Анатолий Григорович Опубліковано: 19 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2022 Добрий вечір. Підкажіть будь ласка де можна придбати адаптер ebus? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kentrp Опубліковано: 23 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2022 В 19.11.2022 в 18:44, Анатолий Григорович сказал: Добрий вечір. Підкажіть будь ласка де можна придбати адаптер ebus? Ebusd.ue ~50€ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nikita Опубліковано: 31 січня 2023 Поділитись Опубліковано: 31 січня 2023 в Деніса вже є в наявності Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 25 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2023 04.02.2022 в 11:02, gvm сказав: Добрый день, а кто-то уже полноценно подключил ebusd к Protherm Ray? Стандартная конфигурация позволяет читать часть значений, но некоторые недоступны, к примеру у меня ReturnTemp возвращет 0, а так же данные по потребленной энергии PrEnergySumHwc1. Возможно, есть наработки и может поделиться конфигом к ebusd? Як ваш досвід з Protherm Ray? Поділіться якщо не складно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs0d Опубліковано: 22 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2023 25.08.2023 в 20:47, razzil сказав: Як ваш досвід з Protherm Ray? Поділіться якщо не складно. Котли вайлант/протерм - нормальна збірка, але у плані керування по ebus - шляпа, якщо коротко Вас щось конкретне цікавить? Маю 12квт рей з більш-менш притомною конфігурацією ebusd/HA під нього 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 22 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2023 (змінено) 3 години тому, bs0d сказав: Котли вайлант/протерм - нормальна збірка, але у плані керування по ebus - шляпа, якщо коротко Вас щось конкретне цікавить? Маю 12квт рей з більш-менш притомною конфігурацією ebusd/HA під нього От саме керування з HA через ebusd і цікавить. 1) Крім ebus адаптера чи треба ще додатковий пристрій на шині? Бо я займався цим пару років тому, потім закинув і зараз хочу продовжити. Так от тоді данні з адаптера я отримував тільки коли ще був підключений програматор на ebus. 2) Можете поділитися своїм файлом команд для ebusd? 3) Ebusd адаптер підключений до машини з HA, або через esp? 4) в НА оця www.home-assistant.io/integrations/ebusd/ інтеграція використовується, чи щось інше? Змінено 22 жовтня 2023 користувачем razzil Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs0d Опубліковано: 22 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2023 (змінено) 2 години тому, razzil сказав: От саме керування з HA через ebusd і цікавить. 1) Крім ebus адаптера чи треба ще додатковий пристрій на шині? Бо я займався цим пару років тому, потім закинув і зараз хочу продовжити. Так от тоді данні з адаптера я отримував тільки коли ще був підключений програматор на ebus. 2) Можете поділитися своїм файлом команд для ebusd? 3) Ebusd адаптер підключений до машини з HA, або через esp? 4) в НА оця www.home-assistant.io/integrations/ebusd/ інтеграція використовується, чи щось інше? 1. Загалом достатньо лише адаптера (у всякому разі мого, який я у Дениса замовляв, як і більшість людей тут) 2. Приатачив, нижче розпишу що і як 3. Через esp (d1 mini), з ХА комунікує вайфайно 4. github.com/LukasGrebe/ha-addons достатньо лише ebusd адона звідси Щоб скористатися конфігом треба: - поставити вищевказаний ebusd адон - розпакувати вміст архіва в /config/ebusd фолдер HA - накофігурувати ebusd адон хоча б як у мене (див. ebusd_addon_config.txt) - запустити адон - йти в Settings -> Devices -> MQTT -> ebusd2 / ebusd2 bai (чи в mqtt-explorer), дивитися шо там прилітає (mqtt брокер та інтеграція мають бути встановлені, гадаю це очевидно) У мене ентіті виглядають наступним чином: Прихований текст Дісклеймер: я не користуюся SetModeOverride, для керування котлом, хоча в конфігу ця штука присутня. Мені достатньо перемикачів HcSwitch HwcSwitch, тобто на виході маю звичайний on/off, але без сторонніх реле/датчиків і з мінімальним моніторингом того, що мене цікавить; цим всім хазяйством керую через автоматизації Важливо: в архіві знаходяться лише файли необхідні для Protherm Ray, решта сміття почищена. Тобто це вже готове рішення і має працювати "з коробки", за умови що адаптер прошитий, отримує сигнал та працює в принципі Якщо що - маякуйте в телеграм, відправлю контакт в ПМ ebusd_ha.zip Змінено 22 жовтня 2023 користувачем bs0d 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sergiy B. Опубліковано: 13 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 травня 2024 22.10.2023 в 15:27, bs0d сказав: 1. Загалом достатньо лише адаптера (у всякому разі мого, який я у Дениса замовляв, як і більшість людей тут) 2. Приатачив, нижче розпишу що і як 3. Через esp (d1 mini), з ХА комунікує вайфайно 4. github.com/LukasGrebe/ha-addons достатньо лише ebusd адона звідси Щоб скористатися конфігом треба: - поставити вищевказаний ebusd адон - розпакувати вміст архіва в /config/ebusd фолдер HA - накофігурувати ebusd адон хоча б як у мене (див. ebusd_addon_config.txt) - запустити адон - йти в Settings -> Devices -> MQTT -> ebusd2 / ebusd2 bai (чи в mqtt-explorer), дивитися шо там прилітає (mqtt брокер та інтеграція мають бути встановлені, гадаю це очевидно) У мене ентіті виглядають наступним чином: Показати вміст Дісклеймер: я не користуюся SetModeOverride, для керування котлом, хоча в конфігу ця штука присутня. Мені достатньо перемикачів HcSwitch HwcSwitch, тобто на виході маю звичайний on/off, але без сторонніх реле/датчиків і з мінімальним моніторингом того, що мене цікавить; цим всім хазяйством керую через автоматизації Важливо: в архіві знаходяться лише файли необхідні для Protherm Ray, решта сміття почищена. Тобто це вже готове рішення і має працювати "з коробки", за умови що адаптер прошитий, отримує сигнал та працює в принципі Якщо що - маякуйте в телеграм, відправлю контакт в ПМ ebusd_ha.zip 18 \u041a\u0411 · 44 завантаження доброго дня хочу уточнити по конфігурації в мене адаптер v5 під'єднаний до газового котла протерм також на доманшньому сервері крутиться ebusd сервіс з'єднаний по сітці з адаптером на тому є сервері крутиться віртуалка з HA "прокинута" в локальну сітку коли я запускав аддон github.com/LukasGrebe/ha-addons він хотів конектитись саме до ebusd сервіс а не до адаптера тому я не розумію як обійтись без ebusd сервіса також якщо не тяжко підкажіть будь ласка як додати контроли і сенсори у ХА як у вас в скріні бо я тільки почав з хА і якось поки не вкурюю всю концепцію дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
psy Опубліковано: 22 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2024 Здравствуйте, есть ecoTEC plus VU 10CS/1-5 (N-INT2) и погодозависимый термостат sensoHOME VRT 380/2, что бы управлять с телефона по вайфай есть иной выход или только с помощью модуля myVAILLANT Connect VR 940? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarick Опубліковано: 26 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2024 Доброго дня. Підкажіть, чи можна зараз десь придбати адаптер ebus? писав учаснику Denz, але він, здається, не заходив на форум з 22-го року. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз