muvic Опубліковано: 23 грудня 2013 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2013 сходив учора у магазинчик, глянув ціни на картоплю, і вирішив влаштувати собі свято. тож - картопляний свин до вашої уваги. одже, що потрібно: - картопля, близько 1.5-2 кг (так, розумію, що це розкіш за теперішніх цін, але чому б себе й не побалувати?!) - фарш свинячий, близько 800 г - пару яєць у фарш - цибулю у фарш, пару штук на дрібній тертушці (також розумію, що й цибуля вже стала розкошем, але що поробиш...) - спеції які хто полюбляє. варимо картоплю, потім дуже ретельно її продавлюємо на пюре. консистенція - як пластилін, коли його добряче розім'яти. далі залишаємо, нехай охолоджується. далі приготування фаршу, додавання у нього спецій, смаження. смажити треба майже до готовності. і картопля, і фарш повинні бути вже посолені, тобто як окремі готові страви. залишаємо і фарш холонути. за цей час треба змастити деко та увімкнути духовку. я змащував звичайним вершковим маслом далі на деці формую низ майбутнього свина і розкладаю по ньому фарш цілком зрозуміло, що у тій частині, де тулуб - більше, по ногах - менше, голова - теж з фаршем. потім - картопляними коржиками заліплюємо фарш, формуємо тушку. раджу руки змащувати водою, щоб краще ковзалися по картоплі. не забуваємо про вуха та п'ятачка про хвоста теж забувати не варто Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
muvic Опубліковано: 23 грудня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2013 далі прикрашаємо на власний розсуд в зв'язку з тим, що я не дуже "силён" у зоології, мій свин замість копит має кігті. ну а далі - у духовку, хай собі там запечеться хвилин 30-40. я підсмажував у духовці на температурі 150 градусів. потім підберу вологу, що вилилася - страва готова. смачного! насправді - дуже забавне, оригінальне та досить бюджетне рішення при потребі щось швиденько поставити на стіл. із розряду "гості на порозі" поки писав - вже приготувався мій свин ось що вийшло: 9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lana_CK Опубліковано: 23 грудня 2013 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2013 сначала было похоже на черепашку :) а Вы - свын-свын )) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
miss_amp Опубліковано: 23 грудня 2013 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2013 как минимум - оригинально!! а из чего полоски? у меня всего два варианта, весьма экзотических, как для картофельной запеканки - какао и корица? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
muvic Опубліковано: 23 грудня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2013 miss_amp, кориця. досить гармонійно, мушу зізнатися. сам не очікував. звісно, що для мене більш привабливим був би варіант з папрікою меленою, або перцем меленим. але ж поки що малечі рано такі спеції куштувати. тому змушений був застосувати корицю. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sass Опубліковано: 25 грудня 2013 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2013 А этого зверя реально вытащить с дека и переложить на блюдо, чтоб не развалился ? Или прямо с дека хомячить ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
muvic Опубліковано: 25 грудня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2013 Sass, я вважаю, що можна на деко щось підкласти, типу вощеного паперу, або дощечку, все одно з нею нічого не стане. а потім просто з дека зняти та на стіл поставити вже у облагороженому вигляді. ми злупили прямо з деки. але ж це був просто обід, не святковий, тому не було особливих вимог до оформлення столу Добавлено через 50 секунд прямо з деки - у тому сенсі, що на деці різали, а потім лопаткою перекладали на тарілки 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
miss_amp Опубліковано: 25 грудня 2013 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2013 типу вощеного паперу, або дощечку, все одно з нею нічого не стане. бумага раскиснет, а доска, мне кажется, будет препятствовать пропеканию снизу, да и запахи от нее будут посторонние. Для того чтоб сразу на стол подать, лучше запекать в стеклянной или керамической форме с низкими бортами, или вобще в порционных керамических посудинах 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
muvic Опубліковано: 25 грудня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2013 miss_amp, дякую за підказки про бумагу та непропікання. та вже вибачайте - я не маю особливого досвіду у кулінарії, так, іноді натхнення як навіє, то й витворяю... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
miss_amp Опубліковано: 25 грудня 2013 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2013 та вже вибачайте - я не маю особливого досвіду у кулінарії muvic, я надеюсь Вы не подумали что это критика?, скорее рабочие заметки и размышления ;) а опыт, это дело наживное. Самое главное что есть "натхнення"!! п.с. про опыт. как-то, в ранней юности, мы с подругой решили для мальчиков торт спечь, и подруга, что бы смазать протвинь маслом, не нашла ничего лучшего чем кусок ваты, которая вместе с маслом размазалась по протвиню и нами замечена не была.. А вот гости её заметили.... когда торт ели:D вот так на ошибках и учатся:D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
кураж Опубліковано: 25 грудня 2013 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2013 сначала было похоже на черепашку :) а Вы - свын-свын )) А в конце больше на корову, чем на свинью :D Думаю получилось вкусно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alexbc Опубліковано: 25 грудня 2013 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2013 Ниже рецепт и ответы на все вопросы Чтобы картошка держала форму - нужно добавлять яйца.(только в остывшую, а то свернутся) Поросенок из картофеля Готовить его можно и без мясного фарша, заменив его на любые овощи, например, тушеную капусту или жареные баклажаны. Ингредиенты: • 1-1,5 кг картофеля • 250-300 г твердого сыра • 2-3 яйца и 1 желток для обмазки поросенка • 2-3 ст. ложки молока при необходимости • мускатный орех на кончике ножа • 2 репчатые луковицы • 1 кг мясного фарша • соль по вкусу • черный молотый перец и 2 горошины • растительное масло Приготовление: Для начала отварить картофель в подсоленной воде. Слить ее, а картофель растолочь, добавив тертый мускатный орех, сыр, яйца и молоко. Пюре должно получиться достаточно густым, поэтому молоко вливайте в последнюю очередь. Для мясной начинки обжарить мелко нарезанный лук, фарш со специями и пряностями. Часть картофельного пюре оставить для украшения, а остальное выложить на пищевую пленку. Сверху положить фарш и свернуть в рулет при помощи пленки. Перенести его на противень, покрытый бумагой для выпечки, а лучше всего, антипригарным ковриком. Придать рулету форму поросенка. Из оставленного картофеля делаем ушки, хвостик, ножки поросенка. Из горошен перца - глазки. Обмазываем поросенка желтком и ставим в разогретую до 200 градусов духовку минут на 20, что бы он только зарумянился. Украшаем по своему вкусу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз