Astrobober Опубліковано: 6 листопада 2021 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2021 (змінено) Вітаю! Ділянка у нас вийшла під нахилом, і постало питання, як краще розмістити на ньому будинок. Спочатку архітектор намалював дім і поставив його на рівень найвищої точки. Була ще пропозиція зробити й дім каскадний, але нам не хотілося щоб на першому поверсі були ще якісь сходинки. Видно, що перепад аж в 1.5 метри Тоді архітектор запропонував трішки опустити будинок: Але особисто в мене є побоювання - чи не буде проблем з вологою в будинку, або з водовідведенням на ділянці і т.д.? Сама ділянка знаходиться в торці проїзду(~20-30м), який також під нахилом йде від дороги. І цей нахил продовжується далі до сусідів, тобто вони ще нижче. Я архітектору вцілому довіряю, але можливо хтось з досвідом побаче тут якісь проблеми? Буду дуже вдячний. Змінено 6 листопада 2021 користувачем Astrobober Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 6 листопада 2021 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2021 А схему ділянки можна побачити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Astrobober Опубліковано: 6 листопада 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2021 так, звичайно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 6 листопада 2021 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2021 Можете показать план первого этажа с гаражом? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Astrobober Опубліковано: 6 листопада 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2021 так окремого гаражу не планується... буде навіс, хоча можливо в майбутньому переробимо його в гараж Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 6 листопада 2021 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2021 Я бы не опускал дом, там и так вся вода с улицы будет Ваша... Вы потом замахаетесь с ней бороться. Вам и так придётся под/перед въездными воротами установить широкие лотки с решётками и сделать две дренажных бочки внизу участка для сбора уличной воды... плюс ещё одну бочку для сбора воды с Вашей крыши... потом вкинете туда насос и подключите к системе полива. Можно опустить только террасу на 3-4 ступеньки, будет симпатично. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Astrobober Опубліковано: 8 листопада 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2021 Так а як це впливає на сам будинок? З водою треба буде боротися і так і так, щоб не стояла на ділянці. Якщо будинок опустити нижче, то й фундамент треба буде менший робити... Мене ще турбує той глухий кут біля вхідних дверей. Чи не буде литися вода зі сходів і підмивати ту стінку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз