Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Компактная каминная топка с внешним подводом воздуха

Nafig

Рекомендовані повідомлення

Доброго времени суток, подбираю каминную топку для постройки углового камина. Долго подыскивал различные варианты чтобы убить сразу нескольких зайцев, и с водяной рубашкой, и разводкой теплого воздуха по другим помещениям и пр. Но остановился на простейшем варианте камина для обогрева одной комнаты (около 25 кв). Только вот хочется чтоб забор воздуха в топку был с улицы, дабы не выжигать его в помещении. Возможно кто-то сталкивался с подобной задачей и успешно ее решил. Буду рад услышать мнение компетентных людей.

 

ЗЫ: как вариант рассматривал печи в внешним подводом, дабы не заморачиваться с облицовкой, но вариантов не так много. Заранее благодарен

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

подбираю каминную топку для постройки углового камина.

Ежли топка будет располагаться в углу двух наружных стен, стоит крепко задуматься по дымоходу.

... рассматривал печи в внешним подводом, дабы не заморачиваться с облицовкой.

На комнату 25 м2 топка будет 3-5 кВт. При такой мощности она сожрет максимум аж от 5 до 10 кубов воздуха в час. Сами чем дышать собираетесь ? :)

Потому забор воздуха с улицы в данной ситуации больше дань моде.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ежли топка будет располагаться в углу двух наружных стен, стоит крепко задуматься по дымоходу.

одна стена наружная, другая смежная с котельной, дымоход - гильза нержавейка 200ка

 

На комнату 25 м2 топка будет 3-5 кВт. При такой мощности она сожрет максимум аж от 5 до 10 кубов воздуха в час. Сами чем дышать собираетесь ? :)

Потому забор воздуха с улицы в данной ситуации больше дань моде.

Есть конкретный пример, у знакомого стоит камин, без забора воздуха. Как растопит его, в доме нечем дышать, откроешь окно - становится холоднее чем до растопки. В результате поставили биокамин, чтоб хоть как то использоваьт конструкцию

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Есть конкретный пример, у знакомого стоит камин, без забора воздуха.

При открытом камине подвод воздуха желателен.

Как растопит его, в доме нечем дышать, откроешь окно - становится холоднее чем до растопки.

В смысле нечем дышать ? Дым в хату?

Или наслушались продаванов про сжигание кислорода. :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

одна стена наружная, другая смежная с котельной, дымоход - гильза нержавейка 200ка

Так у Вас ідеальна ситуація для водяної топки. А чому зупинились на простішому?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так у Вас ідеальна ситуація для водяної топки. А чому зупинились на простішому?

Смущает невысокий кпд, довольно высокая стоимость и требовательность к дровам. Все таки хочу отдельный тт котел. Постоянно кочегарить камин в гостинной не сильно удобно. Но если есть варианты, я с удовольствием рассмотрю, возможно что-то упустил

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Давайте розберемо по черзі.

ККД

Що таке ККД? Зі шкільних уроків ми пам'ятаємо, що ККД - це:

n=(Qн-Qх)/Qн, де

Qн - теплота нагрівача

Qх - теплота холодильника

За другим законом термодинаміки ми можемо від теплот перейти до температур:

n=(Qн-Qх)/Qн => (Tн-Tх)/Tн.

Таке формулювання вже легше застосувати до нашого завдання, адже фігурують дві зрозумілі величини: температура горіння та температура на виході з системи опалення до димоходу.

Температура горіння залежить від форми камери згоряння, якості футерування, конфігурація дефлекторів, способу та кількості подачі повітря. Чим досконаліша кожна зі складових - тим ефективніше йде згоряння. За вірної конфігурації усіх чинників температура в топочній камері триматиметься близько 500-700С, що відповідатиметемпературі полумя 900-1050С.

Температура на виході в димохід - це та кількість тепла, яка виходить в атмосферу і практично не засвоюється приміщенням. Та скільки тепла слід віддати в димохід? Вихід повинен бути не мешим 120С на кінчику димохода, але чим краща ізоляція димохода - тим нижча може бути різниця між температурою на вході та виході. Нажаль, погана ізоляція димоходу має стільки недоліків, що тут зачіпати цю тему тут не варто, та при добре ізольованому димоході, температура виходу з опалювального пристрою слід тримати в межах 190-230С.

В камінних топках повітряного та водяного опалення камера згоряння за номінально необхідного футерування забезпечується практично однакова температура згоряння, та ефективність теплообмінника відрізняється суттєво.

Зазвичай на виході з повітряної топки температура димових газів складає 300-450С, тому використання повітряної топки, як джерела тепла, без додаткових теплообмінників є принаймні неефективним. Саме незнання цієї простої інформації змушує розглядати повітряний камін з однією лишень топкою, як ефективну систему опалення, навіть якщо в паспорті пише ККД понад 80%, адже ці паспортні дані говорять зовсім про інше і потрібні для розрахунків подальших теплообмінників (у тому числі водяних та керамічних).

довольно высокая стоимость

Порівняно з чим? Додаткова ефективність та вигляд - лишень дві причини, чому ви переплачуєте за навіть хорошу повітряну. Слід моніторити ринок та розглядати систему в комплексі. До прикладу, під'єднання топки з водяним конутром є дорожчим, але дозволяє суттєво економити на ізоляції облицювання. Загалом, хороша водяна система має значно вищу споживчу вартість, а різниця між хорошими водяною та повітряною системами є незначна порівняно з вартістю проектів.

Зовсім інша справа - використання каміна для естетичного задоволення. Такий підхід - радикально інший та передбачає, що усе в каміні слугуватиме для насолоди полум'ям та простоти експлуатації, а додаткове тепло, що збиратиметься - просто приємний бонус.

требовательность к дровам

Всупереч такій думці, сухість дров не залежить від топки, до якої їх кладете.

Все таки хочу отдельный тт котел.

І це нормально. Перед усім тому, що так у нас прийнято, а от вже ефективність, сумарна вартість проектів котел+камін та зручність використання котла зазвичай стає несуттєва, що нівелює будь-які спроби звести проект до логічної картини. Психологічний аспект тут такий, що навіть при невірному з усіх логічних позицій виборі, у більшості випадків не наступає зізнання навіть собі у цьому.

Постоянно кочегарить камин в гостинной не сильно удобно.

Постійно кочегарити в принципі не сильно зручно. Будь-яку систему слід розглядати в аспектах ціна/доцільність/зручність. Дрова не є найзручнішим способом опалення, тому розглядати будь-яке дров'яне опалення, як єдине джерело тепла - безглуздо, адже змушує постійно перебувати біля каміна/котла. Завдяки дров'яному опаленню стає можливим економити кошти на опалення та отримувати приємність від горіння, та чим більша має бути ця економія, тим серйозніше слід підходити до питання каміна/котла, саме як до системи опалення.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дуже вдячний за розгорнуту відповідь, приємно вражає професійний підхід. Проте, давайте розглянемо саме мій випадок. Будинок має площу близько 200м2, до того ж є ще горіще, яке потенційно може бути перероблене в житлове помешкання (+40м2). Наскільки я розумію для опалення такої площі необхідно котел 24кВт, незалежно від того на якому пальному він буде працювати. Я собі так планую, що остновним буде газовий котел, як найбільш зручний у використанні. У звязці з ним буде працювати ТП котел.

Але ж одна справа кочегарити та обслуговувати котел в котельній, а інше робити те саме у власній вітальні :) До тогож цікаве питання ціни каміна з водяниим контуром

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

До тогож цікаве питання ціни каміна з водяниим контуром

Топка с водяным контуром требует почти такой же обвязки (по стоимости) как и ТТ котел. При планировании ТТ котла в такой топке нет никакого смысла. Превратите комнату в котельную со всеми вытекающими (мусором, дымом, золой и пр. прелестями).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Будинок має площу близько 200м2, до того ж є ще горіще, яке потенційно може бути перероблене в житлове помешкання (+40м2). Наскільки я розумію для опалення такої площі необхідно котел 24кВт, незалежно від того на якому пальному він буде працювати.

Такий підхід є дещо хибним. Розрахунок потужності будь-якого опалювального пристрою базується перед усім на тепловтратах приміщення, які у свою чергу залежать не лінійно від об'єму/площі. У простому підході зручно орієнтуватись на 1кВт/100м.кв., та такий підхід застарів з двох причин:

1) такий розрахунок не враховує, що тепловтрати залежать від площі поверхні для розрахунку за об'ємом та від периметру для розрахунку за площею приміщення. В такому разі чим більший будинок, тим повільніше зростають тепловтрати, і навпаки;

2) такий розрахунок не враховує сучасної тенденції покращення планування, будівельних та ізоляційних матеріалів.

Тобто для об'єктивних оцінок потреб слід виходити з тепловтрат.

Я собі так планую, що остновним буде газовий котел, як найбільш зручний у використанні.

Це вірно.

У звязці з ним буде працювати ТП котел.

Все вірно. Чи камін, чи котел, але ТП пристрій працюватиме почергово з газовим котлом, тобто:

- за використання ТП пристрою газовий котел автоматично вимикатиметься і будинок опалюватиметься дровами;

- за згасання дров||поїздки||відсутності бажання палити автоматично вмикатиметься газовий котел для підтримання температури.

Але ж одна справа кочегарити та обслуговувати котел в котельній, а інше робити те саме у власній вітальні

Часом стіна з каміном межує з технічним приміщенням, тоді топка з додатковими топочними дверцятами дозволить обслуговувати топку з технічного приміщення і одночасно насолоджуватись вогнем з вітальні.

Загалом, нехтувати варіантом ТПкотел+камін звичайно ж не варто, але важливо тут інше: Ви визначили завдання, яке переслідуєте у виборі каміна?

