Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Підключення до водогону і оформлення. Як це відбувається.

AndryG

Рекомендовані повідомлення

Доброго.

Проходжу квест "підключення водогону". Інструкцій нема, фірми "під ключ" закатують очі, що роботи багато, папірців ще більше і хочуть багато грошей. А якщо уточнити, що саме за папірці, то розмова закінчується.

Можу розповісти для нащадків початок і дуже сподіваюся, що мені розкажуть, які випробування мене чекають попереду.

1. Йдемо у водоканал, отримуємо папірець з переліком документів, які потрібно принести для отримання технічних умов. Паспорт, документи на землю і будинок і т.п. Цікавими у мене було дві штуки: 

1.а Геодезія 1:500 - це треба шукати "геодезичні послуги" і вам зроблять план вашого участку. Собі теж пригодиться. Можна сходити в місцеве управління архітектури і запитати там. Мені відповіли, що план у них з моїх країв так ще і не зроблений. Якось так. Мені обійшлося 3000

1.б Згода на підключення. Якщо підключаєтеся до кооперативного водогону, то від керівника треба отримати лист-згоду, за який з вам захочуть гроші. Про це, а також координати керівника, вам повідомлять у водоканалі. Тут сума індивідуальна. Не забудьте валідол )

2. Коли отримали згоду, маєте геодезію, несете у водоканал, де отримуєте технісні умови. За цей папірець дістаньте 440 грн.

3. Потім треба розробити проект. Мене тихо послали до проектанта водоканалівського. Я дуже не пручався і за 1000грн отримав через тиждень проект.

 

Тепер шукаю виконавця робіт і нічого не розумію. Що далі? Про які кучі паперів люди кажуть: виконавча, промивка... щось ще і за це кучу грошей. Чи можу я сам виконати ще якісь оформлення без "під ключ"? Що мінімальне може зробити виконавець робіт? Мені треба хтось, хто вріжеться у водогін в заведе трубу у двір. Далі я сам доведу її, куди мені треба.

Що далі в цьому квесті мене чекає? Допоможіть, будь ласка.

Змінено користувачем AndryG
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Даа! Чтиво интересное у вас получилось. Отличная история.

Обзванивал сегодня фирмы по водопроводу.
Условие ставил, что мне нужно "только завести во двор, дальше я сам разберусь с трубами". Колодец с 110 трубой пластиковой пять метров от калитки.
Это жесть :)
- 15к врезка и оформление кучи бумаг и платежей
- 600 за врезку + 300 грн за метр траншеи. Да - остальные документы вы можете сами побегать оформить и платежи (анализ, промывка) оплатить.
- за 9-10к мы доведем все до конца (тут моя траншея). Говорю ему, что мне бы только врезка, а дальше я сам. - Какое вы сами дальше? Вас в те кабинеты и не пустят! Там надо быть вхожим.
Народ стрижет лоха как может :)
Теперь еще ваша история. Вообще голова кругом :)

Насколько я понял. Фирма после выполнения работ должна выдать мне акт технической готовности. Мол, они все сделали - можно запускать ?
Я с этим актом иду в водоканал и начинаю платить разные платежи, пока договор не заключим на воду.

Я правильно понимаю, что можно промямлить про решение антимонопольного и отказаться от всяких промывок и анализов?

Вникал кто? С введением нового закона №2189 про "Житлово комунальні послуги" від 01.05.2019р. промывка и анализ не стали обязательными для физлиц?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Пройшло пару років і у вас інше місто/організація. Тому мій досвід може бути не актуальним. 

Основу маєте а далі уже самі діліться досвідом своїм... Головна халепа - суперечки до врізки і введення смжуть Вас залишити без води довше ніж би хотілось. А усі питання після - тільки через суд.

Аргументи маєте а далі тисніть де зможете. І, пам'ятайте, що не зручні для водоканалу питання треба задавати тільки письмово. Ба навіть так можете отримувати тупі відписки без відповідей на поставлені питання :(

Що до "бумаги  зібрати самому" - квест ще той. Одне тільки погодження - тре обійти надцять організацій (в різний час і дні), знайти потрібний кабінет і людину. Це вимагає часу і терпіння...

Змінено користувачем porterlv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 місяці потому...

Также нужно знать примерное потребление воды и чел в доме, от этого зависит диамерт водяной трубы в доме, рассчитать тут - calcok.com/stroitelstvo/54.php

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...