Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Поставить буржуйку, поделитесь, пжлст, опытом.

AndryG

Рекомендовані повідомлення

Доброго. Бывшие хозяева жили во флигеле. Стоял напольный газовый котел. Дымоход - вертикально на крышу стальная (кажется четверка) труба 160мм. На чердаке обложена кирпичом, на улице утеплена и течет, зараза, по шиферному стыку, но это другая история.
Решил на это место поставить простецкую печку для быстрого подогрева при нечастых визитах.
Смотрю я на это произведение сварщика и куча мыслей, которые некому подтвердить/опровергнуть. Буду рад прочесть любые ваши мысли по этому поводу.
- Дымоход. На фото дымоход от газового котла. Колено нержавка, тройник и редкуция, кажется, оцинковка. Я считаю, что лучше капельник оставить. На колено от печи до тройника нержавку и про дешевле оцинковку и не думать? Или для нечастых топок сойдет и оцинковка? Не хочется платить лишнее, не в ущерб, конечно, безопасности.
- Шибера нет. Стоит замораиваться? Не создаст ли такая труба очень сильную тягу? Дверца с поддувалом вроде как герметичная, я не знаю, достаточно ли этого.
- Низко. А если в этих рамках (на фото) сложить постамент, подняв ее повыше. По периметру кирпич, внутрь песок и сверху кирпич/плитка/бетон.
- Почитал форум, как у людей вокруг все плавится. Может быть обложить её кирпичем. Слышал, что практикуют такое. Например, три стены по высоте печки на 5-7 см от стенок.
- Чешутся руки запустить и автоматики натыкать вокруг для управления :)
Советы? Идеи? Предупреждения? Спасибо :)

photo_2022-11-27_19-09-44.jpg

photo_2022-11-27_19-09-50.jpg

Змінено користувачем AndryG
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...
В 27.11.2022 в 19:13, AndryG сказал:

На колено от печи до тройника нержавку и про дешевле оцинковку и не думать? Или для нечастых топок сойдет и оцинковка? Не хочется платить лишнее, не в ущерб, конечно, безопасности.

сразу за буржуйкой нужно ставить нержавеку, можете с "радиатором" на ней. Это место сильно греется, и оцинковка будет гореть там и на зубах начнете чувствовать "цинк"... 

Буржуйку нужно долго выбирать, не брать первую попавшуюся. Желательно с перегородками внутри (хотя бы одной) с камерой догорания.. А есть и с теплоаккумулятором насыпным - песок. Песок там нагреется, и потом будет отдавать тепло. Не берите печку где огонь просто вылетает в трубу - это дрова на ветер.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Diver, підтверджуєте мої думки. Помацав на ринку бляху ту. Зрозумів, що трійник і одне коліно на 45 у мене все ж з нержавки. За цинк годі і згадувати.

Знайшов на металобрухті метр сталевої 110 труби біля 5мм товщиною. Сподіваюся, що не прогорить :) 
Зробив шаблони розрізу труби. Буде два повороти по 45 градусів і шибер на вже горизонтальній частині. Залишилось вчасно приїхати, коли там світло є.

Про радіатор теж вже думав на велику трубу, що йде до стелі. З майже двох метрів можна спробувати зняти "швидкого" тепла, а пічку направити на якийсь аккумулятор. Почну топити буде видно. І поруч умивальник з трубкою мідною до ємності гріти воду.

Цитата

Буржуйку нужно долго выбирать, не брать первую попавшуюся.

То я наступного року теж такий розумний буду :) Я її обирав три тижні, все гадав, що брати і куди жабу подіти. Потім плюнув і взяв просто дешевшу. Коли цей витвір приїхав, то перша думка була "ящик з діркою, я що сам не зробив би такого?". Зараз вже попустило :) Камера допалу газів в ній є. Кум стверджує, що то така дуже ефективна штука, та щось мало віриться. Подивимось.

Довелося витратити час на виготовлення шаблонів, точніше пошук інфи про них, бо український інтернет забитий одноманітним гівном машинного перекладу з московитських треттєсортних сайтів. Тому залишу тут пару посилань.
В цьому застосунку зробив розгортку для розмітки труби. В ньому є багато різних варіантів з'єднань. play.google.com/store/apps/details?id=com.hamatim.flatpatterncalculator  Шукати подібні речі варто за фразою flat pattern. А в ще одному - ABViewer (www.cadsofttools.com/) - вже на ПК роздрукував. Тимчасова версія відмінно розмістила великий шаблон на кількох аркушах.

Далі буде.

Змінено користувачем AndryG
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, AndryG сказал:

Знайшов на металобрухті метр сталевої 110 труби біля 5мм товщиною.

наварiть н аних вздоаж П-подiбнi вiдрiзки.. Буде добрий  радiатор.. або полоси з металу.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...