Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Суб'єкт господарування в схемі підключення електроенергії

rkukla

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня:)!

Ситуація слідуюча: я являюсь власником земельної ділянки, яка знаходиться в с.Шпитьки, Києво-Святошинського району.

  • Для підключення до електромереж я звернувся до Києво-Святошинського РЕСа з відповідною заявою, на що отримав відповідь screencast.com/t/epQ8RBBM2 в якій РЕС зазначає, що в схемі підключення є суб'єкт господарювання(Шпитьківська сільська рада) і для підключення мені потрібне погодження засвідчене в установленому порядку від сільської ради.
    В той же день я поїхав в Шпитьки до голови для отримання погодження на що отримав відповідь, що погодження голова сільської ради надасть тільки після дзвінка!!!(навіть не офіційного листа) особи, номер телефону якої мені дали.
    Зателефонувши даній людині я отримав відповідь в 3.5к$ за 5 кВт + десь приблизно 15тис грн РЕСу за нестандартне підключення. Мої аргументи, що курс зеленого уже не 8 слухати він не захотів, як і домовлятися про інші варіанти. Таким чином я вирішив вияснити це законим шляхом
     
  • я написав звернення(відправляв рекомендованим листом) до сільської ради про надання погодження в підключені до електромереж screencast.com/t/nz5xVa3IxxP
     
  • через тиждень я отримав відповідь, в якій голова сільської ради проінформувала мене, що сільська рада не являється власником даної ТП і на балансі не числиться screencast.com/t/G1XAdHLw
     
  • :unknown:це мене здивувало, що мене спрямовують на фіз.лице, якому я повинен віддати 3.5к долларів без єдиного офіційного документа, на руки. І для вияснення хто ж все таки являється власником я подав заяву "на отримання вихідних даних" в центральний офіс(відправляв на електрону адресу, після довгих розмов з колцентром її все таки зареєстрували) screencast.com/t/m20wP5daXz8Z
     
  • від центрального офісу ОблЕнерго(м.Київ, вул. Стеценка 1) через більше ніж місяця я отримав відповідь з "вихідними даними". Відповідь я отримав з просроченням термінів + особа яка займалась питанням відмовляла мене, кажучи що вони напишуть те саме що і у районому РП, токож хотіли змінити заявника з мене на сільську раду. Але всетаки після довгих розмов з колцентром і самим виконавцем я настояв на тому, щоб мені надали офіційну відповідь, ось що я отримав:
    --screencast.com/t/Chi2vBei
    --в якому чітко вказано, що ТП знаходиться на балансі Шпитьківської сільської ради screencast.com/t/2wGQc7gw
    --screencast.com/t/UgDNyp4PFA9j і підпис голови сільської ради також присутній під актом про розмежування screencast.com/t/rp7PdvVc
     
  • після чого, я звернувся повторно до сільської ради на отримання погодження screencast.com/t/byvhtjwFC
    на що знову отримав відповідь, що ТП не є на балансі сільської ради :oscreencast.com/t/pxbl9S55Q2mk

Мені потрібна юридична допомога у з'ясуванні законих підстав надавати такі відповіді сільським головою. Як далі вести себе в данній ситуації, так як сваритися з головою я не дуже хочу. Я розумію, що людина яка ставила ці ТП тратила великі гроші, але всі затрати уже давно перекрились. Також, я готовий заплатити офіційно, в бюджет сільської ради...але адекватну ціну.

Чи варто мені звертатися в прокуратуру з заявою про перевірку голови сільської ради на перевищення повноважень. Чи варто іти в суд. Що скажете?

 

Буду вдячний за будь-які рекомендації/консультації :flag1:

 

Дякую

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не знаю как у вас в районе, а у нас в Харьковской обл субподряд категорически запрещен руководством облэнерго. Т.е. Облэнерго присоединяет только к своим сетям.

Стандартом либо нестандартом.

В исключительных случаях присоединение может быть только к подстанциям юрлиц, но никак не физлиц.

 

С головой считай вы уже поругались, отказавшись платить. Пишете письма - значит жалобщик

Варианты какие

- обратитесь повторно в РЭС с заявой на выдачу ТУ. пускай рисуют вам нестандарт со всеми вытекающими. потом будете давить, чтобы подключиться пропорционально созданной мощности. а вдруг получиться.

- пишете заявление ментам. передаете деньги посреднику. голову принимают и садят. новый голова дает бесплатно погодження.

- пишете заяву в прокуратуру про например нецелевое использование земли под ТП. прикладываете полученные документы и прокуратура начинает таскать голову тудой сюдой.

