Lagros Опубліковано: 4 червня Поділитись Опубліковано: 4 червня В 31.05.2026 в 21:39, dneprstab сказал: І хоч плату сказали висилати чи увесь стабілізатор ? Де там! Кажуть, все відправляй. Але зробимо наприкінці літа. Поспілкувався з клієнтом. Каже, мене і так все влаштовує. Поки хай так працює. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lagros Опубліковано: 4 червня Поділитись Опубліковано: 4 червня В 01.06.2026 в 17:19, dneprstab сказал: треба тоді плату розвести-розпаяти щоб проца було куди поставити Давно вже хотів трасіровку зробити , але то часу нема то нема часу зовсім ))) Можу спробовати зробити трасіровку. Але бажано, щоб плата була у мене. На свою, не поспішаючи, зробив... 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 4 червня Автор Поділитись Опубліковано: 4 червня (змінено) 3 часа назад, Lagros сказал: Де там! Кажуть, все відправляй. Але зробимо наприкінці літа. Поспілкувався з клієнтом. Каже, мене і так все влаштовує. Поки хай так працює. Ну є ще варіант - купити донора з такими характеристиками . Але меншої потужності. Плату в діло а все інше на метал по запчастинах продати Я так вже штук пять на донорів пустив. Зараз переписали прошивку і буду ще тестувати. А потім на хомячках вже внатураху іспити ))) Тоді в принципі вже буде ясно чи вартує ця затєя часу і грошей і чи потрібно розводку робити. PS-якою прогою користуєтесь ? Змінено 4 червня користувачем dneprstab 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lagros Опубліковано: 4 червня Поділитись Опубліковано: 4 червня 1 час назад, dneprstab сказал: PS-якою прогою користуєтесь ? Sprint-Layout 6.0 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
maxxx83 Опубліковано: 10 липня Поділитись Опубліковано: 10 липня Добрый день, посоветуйте какие релюшки по качеству лучше на замену Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 10 липня Автор Поділитись Опубліковано: 10 липня (змінено) 35 минут назад, maxxx83 сказал: Добрый день, посоветуйте какие релюшки по качеству лучше на замену Воно щас все скотилося вниз. Якщо не потрібні зовнішні контакти я ставлю Relpol . Використовують о промисловій автоматиці . Купую на СВ Альтера Змінено 10 липня користувачем dneprstab 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lagros Опубліковано: 20 липня Поділитись Опубліковано: 20 липня (змінено) Еще один Volter подъехал. Может кто подсакажет. Вижу варистор 14D561K и вижу резистор (термистор). Но не могу определить сопротивление. Межет у кого есть его номинал? На плате все подписано как резистор. Но R12 - варистор, R13 резистор (термистор), R11 - ничего не стояло. PS Нашел в интернете фото. Похоже, стоят три варистора. Змінено 20 липня користувачем Lagros Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 20 липня Автор Поділитись Опубліковано: 20 липня 1 час назад, Lagros сказал: Еще один Volter подъехал. Может кто подсакажет. Вижу варистор 14D561K и вижу резистор (термистор). Но не могу определить сопротивление. Межет у кого есть его номинал? На плате все подписано как резистор. Но R12 - варистор, R13 резистор (термистор), R11 - ничего не стояло. PS Нашел в интернете фото. Похоже, стоят три варистора. Якась дивна плата захисту.Мабуть дуже вінтажна чи якась модифікація вольтера нестандандартна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lagros Опубліковано: 20 липня Поділитись Опубліковано: 20 липня (змінено) Така в мене була у попередньому стабілізаторі Що до варистора 14D561K - це не забагато? Може достатньо варистор 14D471K ? Змінено 20 липня користувачем Lagros Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 20 липня Поділитись Опубліковано: 20 липня Тут цей майстер потрібен www.instagram.com/reel/DbAkdKMsuzE/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 21 липня Автор Поділитись Опубліковано: 21 липня (змінено) 17 часов назад, Lagros сказал: Така в мене була у попередньому стабілізаторі Що до варистора 14D561K - це не забагато? Може достатньо варистор 14D471K ? Вольтер міг свідомо поставити 561K, щоб імпульси 1–2 кВ він так само гасив а при 260–270 В взагалі не грівся бо 471 буде при 260-270 *підтікати* і грітися Це я так вважаю І ще - це яка модель вольтера ? Змінено 21 липня користувачем dneprstab 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 21 липня Автор Поділитись Опубліковано: 21 липня Тут ще б логіку розробника зрозуміти 14D471K — стандартний вибір для мережі 220–240 В (максимальна безперервна робоча напруга 300 VAC). 14D561K — призначений уже для мереж до 350 VAC або коли спеціально хочуть підняти поріг спрацювання варистора. З того, що видно на платі і які висновки зробити: -варистор стоїть між L і N на вході мережі -плата не використовує варистор для контролю напруги -поріг 260–270 В задає схема на LM358 і підлаштувальному резисторі -варистор потрібен лише для гасіння імпульсних перенапруг. Проблема вибору 471 або 561 суто задумка інженера розробника Якщо плата сама гарантовано відключає мережу при 265–270 В, тоді варистору не потрібно починати працювати при 430–470 В пікової напруги (що відповідає приблизно 300 VAC). Можна поставити варистор з вищим порогом (561K), щоб він менше старів. Якщо ж виробник хотів захищати навіть від меншої перенапруги, тоді ставлять 471K. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lagros Опубліковано: 21 липня Поділитись Опубліковано: 21 липня (змінено) Дякую за розгорнуту відповідь. Ця плата, як видно на фото, вже кимось ремонтувалась. І згорів явно не синій варистор. Там, скоріш за все, стояв в жовтому корпусі. І номінал не можу розгледіти. Змінено 21 липня користувачем Lagros Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lagros Опубліковано: 21 липня Поділитись Опубліковано: 21 липня (змінено) 1 час назад, dneprstab сказал: І ще - це яка модель вольтера ? 7 КВт Volter СНПТО-7ш Змінено 21 липня користувачем Lagros Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 22 липня Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 21 час назад, Lagros сказал: 7 КВт Volter СНПТО-7ш Вольтер дивним чином тримався за морально застарілі стандарти - - Як то стабілізатор з допуском +-10% чи робочим діапазоном 140-260 вольт . -Прогресом було 130-270😀 І це навязувалося роками і видавалося за афігений плюс - але ж... І ще дивним чином там поєднується довбоєбізм начальства і стара інженерна школа. Поєднувалася... Яку до речі загнобили. І що в результаті зараз маємо - навіть згадки немає про старі апарати ступеневі на сайті - вся історія викреслена. І зараз тільки те заробляє що розробив СЕРГІЙ ІГОЛКІН. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lagros Опубліковано: 5 серпня Поділитись Опубліковано: 5 серпня Маю кілька схожих релейних стабілізаторів. Але у всіх несправний контролер. Тому питання: може у когось є якісні фото плат управління та схеми, які без контролера, наприклад: на двох ОП ЛМ324. Є таке бажання зробити плату та відремонтувати стабілізатори. Звичайно, якщо стоїть цифрова індикація, її потрібно буде замінити на стрілочну. Окремо в продажу такі плати знайти або не можу, або ціна понад 2000 грн. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 6 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 6 серпня В 05.08.2026 в 12:05, Lagros сказал: Окремо в продажу такі плати знайти або не можу, або ціна понад 2000 грн. Там увесь стабілізатор 1800 ціна. Скільки вам штук ? ))) supervolt.dp.ua/ua/p499438029-stabilizator-napryazheniya-relejnyj.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lagros Опубліковано: 10 серпня Поділитись Опубліковано: 10 серпня В 05.08.2026 в 11:05, Lagros сказал: Є таке бажання зробити плату та відремонтувати стабілізатори. Ви не так зрозуміли. Мені не потрібні а ні за 2000, а ні за 1800, а ні за 1000. Я просто написав, що хочу спробувати зробити на лм324. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 13 серпня Автор Поділитись Опубліковано: 13 серпня В 10.08.2026 в 11:10, Lagros сказал: Ви не так зрозуміли. Мені не потрібні а ні за 2000, а ні за 1800, а ні за 1000. Я просто написав, що хочу спробувати зробити на лм324. У вас так багато вільного часу ? Навіть заздрю трошки. Спробую пошукати варіанти релеєк на ЛМ324. Точніше - не проблема знайти плати на 3 чи 4 реле . Це зазвичай діапапазон або 160-250 або 140-260 ...плюс мінус. А от варіанти типу 120-270 чи щось схоже на таке то вже 5 чи 6 релюшок і вони рідко зустрічаються в ремонті Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lagros Опубліковано: 15 серпня Поділитись Опубліковано: 15 серпня Навіть коли я відпочиваю, я доволі часто щось роблю для себе. Це такий в мене відпочинок. Знайшов в інтернеті якісне фото плати зі схемою на 5 реле. Спробую намалювати та зробити плату. Але якщо у Вас буде можливість викласти фото плат на 4 реле, теж буде непогано! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: В суботу в 06:28 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 06:28 Чи є хтось з майстрів в Запоріжжі ? Є проблемка - стабілізатори Прочан.Але треба писати з маленької мабуть літери при такому відношеню до свого ж обладнання. Завод відмовим в ремонті мотивуючи застарілим обладнанням. На секундочку- це 2011 рік.Якщо вирішите брати аватом-прочан подумайте добре. Стабілізатори по 35квт на фазу.Тож вага під 80кг і треба спеціаліст. Хто захоче дам контакт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: учора в 10:52 Поділитись Опубліковано: учора в 10:52 Початківцям доступно про ремонти www.instagram.com/reel/Dd1hsFUqaGa/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: учора в 11:44 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 11:44 52 минуты назад, US7IGN сказал: Початківцям доступно про ремонти www.instagram.com/reel/Dd1hsFUqaGa/ Ну це як в анекдоті про мавпу-дура нє дура а дєсятку в дєнь імєю ))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: учора в 11:48 Поділитись Опубліковано: учора в 11:48 3 хвилини тому, dneprstab сказав: Ну це як в анекдоті про мавпу-дура нє дура а дєсятку в дєнь імєю ))) про це вона якраз в наступному відео про пєрдохранітєль показує 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому Коротше, купив чоловік інвертор на 5000 Вт. Принаймні саме так написано на корпусі. Привезли його до нас. Відкриваємо. А там сюрприз Які 5000 Вт? Там плата десь на 1,5 кВт. Тобто зовні все красиво, цифри великі, наклейка серйозна. А всередині — ну, що поклали, те й поклали. Але й це ще не все. Кажуть, що інвертор із чистим синусом. Перевіряємо — і тут теж починаються приколи. Якщо вам треба лампочку засвітити, телефон зарядити чи ноутбук підключити — воно, скоріш за все, працюватиме. А от холодильник, насос або котел уже можуть сказати: «Дякую, хлопці, ми в цьому участі не беремо». Бо мотору байдуже, що красивого написано на коробці. Йому потрібне нормальне живлення. Тому проста порада. Побачили інвертор на «5000 Вт» за дуже смачну ціну — не поспішайте нести гроші. Зайдіть хоча б на сайт виробника і подивіться: а така модель взагалі існує? Бо написати на корпусі можна і 5000 Вт, і 10 000 Вт, і «PURE SINE WAVE SUPER MEGA POWER». Папір і наклейка все витримають А ми відкриємо кришку, підключимо прилади і подивимося, скільки там тих «5000 Вт» залишиться в реальному житті. P.S. До оригінального TommaTech претензій у цьому відео немає. Питання саме до цього чудо-апарата, який продавався під їхнім ім'ям. Дивимося, що там усередині. #інвертор #TommaTech #5000Вт #чистийсинус #ремонтінверторів #ДБЖ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз