gospel Опубліковано: 7 лютого 2014 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2014 Одну вещь скажу за которую меня Шарманьщик справедливо убьет Но если уложить провод без гофры в пенопластовую штробу и заштукатурить ничего плохого не случится Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
IEC 60364 Опубліковано: 7 лютого 2014 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2014 Но если уложить провод без гофры в пенопластовую штробу и заштукатурить ничего плохого не случится Слой штукатурки вокруг провода (между проводом и пенопластом) должен быть не менее 10 мм. Оформляется актом осмотра скрытых работ. Прокладка провода непосредственно по слою пенопласта запрещена. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gospel Опубліковано: 7 лютого 2014 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2014 Слой штукатурки вокруг провода (между проводом и пенопластом) должен быть не менее 10 мм. Оформляется актом осмотра скрытых работ. Прокладка провода непосредственно по слою пенопласта запрещена. Это из ДБН? Спасибо буду знать. Я раньше думал, что штроба обязательна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
IEC 60364 Опубліковано: 7 лютого 2014 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2014 Это из ДБН? Правила пожежної безпеки в Україні 5. Загальні вимоги пожежної безпеки до інженерного обладнання 5.1. Електроустановки ... 5.1.15. Прокладання проводів (кабелів) поверхнею горючих основ (конструкціях, деталях), улаштування вводів у будівлі повинно здійснюватися згідно з ПУЕ та ДНАОП 0.00-1.32-01. У разі відкритого прокладання незахищених проводів та захищених проводів (кабелів) з оболонками з горючих матеріалів відстань від них до горючих основ (конструкцій, деталей) повинна становити не менше 0,01 м. У разі неможливості забезпечити вказану відстань провід (кабель) слід відокремлювати від горючої поверхні шаром негорючого матеріалу, який виступає з кожного боку проводу (кабелю) не менше ніж на 0,01 м. У разі схованого прокладання таких проводів (кабелів) їх необхідно ізолювати від горючих основ (конструкцій) суцільним шаром негорючого матеріалу. Після закінчення прокладання складається акт проведення схованих робіт. Добавлено через 46 секунд Я раньше думал, что штроба обязательна Что значит "штроба обязательна"? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gospel Опубліковано: 8 лютого 2014 Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2014 Что значит "штроба обязательна"? Я хотел сказать гофра для пенопласта обязательна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
deecher Опубліковано: 9 лютого 2014 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2014 Добавлю свой вариант. Штробы резал болгаркой с шлифовальным кругом 125 мм. Получается широкая штроба, зауженная в глубину. В стену отлично ложится провод и расклинивается в ПП. Потом заделка перлфиксом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gospel Опубліковано: 10 лютого 2014 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2014 Добавлю свой вариант. Штробы резал болгаркой с шлифовальным кругом 125 мм. Получается широкая штроба, зауженная в глубину. В стену отлично ложится провод и расклинивается в ПП. Потом заделка перлфиксом. Я думаю, что это не правильно, когда провод касается ППС 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sokos1975 Опубліковано: 13 лютого 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 13 лютого 2014 А как обстоят дела с штробами под трубы водопровода? там же перлфликса для замазки немерянно надо!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
deecher Опубліковано: 13 лютого 2014 Поділитись Опубліковано: 13 лютого 2014 Я думаю, что это не правильно, когда провод касается ППС Провод серии НГ НД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
IEC 60364 Опубліковано: 13 лютого 2014 Поділитись Опубліковано: 13 лютого 2014 Провод серии НГ НД Не имеет значения - у провода/кабеля с индексом "нг" и изоляция и оболочка горючи. Непосредственно по сгораемым основаниям допускается прокладка только провода в негорючей изоляции (например с минеральной изоляцией) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gospel Опубліковано: 19 лютого 2014 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2014 Не имеет значения - у провода/кабеля с индексом "нг" и изоляция и оболочка горючи. Непосредственно по сгораемым основаниям допускается прокладка только провода в негорючей изоляции (например с минеральной изоляцией) Штукатурка относится к минеральной изоляции? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
IEC 60364 Опубліковано: 19 лютого 2014 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2014 Штукатурка относится к минеральным обстоятельствам? Штукатурка относится к огнестойким обстоятельствам: ПУЕ Глава 2.1 Електропроводка ... Вибір виду електропроводки, вибір проводів і кабелів і способу їх прокладання ... 2.1.38. За прихованої прокладки захищених проводів (кабелів) з оболонками зі спалимих матеріалів, і незахищених проводів у закритих нішах, у пустотах будівельних конструкцій (наприклад, між стіною і облицюванням), у борознах тощо з наявністю конструкцій, які згорають, необхідно захищати проводи і кабелі суцільним шаром вогнетривкого матеріалу з усіх боків. ... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз