Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Стіна-акцент у вітальні, хелп!

Hajdamaka

Рекомендовані повідомлення

Шановні дизайнери і форумчани, підкажіть ідеї, як дооформити стінку з декоративною штукатуркою у вітальні!

Є велика кімната в 40м2 (студіо, вітальня-кухня). Питання щодо довгої стіни (8м2), на ній намальовані фактурні кола різного діаметру, які загалом мені подобаються, але я не знаю, що з ними далі робити щоб вони вписалися в бажаний стиль. Попередньо кімната планувалася близькою до світлого скандинавського стилю, з умовно білими стінами, плиткою під світле дерево на підлозі, з мінімумом меблів. Але якщо стіну з колами просто пофарбувати в білий, як всі інші стіни, кола загубляться? Була ще ідея стіну робити білою, а самі кола виділити кольором, якоюсь напівпрозорою лазуррю, але дуже слабо уявляю результат через брак досвіду, чи не занадто яскраво вийде) майстри пропонують всю стіну виділити двома тонами, але тоді вся ідея з легким світлим інтер'єром в скандинавському стилі розсипається в сторону якогось міщанства, не можу уявити як зібрати все докупи :)

Додаю фото самої стіни з колами і вигляд на протилежну стіну для розуміння всієї кімнати.

Підкиньте ідеї, будь ласка :rolleyes:

image-618ab083a337759ce7f18f18bb382c210575a184746ac86519bf1c68ffca1cb1-V.thumb.jpg.d5b4d65242727f0ae65bfd2bd212aedd.jpg

20150718_180827.thumb.jpg.2af82f50c64807012c7f982515654427.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Шановні дизайнери і форумчани, підкажіть ідеї, як дооформити стінку з декоративною штукатуркою у вітальні! Підкиньте ідеї, будь ласка :rolleyes:

 

Hajdamaka, все зависит от того насколько акцентной вы хотите сделать эту стену.

Как вариант более акцентной, но все-таки скандинавской комнаты- берем проверенную гамму: белый-серый- дерево.

Круги делаем светло-серым цветом. Стены, пол, потолок- белые. И добавляем теплых оттенков дерева в мебели или декоре. Серый обязательно повторяем в каких-то деталях: в обивке дивана, цвете ковра(если будет), или как минимум в диванных подушках. А вот шторы я бы серыми не делала.

Только выбирайте именно чистый серый, не теплый или холодный оттенок.

scand2.jpg.1cfddcdbd020fca75d359f7ffa404fdb.jpg

Серый, как акцентный цвет, замечательно вписывается в скандинавские интерьеры.

Skandinavskij-dizajn-s-detalyami-iz-dereva.jpg.1906967a72c9930bbf956aede508cb72.jpg Scandinavian-living-room-design.jpg.47b7df61be83ec5694c4164c4b6a8b68.jpg scandinavian-inerier-small-spaces-16.jpg.d1088c21d6d4a9371aeadf33aa61ef71.jpg

Вот например, серое кресло на фоне белой стены смотрится очень элегантно.

scandinavian-design-armchair-fabric-ergonomic-57208-7946970.thumb.jpg.bc62c25ae76456526ff80fe4f1b2ccd5.jpg

Далее, добавляем в комнату еще один небольшой круглый элемент. Это может быть столик, пуфик или большой круглый поднос. Мы же должны показать, что круги на стене это не выдумки по ходу, а продуманный интерьерный ход.:D Все остальное выбирайте более прямых форм.

Столик может быть и деревянной фактуры, и глянцевый крашенный. Главное, помним про воздушность и легкость скандинавских интерьеров. Поэтому, максимально облегченные ножки у столика и кресел, комодов, стеллажей и т.д.

breezesidetable.jpg.027de62dd319b6b3420b3536d69b7c2b.jpg nice-scandinavian-living-room-on-living-room-with-images.jpg.b69b183d90c5cc814fe28bdeafbc8226.jpg scandinavian-living-room-2.jpg.f6040b71684ddbf98d863c49bbc9d0aa.jpg scand1.jpg.48aee73f650aaf97d3b9061493a9cdb7.jpg

