прямо з деки - у тому сенсі, що на деці різали, а потім лопаткою перекладали на тарілки

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

типу вощеного паперу, або дощечку, все одно з нею нічого не стане.

бумага раскиснет, а доска, мне кажется, будет препятствовать пропеканию снизу, да и запахи от нее будут посторонние. Для того чтоб сразу на стол подать, лучше запекать в стеклянной или керамической форме с низкими бортами, или вобще в порционных керамических посудинах

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

miss_amp, дякую за підказки про бумагу та непропікання.

та вже вибачайте - я не маю особливого досвіду у кулінарії, так, іноді натхнення як навіє, то й витворяю...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

та вже вибачайте - я не маю особливого досвіду у кулінарії

 

 

muvic, я надеюсь Вы не подумали что это критика?:), скорее рабочие заметки и размышления ;)

 

а опыт, это дело наживное. Самое главное что есть "натхнення"!!:good:

 

п.с. про опыт.

как-то, в ранней юности, мы с подругой решили для мальчиков торт спечь, и подруга, что бы смазать протвинь маслом, не нашла ничего лучшего чем кусок ваты, которая вместе с маслом размазалась по протвиню и нами замечена не была.. А вот гости её заметили.... когда торт ели:D вот так на ошибках и учатся:D

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

сначала было похоже на черепашку :) :)

а Вы - свын-свын ))

 

А в конце больше на корову, чем на свинью :D

Думаю получилось вкусно :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ниже рецепт и ответы на все вопросы:) Чтобы картошка держала форму - нужно добавлять яйца.(только в остывшую, а то свернутся)

 

Поросенок из картофеля

Готовить его можно и без мясного фарша, заменив его на любые овощи, например, тушеную капусту или жареные баклажаны.

Ингредиенты:

• 1-1,5 кг картофеля

• 250-300 г твердого сыра

• 2-3 яйца и 1 желток для обмазки поросенка

• 2-3 ст. ложки молока при необходимости

• мускатный орех на кончике ножа

• 2 репчатые луковицы

• 1 кг мясного фарша

• соль по вкусу

• черный молотый перец и 2 горошины

• растительное масло

Приготовление:

Для начала отварить картофель в подсоленной воде. Слить ее, а картофель растолочь, добавив тертый мускатный орех, сыр, яйца и молоко. Пюре должно получиться достаточно густым, поэтому молоко вливайте в последнюю очередь. Для мясной начинки обжарить мелко нарезанный лук, фарш со специями и пряностями.

Часть картофельного пюре оставить для украшения, а остальное выложить на пищевую пленку. Сверху положить фарш и свернуть в рулет при помощи пленки. Перенести его на противень, покрытый бумагой для выпечки, а лучше всего, антипригарным ковриком. Придать рулету форму поросенка. Из оставленного картофеля делаем ушки, хвостик, ножки поросенка. Из горошен перца - глазки.

Обмазываем поросенка желтком и ставим в разогретую до 200 градусов духовку минут на 20, что бы он только зарумянился. Украшаем по своему вкусу.

_GL2_UHdjsA.jpg.fd03eb394946fab1e5a3db0a36effb80.jpg

c5NRxMDOr0E.jpg.6a5bb365389a4a1d2a2f88ea9213469c.jpg

DzTmLFmYS8I.jpg.28b81f3d34dd522101bec96a87c60ea5.jpg

FNTtiZyyvAM.jpg.41920262f3507288ef4c6e02574c02f6.jpg

kWADIZmBLN0.jpg.721d985d5f13315a0e105cd0bd8beeb8.jpg

84T1x5e6V0g.jpg.e6ba07c8666c3e5f69bfd3108dc61db9.jpg

uLVx_HV21lY.jpg.4255b9e2d02d78a72720789c817ef9bd.jpg

FyBKdySRZSc.jpg.f13cb6747664eb83a89a66fb79f249bd.jpg

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...