До тогож цікаве питання ціни каміна з водяниим контуром

Це надто загальне питання з великою кількістю невідомих:

1) топка в ціні може коливатись від $800 за вітчизняну до $3000-5000 за імпорт. Знову ж: слід моніторити, розбиратись в технологіях, оцінювати бюджет;

2) монтаж може різнитись від простих систем за $300-400 до $2000-$3000 з акумулятором, теплообмінниками, інтегрованою системою керування (а ще може з гіпокаустом та проектом нормального розрахунку пропорцій тепла за теплоносіями). Та монтаж топки з водяним контуром та ТП котла не відрізняється.

Якщо це питання для Вас важливе, складіть альтернативні кошториси з переліком зважених недоліків та переваг. Зазвичай вже цього достатньо, щоб з візуального представлення швидко зробити висновок.

 

Добавлено через 8 минут

Топка с водяным контуром требует почти такой же обвязки (по стоимости) как и ТТ котел. При планировании ТТ котла в такой топке нет никакого смысла. Превратите комнату в котельную со всеми вытекающими (мусором, дымом, золой и пр. прелестями).

Тут мова про одночасне встановлення ТП котла разом з топкою з водяним контуром і не йшла. Все зводилось до альтернативи: ТПкотел+камін vs камін з водяним контуром.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 3 тижні потому...
У простому підході зручно орієнтуватись на 1кВт/100м.кв.,

 

То есть на дом 200 кв.м. мне нужно 2 кВт тепловой мощности?

Тогда зачем ТТ котел?

 

Добавлено через 11 минут

Я собі так планую, що остновним буде газовий котел, як найбільш зручний у використанні. У звязці з ним буде працювати ТП котел.

Але ж одна справа кочегарити та обслуговувати котел в котельній, а інше робити те саме у власній вітальні :) До тогож цікаве питання ціни каміна з водяниим контуром

 

Поехате к кому-то в гости у кого стоит котел или камин и пристально понаблюдайте за процессом.

Подбрасывать вечерком дрова в камин не составляет ни какого пруда, а наоборот доставляет удовольствие. Но камин должен быть энергонезависим. Никаких водяных контуров, дымососов и прочей хрени которая перестает работать при пропадании света.

А для экономии газа лучше рассмотрите вариант с электрокотлом.

 

Добавлено через 2 минуты

Наскільки я розумію для опалення такої площі необхідно котел 24кВт,

Вы не забывайте главное, что это для ОЧЕНЬ ХОЛОДНОЙ ПЯТИДНЕВКИ:D

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

То есть на дом 200 кв.м. мне нужно 2 кВт тепловой мощности?

Опечатка: 1кВт на 10м.кв.

 

Добавлено через 2 минуты

Но камин должен быть энергонезависим.

Кому він винен? І чому Ви переконані, що водяний контур не може бути енергонезалежним?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Никаких водяных контуров, дымососов и прочей хрени которая перестает работать при пропадании света.

 

Чугун ведь пожаронебезопасен, в случае кривого монтажа, водяную топку проще тушить, а с чугуном хата сгорит как спичка, поэтому не начинайте с угла..... каждый хвалит своё болото, прежде чем писать "херню", вы бы лучше написали плюсы и минусы, а человек сам определит что к чему.

 

Но камин должен быть энергонезависим.

 

Энергонезависим он будет тогда, когда дрова на шару с неба будут падать. В случае отключения эл./эн. если отсутствует ИБП на подмене сработает термозащита, скажу вам по секрету, если вы не в курсе, мало кто, у кого в наличии топка с водяным контуром оставляет камин на протопке ночью, т.к. она быстрее остывает. Если вы конечно не из Крымнаша, то вам водяная топка точно не подойдёт.

 

А для экономии газа лучше рассмотрите вариант с электрокотлом.

 

Я бы добавил в паре с газом+электрокотёл. Газ днём, электро по ночному тарифу, чтоб вписаться в лимит газа.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Чугун ведь пожаронебезопасен, в случае кривого монтажа, водяную топку проще тушить, а с чугуном хата сгорит как спичка, поэтому не начинайте с угла..... каждый хвалит своё болото, прежде чем писать "херню", вы бы лучше написали плюсы и минусы, а человек сам определит что к чему.

Даже и добавить нечего:D

С такими друзьями и враги не нужны:lol:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Даже и добавить нечего:D

С такими друзьями и враги не нужны:lol:

Троллинг явно не понимаете.

Змінено користувачем revix
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 3 тижні потому...
У меня стоит словацкая топка KOBOK CHOPOK 670/500 SM воздушного отопления которую брал в Теплодаре. И хоть иногда парит "кочегарить", но меня устраивает полностью. Если реально не парит "ухаживать" и заниматься камином, то рекомендую, мое любимое место зимой - это именно место у камина на мягком коврике.

 

Скажите пожалуйста, ваша модель оборудована внешним подводом, на сайте не указано

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...