Если хочется яркости, можем добавить еще один цвет в декоре, но очень аккуратно, то есть чуть -чуть.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дякую за поради, я подумаю. Сірий взагалі-то не люблю, він мені виглядає занадто пригнічуючи і холодно, хотілося обійтися без темної гами, ще й в такому об'ємі на стіні. В якості другого кольору думала брати оливковий або насичено синій (navy), дозовано в меблях. Але як на стінах робити дозовано поки не уявляю... як варіант можна спробувати все-таки фарбувати все білим, а якщо захочеться виділити чимось кола, накласти другим шаром якусь глазурь на них пізніше.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Може, зробити ці кола з дерева? Додати ще меблі з такою ж фактурою, буде круто)

 

Не дуже розумію, що конкретно мається на вазі? Пофарбувати їх в колір дерева? Додати меблі з таким же кольором і формою?.. Ж-)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дело в том, что сама по себе стена с этими кругами уже далека от скандинавского стиля, это скорее африканский стиль, в нем распространены такие вещи. Вы правильно мыслите, что круги надо выделить, но я бы посоветовал выделить полуглянцевой серой краской ( что в принципе уже посоветовали), это даст возможность наблюдать игру отражений кругов с разных точек зрения. Или сделать что-то такое как на рисунке, вполне впишется в скандинавию и будет интересно.ddekor_duvar_dekorasyonu_15.jpg
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не дуже розумію, що конкретно мається на вазі? Пофарбувати їх в колір дерева? Додати меблі з таким же кольором і формою?.

 

Ні, буквально вирізати кола з дерева (з гарною внутрішньою фактурою), і з такого ж дерева зробити, наприклад, круглий журнальний столик. Щось типу такого, але не такі товсті.

 

il_570xN.717652277_75z0.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ні, буквально вирізати кола з дерева (з гарною внутрішньою фактурою), і з такого ж дерева зробити, наприклад, круглий журнальний столик. Щось типу такого, але не такі товсті.

 

Зрозуміла. Ідея загалом симпатична, але в першому пості я додала фото, який вигляд стіна має вже. Ви пропонуєте до наявних кіл на стіні довісити іще дерев'яні? Так ніби забагато кіл буде в інтер'єрі... хоча якби на стіні було трохи менше, було б красиво доповнити їх і деревом теж.

 

Дякую за ідеї, тим хто висловився! Щодо стильового рішення кімнати - я не намагаюся чітко дотримуватися конкретного стилю і бути його заручницею, мене надихає скиндинавський стиль, але інтер'єр створюється під конкретно нашу сім'ю, наші смаки і вподобання, тому чистого якогось стилю не буде, я тому і писала на початку, що інтер'єр планувався близьким до скандинавського, але не чистим, зі своїми особливостями - з такими колами на стіні, з оливковою кухнею, з гіпсокартоном на стелі... Здається, це називається сучасним стилем, контемпорарі, в якому дозволяється мішати на своє вподобання різні рішення різних стилей :)

основне відчуття, якого хочеться досягнути - легкого, світлого, природного, просторого інтер'єру, не перевантаженого меблями і декором. Не страшно, якщо при цьому інтер'єр не можна буде назвати скандинавським, головне, щоб він був гармонійним і відповідав вищеназваним критеріям. Бажана кольорова гама - білий, дерево і оливковий. Можливо на рівні з оливковим буде іще темносиній, але поки не впевнена.

Тому і хочеться почути різні варіанти та ідеї, не обов'язково в рамках конкретного стилю, щоб надихнутися і здійснити той варіант, який буде для мене гармонійним :)

 

ПС: додам іще фото, яке було поштовхом для цих кіл на стіні. Якби це була невеличка ніша або коротка стіна, я б зробила її саме такою, але довга стіна через всю кімнату в таких кольорах буде занадто темною.

411.thumb.jpg.6f618d6076a720bf651b49547dd57949.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

оберіть два кольори, що пасують одне до одного і до решти кольорів у кімнаті. більш яскравим вкриваєте кола, нейтральнышим зафарбовуєте геть усе, щоб не просвічував яскравий шар, на місці кіл затираєте якимсь дрібнодисперсним еластичним абразивом, наприклад, скотчбрайтом, або накрайняк кухонною губкою, доки акцентний шар не стане видно, це ближче до провансу, але цілком симпатичний прийом, і навіть дуже яскравий тон не виглядатиме вирвиоко. добре якщо фарба нейтрального кольору не надто міцна, порівняно з нижньою, міцності можна додати тоді, вкривши все прозорим матовим лаком, а може й нематовим, що вам більш до вподоби, з глянцевим або напівматовим краще буде видно структуру
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дякую, цікаві ідеї. Приблизно зрозуміла, що хочу зробити я. Коли зможу втілити - покажу фото :)
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...