Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Удаленное управление котлом Vaillant по шине eBus + CalorMatic 470

alexob

Рекомендовані повідомлення

Добрий вечір. Підкажіть будь ласка де можна придбати адаптер ebus?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 19.11.2022 в 18:44, Анатолий Григорович сказал:

Добрий вечір. Підкажіть будь ласка де можна придбати адаптер ebus?

Ebusd.ue ~50€

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 2 місяці потому...
  • 6 місяців потому...
04.02.2022 в 11:02, gvm сказав:

Добрый день, а кто-то уже полноценно подключил ebusd к Protherm Ray? Стандартная конфигурация позволяет читать часть значений, но некоторые недоступны, к примеру у меня ReturnTemp возвращет 0, а так же данные по потребленной энергии PrEnergySumHwc1.
Возможно, есть наработки и может поделиться конфигом к ebusd?

Як ваш досвід з Protherm Ray? Поділіться якщо не складно.

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...
25.08.2023 в 20:47, razzil сказав:

Як ваш досвід з Protherm Ray? Поділіться якщо не складно.

Котли вайлант/протерм - нормальна збірка, але у плані керування по ebus - шляпа, якщо коротко

Вас щось конкретне цікавить? Маю 12квт рей з більш-менш притомною конфігурацією ebusd/HA під нього

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, bs0d сказав:

Котли вайлант/протерм - нормальна збірка, але у плані керування по ebus - шляпа, якщо коротко

Вас щось конкретне цікавить? Маю 12квт рей з більш-менш притомною конфігурацією ebusd/HA під нього

От саме керування з HA через ebusd і цікавить.
1) Крім ebus адаптера чи треба ще додатковий пристрій на шині? Бо я займався цим пару років тому, потім закинув і зараз хочу продовжити. Так от тоді данні з адаптера я отримував тільки коли ще був підключений програматор на ebus.

2) Можете поділитися своїм файлом команд для ebusd?

3) Ebusd адаптер підключений до машини з HA, або через esp?

4) в НА оця www.home-assistant.io/integrations/ebusd/ інтеграція використовується, чи щось інше?

Змінено користувачем razzil
Посилання на коментар

2 години тому, razzil сказав:

От саме керування з HA через ebusd і цікавить.
1) Крім ebus адаптера чи треба ще додатковий пристрій на шині? Бо я займався цим пару років тому, потім закинув і зараз хочу продовжити. Так от тоді данні з адаптера я отримував тільки коли ще був підключений програматор на ebus.

2) Можете поділитися своїм файлом команд для ebusd?

3) Ebusd адаптер підключений до машини з HA, або через esp?

4) в НА оця www.home-assistant.io/integrations/ebusd/ інтеграція використовується, чи щось інше?

1. Загалом достатньо лише адаптера (у всякому разі мого, який я у Дениса замовляв, як і більшість людей тут)

2. Приатачив, нижче розпишу що і як

3. Через esp (d1 mini), з ХА комунікує вайфайно

4. github.com/LukasGrebe/ha-addons достатньо лише ebusd адона звідси

Щоб скористатися конфігом треба:

- поставити вищевказаний ebusd адон

- розпакувати вміст архіва в /config/ebusd фолдер HA

- накофігурувати ebusd адон хоча б як у мене (див. ebusd_addon_config.txt)

- запустити адон

- йти в Settings -> Devices -> MQTT -> ebusd2 / ebusd2 bai (чи в mqtt-explorer), дивитися шо там прилітає (mqtt брокер та інтеграція мають бути встановлені, гадаю це очевидно)

У мене ентіті виглядають наступним чином:

Прихований текст

image.thumb.png.a52ccb9fd2aeb35dae5feef95a26be92.png

Дісклеймер: я не користуюся SetModeOverride, для керування котлом, хоча в конфігу ця штука присутня. Мені достатньо перемикачів HcSwitch HwcSwitch, тобто на виході маю звичайний on/off, але без сторонніх реле/датчиків і з мінімальним моніторингом того, що мене цікавить; цим всім хазяйством керую через автоматизації

Важливо: в архіві знаходяться лише файли необхідні для Protherm Ray, решта сміття почищена. Тобто це вже готове рішення і має працювати "з коробки", за умови що адаптер прошитий, отримує сигнал та працює в принципі

Якщо що - маякуйте в телеграм, відправлю контакт в ПМ

ebusd_ha.zip

Змінено користувачем bs0d
  • Лайк 2
Посилання на коментар

• 6 місяців потому...
22.10.2023 в 15:27, bs0d сказав:

1. Загалом достатньо лише адаптера (у всякому разі мого, який я у Дениса замовляв, як і більшість людей тут)

2. Приатачив, нижче розпишу що і як

3. Через esp (d1 mini), з ХА комунікує вайфайно

4. github.com/LukasGrebe/ha-addons достатньо лише ebusd адона звідси

Щоб скористатися конфігом треба:

- поставити вищевказаний ebusd адон

- розпакувати вміст архіва в /config/ebusd фолдер HA

- накофігурувати ebusd адон хоча б як у мене (див. ebusd_addon_config.txt)

- запустити адон

- йти в Settings -> Devices -> MQTT -> ebusd2 / ebusd2 bai (чи в mqtt-explorer), дивитися шо там прилітає (mqtt брокер та інтеграція мають бути встановлені, гадаю це очевидно)

У мене ентіті виглядають наступним чином:

Показати вміст

image.thumb.png.a52ccb9fd2aeb35dae5feef95a26be92.png

Дісклеймер: я не користуюся SetModeOverride, для керування котлом, хоча в конфігу ця штука присутня. Мені достатньо перемикачів HcSwitch HwcSwitch, тобто на виході маю звичайний on/off, але без сторонніх реле/датчиків і з мінімальним моніторингом того, що мене цікавить; цим всім хазяйством керую через автоматизації

Важливо: в архіві знаходяться лише файли необхідні для Protherm Ray, решта сміття почищена. Тобто це вже готове рішення і має працювати "з коробки", за умови що адаптер прошитий, отримує сигнал та працює в принципі

Якщо що - маякуйте в телеграм, відправлю контакт в ПМ

ebusd_ha.zip 18 \u041a\u0411 · 44 завантаження

доброго дня хочу уточнити по конфігурації 

в мене адаптер v5 під'єднаний до газового котла протерм 

також на доманшньому сервері крутиться ebusd сервіс з'єднаний по сітці з адаптером 

на тому є сервері крутиться віртуалка з HA "прокинута" в локальну сітку 

коли я запускав аддон github.com/LukasGrebe/ha-addons він хотів конектитись саме до ebusd сервіс а не до адаптера тому я не розумію як обійтись без ebusd сервіса 

також якщо не тяжко підкажіть будь ласка як додати контроли і сенсори у ХА як у вас в скріні бо я тільки почав з хА і якось поки не вкурюю всю концепцію

дякую

Посилання на коментар

• 5 місяців потому...

Здравствуйте, есть ecoTEC plus VU 10CS/1-5 (N-INT2) и погодозависимый термостат sensoHOME VRT 380/2, что бы управлять с телефона по вайфай есть иной выход или только с помощью модуля myVAILLANT Connect VR 940?

Посилання на коментар

Доброго дня.

Підкажіть, чи можна зараз десь придбати адаптер ebus? писав учаснику Denz, але він, здається, не заходив на форум з 22-го року.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...