- идете к голове плачитесь что жизнь плохая, торгуетесь платите.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

Був на прийомі у зам. тех. директора Київобленерго де мені "повідомили" що варіантів в мене не має і в будь-якому випадку прийдеться домовлятися з суб'єктом господарювання.

Зі слів зам. тех. директора:

- обленерго ніяк не контролює суб'єктів господарювання :o

- суб'єкт господарювання може відмовити мені в підключені не вказавши причини,

- якщо звертатися до НКРЕКП, то НКРЕКП в таких випадках дає відмову

- п.1.5 постанови №32 "Про затвердження Правил приєднання електроустановок до електричних мереж" де вказано

Плата за приєднання до електричних мереж суб'єкта господарювання визначається електропередавальною організацією відповідно до методики розрахунку плати за приєднання електроустановок до електричних мереж.

* Київобленерго тільки контролює плату за нестандартне підключення і не контролює вартість погодження :)

- п.1.9 постанови №32 "Про затвердження Правил приєднання електроустановок до електричних мереж"

Якщо в схемі інженерного забезпечення електричною енергією електроустановок замовника від точки забезпечення потужності, замовленої до приєднання, до струмоприймачів замовника передбачається використання мереж декількох власників електричних мереж, підготовка технічних умов та виконання необхідних погоджень покладаються на електропередавальну організацію, на території здійснення ліцензованої діяльності якої розташовані електроустановки замовника.

* я не підпадаю під даний випадок, так як я маю намір підключитись не до передавальної організації на пряму, а через суб'єкта господарювання.

- взаємовідносини між суб'єктом господарювання ніяк і нічим не контролюється...звідси виходить, що нічого законно зробити не можна.

 

От і думаю чи є смисл мені звертатися в суд/прокуратуру, якщо законно поки що не можна нічого зробити. А якщо все таки платити гроші людині то як це зробити офіційно? укладати договір? якось не дуже хочеться віддавати гроші просто так без єдиного підтвердження, що я ці гроші комусь давав :fool:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Все правильно, такая вот ситуация в пригородах Киева. Люди сбрасываются, делают за эти деньги документы и подключение, а потом продают лишние килловаты. Чему Вы удивляетесь. Неужели Вы не знали, что Вас ждет с подключением электроэнергии, когда покупали участок.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Люди сбрасываются, делают за эти деньги документы и подключение, а потом продают лишние килловаты. Чему Вы удивляетесь. Неужели Вы не знали, что Вас ждет с подключением электроэнергии, когда покупали участок.

читайте перший пост, я все це розумію.

по-перше не люди, а один монополіст.

по-друге я готовий внести адекватну ціну. Розумію, що потрібно компенсувати затрати, але ж не наварювати +100500%. Розумію, що це до 2008 року був цілий бізнес і всі ставили ці трансформатори щоб примножити капітал. Зараз часи не ті, і лишніх $ в мене нажаль не має. На компроміс людина просто не хоче іти, аргументи також не слухає.

Більше того, власник мені промовився, що коли ставив ТП затрати склали ~350тис грн = ~$44000уе(курс 8), для інформації - ТП 450кВт

звідси (450 - 20кВт(з запасом для власного будинку))*700уе=~$300000

На мою думку, такі відносити мають контролюватися РЕСом, НКРЕ і другими законами України, а таких з такими монополістами треба боротися.

 

п.с. через дорогу у мене стоїть ще один трансформатор, ціна у нього 350$ за кВт і була завжди така, що я вважаю більш-менш нормальною....але підключитись офіційно до нього я не можу(постанова від 2013р) так як трансформатор знаходиться не на балансі РЕСа чи суб'єкта господарювання.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Чи варто мені звертатися в прокуратуру з заявою про перевірку голови сільської ради на перевищення повноважень. Чи варто іти в суд. Що скажете?

 

Буду вдячний за будь-які рекомендації/консультації :flag1:

 

Вам нужно обратиться в прокуратуру, так как голова сельрады предоставила Вам неправдивую (недостоверную) информацию, в результате которой нарушено Ваше право на получение электроэнергии согласно ЗУ "Про электроэнергетику"

 

Відповідно до ст.24 Закону України «Про доступ до публічної інформації» відповідальність за порушення законодавства про доступ до публічної інформації несуть особи, винні у вчиненні таких порушень:

 

5) надання або оприлюднення недостовірної, неточної або неповної інформації;

 

 

Відповідно до ч.1 ст.27 Закону України «Про інформацію» порушення законодавства України про інформацію тягне за собою дисциплінарну, цивільно, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно із законами України.

 

Зі скаргами про порушення інформаційного законодавства слід звертатися до органів прокуратури на підставі Закону України «Про звернення громадян».

 

Прокурор або уповноважена ним особа з числа працівників прокуратури є уповноважений та зобов’язаний проводити перевірки в частині можливих порушень в галузі інформаційного законодавства і законодавства про звернення, за наслідками яких, в разі наявності достатніх підстав, приймати рішення про складення протоколу про адміністративне правопорушення.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

згідно законодавства..

...надання недостовірної інформації у випадках, коли така інформація підлягає наданню на запит відповідно до законів України “Про доступ до публічної інформації”, “Про доступ до судових рішень” та “Про засади запобігання і протидії корупції”, - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

дякую за інформацію, але з нашим законодавством навіть коли і буде складений протокол про адміністративне правопорушення, то згідно законодавства голова сільської ради може аж заплатити 425(850)грн, що я думаю легко покриється долею від продажу електроенергії і не понесе ніякої користі у відносинах з головою.

Для себе вирішив поки почекати до весни з підключенням до електроенергії, з надією, що можливо зміниться законодавство і такі спірні/корупційні схеми будуть неможливі.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Для себе вирішив поки почекати до весни з підключенням до електроенергії, з надією, що можливо зміниться законодавство і такі спірні/корупційні схеми будуть неможливі.

 

Вы смутно представляете сроки изготовления и согласования проекта и сметы при нестандартном подключении. Если весной 2015 года - начнете, весной 2016 года - закончите. А материалы будуттокадорожать :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вы смутно представляете сроки изготовления и согласования проекта и сметы при нестандартном подключении.

можливо є смисл розглянути варіант установки власного ТП на 10кВа? Варіант №2 screencast.com/t/2wGQc7gw

наприклад ТМГ-10 10/0,4

стовп 10кВ знаходиться у мене прямо на земельній ділянці, не зрозуміло тільки опис реконструкцій ТП і в що це може вилитись.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

можливо є смисл розглянути варіант установки власного ТП на 10кВа? Варіант №2

стовп 10кВ знаходиться у мене прямо на земельній ділянці, не зрозуміло тільки опис реконструкцій ТП і в що це може вилитись.

 

Ваши шатания - игра в русскую рулетку :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ваши шатания - игра в русскую рулетку

не зовсім згоден...для початку будівництва у мене є варіант "позичити" електроенергію...по часу я не обмежений...так що розглядаю всі варанти і намагаюсь знайти золоту середину :) в тому числі і консультуючись на даному форумі :)

повертаючись до варіанту установки власного ТП...зам.тех. директора Київобленерго мені озвучила сумму в 2500грн/кВт, я так зрозумів офіційних платежів.

на форумі поки не знайшов варіанти установок ТП малих потужностей, цікаво чи можна цей варіант розглядати як один з можливих варіантів :)

Знаю, що процедура приблизно слідуюча: ТУ -> Проект з кошторисом -> Монтаж -> Пуск ТП

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Буду следить за темой, уж очень актуальна и для меня! Мне отказали в стандартном подключении, тоже ищу варианты! Очень любопытно сколько может стоить,со всем провсем, установка меленького трансформатор на 10 вкт. на столбе на своем участке? У меня тоже десятка проходит по границе участка, и в ресе, мне сказали, что если купить свой трансформатор-то будет стандартное подключение))) и даже тариф показали за киловатт, что-то в раене 1300-1500грн. за квт)))
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 місяці потому...

rkukla, Доброго дня!

ось тільки натрапив на Ваш пост.

Маю аналогічну ситуацію по тих же Шпитьках...але Ви явно далі мене зайшли.

Я тільки планував пройтись по офіційному ланцюжку, як це зробили Ви і як бачу без особливих зрушень...чи на сьогодні вже трапились які зміни? Поділіться будь ласка.

І ще хотів уточнити, чи не на Смолянській вулиці у Вас ділянка?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

доброго дня!

ділянка в мене на вул. Галицька(на карті Аеродромна).

Зрушень на даний момент не має...в режимі очікування можливих змін в законодавстві, та й ситуація в країні така, що краще почекати. имхо :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

rkukla, шкода, що не на смолянській...

Я хочу спробувати організувати вуличний кооператив, якщо знайду сусідів-однодумців. І вже на кооператив оформляти ТП і відповідні підключення.

Бо теж тикався в сільраду і в рес...ще рік тому...отримав аналогічні відповіді, щоправда усні...

Якщо матиму якісь новини, - поділюся!

Успіхів

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...