cherednik Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 12 годин тому, sktd сказав: Був досвід надбудови над старою цегляною спорудою. То заганяли метрові шпильки на хіманкер. Тіпа армування стіни получилось і наше кріплення було міцне маю декілька запитань щодо будівництва каркасного будинку. Отже маю фундамент 9 на 9,8 м. загалом думав будувати 1 поверх - але розумію що напевно буду будувати ще мансардний півповерх. проект це попердній і не зовсім вірний, але це так для наглядності. 1. Фундамент явлює собою підвал плити пк зверху по яким залятто плиту 10см. в подальшому плитку закатаю руберойдом і буду ставити стіни. через це чи є сенс під стіни покласти 10-15 см щільного газоблоку щоб відсікти холод? В подальшому в будинку буду класи 10 см політиролу та 7 см стяжки (теплої підлоги)? Якщо ж поставлю стіни на фундамент а потім зроблю теплу підлогу - чи не буде проблема що стіна буде якби в середині стяжки + у відносно холодній зоні? 2. кріплення до фундаменту - зовнішні стіни нема моливості забурити (точніше є але лише в декількох точках) - але є закладні проволка катанка (зусилля мінімум 500 кг кожної тобто не менше чим анкер) якою буду кріпити зовнішні стіни. усі внутрішні стіни є можливість анкеруват до плити. Чи варто ще якось додатково кріпити каркас до цоколя? 3. обшивка осб - розумію що будь яка плитка обшивка дає жорсткість конструкції але мене турбує що цей матеріал є погано паропроникним, в мережі є багато відео коли його використовують в такому ж пирозі як планую я - 150 + по 50 з кожної сторони перехресне утеплення. ЧИ не замкну я таким чином стіну і чи не буде волога накопичуватися в осб коли він по факту буде в середині утеплювача. (конструктив я прорахував і майже скрізь в мене є змога поставити укосини)? 4. Пиріг планую наступний: 150на40 - стійки (і весь конструктив каркасу) в середині 15 см вата ізоват 45, зовні перехресне утеплення скловата 5см + вітробарєр і вентильований фасад, в середині паробарєр хороший, 5 см перехресне утеплення ватою 135 щільності в якій прокладка електрики далі пароізоляція і ще шар спіненого поліетилену фольгованого 2 мм і закриваю два шари гіпсокартону (1 шар всі стики зашпакльовую, 2 шар з розбивкою швів). 5. як зробити перекриття між поверхами максимально жорсткими та з гарною звукоізоляцією. коли вивчав це питання то єдине що бачу це подвіні балки одні на стелю інші на підлогу (розвірванні між собою)? Змінено 4 години тому користувачем cherednik Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз