Вомбат Опубліковано: 25 грудня 2014 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2014 Живуть в мене з минулої весни гуси. Купив їх в якості газонокосарки, бо в мене дві сусідні ділянки по 25 соток кожна, до купівлі гусей замахався їх косити. Як газонокосарка мене вони повністю влаштовують, тому було прийнято рішення не вирізати їх на зиму, а залишити, щоб з ранньої весни вони почали працювати. Закупив корму, кормлю. А оце побачив, що вони вже з тиждень слабенько їдять. Те, що ввечері їм насипаю - зранку так і стоїть.І не пасуться. Але почали влаштовувати якісь хороводи - повитягують шиї і ганяють одне за одним. Я так розумію, почали спарюватися. В нас зараз плюсова температура, моє озерце розмерзлося, то вони там оргії влаштовують, майже не вилазять з нього. Така відмова від їжі - то нормально? І ще питання. Там в мене з 15 гусей самців штук 5-6. Я так розумію, що парочку доведеться зарізати? Там в мене є такий красунчик - самець, грудь колесом, широка, сам здоровий, але його ганяє трохи менший самець. Кого різати - більшого і гарнішого, але слабшого, чи того, хто ганяє? Бо я хочу їх ще й на розплід пустити, довести стадо голів до ста для початку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maris Опубліковано: 25 грудня 2014 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2014 вітаю вас! Вам треба вирішити декілька питань. Краще залишати більш сильного самця а не вродливого. На одну самця може бути до 5-7 самок, він впорается. Всіх зайвих на мясо. Для самок треба зробити гнізда, і місце де вони будут висиджувати птенців повино бути достатньо теплим. А якщо хочете щоб вони більше їли, дайте їм більше світла. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 25 грудня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2014 Тобто, залишаю самого бойового? Так і зроблю. Ці гади сьогодні цілий день провели на воді, якась груповуха була - спочатку один гусак на гуску залізе, потім інший на цю саму. Та тікає... Капєц. А надвечір відмовилися до свого будиночка йти - так і залишилися ночувати на ставочку. Стрьомно їх там залишати на ніч. Чи нічого? Як залишу по гусаку на 4-5 гусочок - вони свої оргії облишать? З ночівлями на ставку? Бо сьогодні вночі буду кілька разів до них ходити, перевіряти, як вони там ночують. І чи могли вони відмовитися ночувати в будиночку, бо я їм там підлогу тирсою засипав? До цього було сіно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maris Опубліковано: 25 грудня 2014 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2014 Тобто, залишаю самого бойового? Так і зроблю. Ці гади сьогодні цілий день провели на воді, якась груповуха була - спочатку один гусак на гуску залізе, потім інший на цю саму. Та тікає... Капєц. А надвечір відмовилися до свого будиночка йти - так і залишилися ночувати на ставочку. Стрьомно їх там залишати на ніч. Чи нічого? Як залишу по гусаку на 4-5 гусочок - вони свої оргії облишать? З ночівлями на ставку? Бо сьогодні вночі буду кілька разів до них ходити, перевіряти, як вони там ночують. І чи могли вони відмовитися ночувати в будиночку, бо я їм там підлогу тирсою засипав? До цього було сіно. До груповуха можуть долучатись и селезні качок и петухи Гусці потрібне тихе місце без стороніх очей, тому мабуть і залишается на ставку. Поки тепло то нічого страшного. Вам треба гробити їм на зразок гнізда. З досок збити ящики и покласти сіна, а птаха сама наскубе туди пірьячка та пуху. Але ще зарано для гніздування. Забирайте в них яйця. Найкраще щоб гусенята зьявились на початку травня. А без тепла важко тай не рентабельно їх вигодовувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 26 грудня 2014 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2014 Ці гади сьогодні цілий день провели на воді, якась груповуха була - спочатку один гусак на гуску залізе, потім інший на цю саму. Та тікає... Капєц. Чота ржу)) Может козу надо было завести!?))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Romb Опубліковано: 26 грудня 2014 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2014 ? Як залишу по гусаку на 4-5 гусочок - вони свої оргії облишать? З ночівлями на ставку? Бо сьогодні вночі буду кілька разів до них ходити, перевіряти, як вони там ночують.. Да... Так и про свои оргии можно забыть. Хотя если насмотреться....:D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 26 грудня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2014 (змінено) Так, з похолоданням гусики перестали развратом займатися, більш-менш спокійно пішли ночувати в свій домік і я передумав частину їх різати. Хай живуть. Змінено 26 грудня 2014 користувачем Вомбат 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Rulavi Опубліковано: 26 грудня 2014 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2014 Дякую за гумор. Розвеселили! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 23 квітня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2015 В мене гуси дали потомство Правда в інкубаторі виводжу, але всього одне незапліднене яйце було. От що значить оргії на воді І дуже задоволений ними, як газонокосаркою. Вибивають траву нафіг. Що не вибивають - те затоптують.В мене ніколи весною так мало трави не було на ділянці. Ну і удобрюють все. Двох гусаків я таки зарізав - яке смачне м"ясо гусака, запечене в духовці у власному жиру та червоному вині... Тепер думаю розвести жопастиків десь так під сотню - дуже безпроблемний птах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maris Опубліковано: 23 квітня 2015 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2015 Тепер думаю розвести жопастиків десь так під сотню - дуже безпроблемний птах. ві глядіть вони люблять політати. щоб крила не навострили в далеку дорогу Хай щастить! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 23 квітня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2015 Ну я їм крильця того, попідрізаю, шоб не так далеко летілося Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maris Опубліковано: 23 квітня 2015 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2015 Ну я їм крильця того, попідрізаю, шоб не так далеко летілося так чого я вас навчаю! ви досвідценний власник гусячої ферми Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kruchenik Опубліковано: 25 квітня 2015 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2015 а якщо немає водойми це проблема для гусів/качок/індиків? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maris Опубліковано: 25 квітня 2015 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2015 а якщо немає водойми це проблема для гусів/качок/індиків? чого це? нормально живуть і без чього. ставте їм пару тазів з водою і хватить їм купатись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 28 квітня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2015 Так, в мене вже другий виводок в інкубаторі. Поки статистика десь половина від закладених яєць. Зробив дрібним вольєр для вигулу на вулиці - так дрібні вибивають траву ще краще, ніж великі. переношу вольера з місця на місце - а під ним мертва земля І оце я думаю - нафіга я ту газонокосарку купував? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lukreciya Опубліковано: 4 травня 2015 Поділитись Опубліковано: 4 травня 2015 Так, в мене вже другий виводок в інкубаторі. якщо захочете зайвих кудись пристроїти, ми б забрали.) маємо 19 шт. утят, хотіли б ще гусачків декілька добавити.)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 4 травня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 4 травня 2015 Так проблема в тому, що я в Черкасах. І я так ще скажу, що в приватному будинку зайвого нічого не буває :D. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 31 березня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 31 березня 2018 Вибачте, але не міг не запостити 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз