MikolaUltimus Опубліковано: 16 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 16 липня 2018 Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, порадою, як правильно зробити. Отже, зараз я на стадії вирівнювання котловану під цоколь - підвал, який буде стояти на монолітній плиті 0,25м. Виникло дуже термінове питання по облаштуванню подушки. Коротко вхідні дані про майбутню будівлю: два поверхи і мансарда. Розмір 4,5 х 9,3 м. Перший поверх, він же цоколь (нульовий поверх), на більшу половину під землею. Повністю моноліт, але може бути перекриття ще з панелі (під питанням). В середині дві несучі стіни, які ділять його на три кімнати. Зовнішні стіни 0,3м. Другий поверх з піноблоку (гараж та госп. приміщення). Третій типу мансарда. На даний момент є виритий в ручну котлован глибиною 1,9-1,7м (є трішки уклін поверхні, далі рівний). Грунт - 0,4м. родючий шар, 1м. - глина та суглинок, далі йде повністю пісок, тобто дно із піску. Води нема. Промерзання 0,7м. здається. Отже питання: як краще організувати подушку під цю будівлю? Тобто, як стелити геотекстиль, щебінь, пісок? Потім буде гідроізоляція в два шари, утеплення по торцю панелі та вище по стіні. І чи всі потрібні ці заходи? Дуже дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
trianom Опубліковано: 17 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 17 липня 2018 По песчаному дну котлована стелите геотекстиль (с заведением на борта котлована на высоту 20 см), поверху щебень слоями по 20 см. с вибротрамбованием и далее конструкция плиты. Поскольку котлован отрыт вручную и на дне котлована песок в естественном состоянии (не распушенный), можно обойтись и без щебеночной подушки. Правда под фундаментной плитой я бы сделал подготовку из тощего бетона кл. В5: и арматурные сетки потом удобнее монтировать, и цементное молоко из бетона плиты не убежит. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MikolaUltimus Опубліковано: 17 липня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 17 липня 2018 Дуже дякую за відповідь! поверху щебень слоями по 20 см. с вибротрамбованием Якщо все ж таки робити подушку, то достатньо буде 20см. щебня? Які розміри фракції щебня приблизно потрібно? І чи потрібно потім на щебінь трамбувати знову пісок? Якщо робити підготовку, то він, мені так здається піде весь в щебінь!? Добавлено через 5 минут Поскольку котлован отрыт вручную и на дне котлована песок в естественном состоянии (не распушенный), можно обойтись и без щебеночной подушки. А якщо не робити подушки то підготовку лити прямо на геотекстиль? Чи тільки після трамбовки по верху піску? Планую ще гідроізоляцію в два шари, тому думаю, що цементне молочко буде ізольоване нею!? Дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 17 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 17 липня 2018 Все зависит от того какую цель Вы преследуете формируя щебневую подушку. Если для уплотнения грунта, то геотекстиль под щебень не нужен. Он не даст Вам щебень вбить в грунт и, расклинив его, уплотнить. Если Вы хотите сформировать под домом дренажный резервуар или слой отсечки капиллярной влаги, то геотекстиль под щебень в помощь. Он позволит сохранить нужную толщину слоя щебня. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MikolaUltimus Опубліковано: 17 липня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 17 липня 2018 Если Вы хотите сформировать под домом дренажный резервуар или слой отсечки капиллярной влаги, то геотекстиль под щебень в помощь. Он позволит сохранить нужную толщину слоя щебня. Дякую Вам за відповідь! Я думаю, саме для відсічки капілярної вологи з піску. А який правильно зробити шар щебня? Гідроізоляцію ложити прямо на щебінь? Дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 17 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 17 липня 2018 Дякую Вам за відповідь! Я думаю, саме для відсічки капілярної вологи з піску. А який правильно зробити шар щебня? Гідроізоляцію ложити прямо на щебінь? Дякую! Достаточно уверенной толщины и 100-150 мм. Если планировали 200 мм, то , как по мне, это многовато. Щебень 5-20. На него профилированную мембрану с толщиной не менее 0,5 мм и бетон. Вот можете глянуть : Единственное. Я не вижу никакого смысла заводить её на опалубку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MikolaUltimus Опубліковано: 18 липня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 18 липня 2018 Дуже дякую Вам! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vet75 Опубліковано: 18 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 18 липня 2018 Привіт, планую почати будуватися на ділянці з високим рівенем ґрунтових вод. Мені потрібно теж якісь гідро ізолюючі матеріали під підошву фундамента застосовувати? Можливо хтось підскаже як повинен виглядати «пиріг» фундамента у моєму випадку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 18 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 18 липня 2018 У Вас плита или ленточный? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vet75 Опубліковано: 18 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 18 липня 2018 У Вас плита или ленточный? Стрічковий. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 19 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 19 липня 2018 Гидроизоляцию ленточного фундамента дома без подвального или цокольного этажа считаю бесполезным мероприятием. Конструкция дома, а именно : пол по грунту и стены не имеют непосредственного контакта с бетоном фундамента. Бетон во влажной среде только набирает прочность (лет через 10 прочность бетона, живущего во влажно (мокрой) среде увеличивается в среднем в 2 раза). Фундамент достаточно утеплить. Это на случай, если есть боязнь, что "мороз порвет бетон" Если, все-таки сложно преодолеть "ну как это? Бетон не защитить от воды?" тогда при бетонировании добавляйте вот эту добавку. Её можно добавлять или при приготовлении бетона или в миксер по приезду бетона на участок. На куб, к примеру, бетона М200 пойдет 2,5 - 3 кг ekco.uaprom.net/p100826272-akvamat-admiks-gidroizolyatsionnaya.html 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vet75 Опубліковано: 19 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 19 липня 2018 Дякую за відповідь і за консультацію. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 19 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 19 липня 2018 По поводу вода-бетон-прочность 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Большой Котяра Опубліковано: 20 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2018 Щебінь та пісок можна замінити на щпс С-5. Навіщо стелити геотекстиль? він затримує пісок, а не воду. Ми застосовуємо фундаментну плівку 200мкр, вистачає. Можна мембранну гідроізоляцію використати. Простіше- плівка та бетон W6 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MikolaUltimus Опубліковано: 23 липня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 23 липня 2018 Доброго дня! Тепер питання стосовно матеріалів, а саме: 1. Геотекстиль Mizol Typar SF 27 2. Мембрана Шиповидная геомембрана Изолит STA, щільність 450 Чи є в кого практика з цими матеріалами, чи може так порекомендуєте щось, це стосовно теми вище? Дуже дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Большой Котяра Опубліковано: 23 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2018 геотекстиль це вологопроникний матеріал! а мембрана - гідроізоляція! це різні речі, навіщо геотекстиль під фундаментом? його завдання відвести воду зверху, від дощу, зливи, снігу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MikolaUltimus Опубліковано: 23 липня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 23 липня 2018 геотекстиль це вологопроникний матеріал! а мембрана - гідроізоляція! це різні речі, навіщо геотекстиль під фундаментом? його завдання відвести воду зверху, від дощу, зливи, снігу. Якщо питання до мене!? Я розумію між ними різницю, тому й виконуватимуть вони в мене різні функції. В даному випадку, мені потрібен геотекстиль для відмежування піску від щебня, який, в свою чергу, потрібен для відмежування води (дренаж), яка буде проникати з піску до дна плити. А також додаткові функції, це, наприклад, додаткова жорсткість під шаром щебня, завдяки жорсткості геотекстиля, а також функція того ж дренажу. Мембрана буде на щебні і буде виконувати свою пряму функцію - гідроізоляцію. Спочатку буде утримувати цементне молочко при заливці фундаменту, а потім стримувати вологу із грунту. Чесно, поки писав, сам подумав, чи не занадто такий функціонал!? Ось чому я й створив дану тему з питанням, щоб побільше отримати думок та вирішити. Дуже дякую за відповіді! Буду радий ще думкам по цьому випадку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Большой Котяра Опубліковано: 23 липня 2018 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2018 Чесно, поки писав, сам подумав, чи не занадто такий функціонал!? . чудова думка! Візміть собі ЩПС С-7, утрамбуйте віброкотком потім застеліть фундаментну плівку 200 мкр і на зєкономлені гроші купіть якісний бетон 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз