Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Кухонная вытяжка / гул / новострой

Jeckabeka

Рекомендовані повідомлення

Уважаемые знатоки,

Есть квартира в Кадорре, новострой. Ремонт полностью сделан. Квартира с перепланировкой (покупали не приняв этот факт во внимание).  Квартира 2 комнатная (евро трёшка). Перепланировка - Кухню переставили в другую комнату таким образом, чтобы кухня и столовая была как одна комната и отдельно 2 спальни. 

Труба от венканала до кухонной вытяжки проходит через всю квартиру (через коридор).Проблема в том, что венканал оцинкован, при работе вытяжки соседей по всей квартире слышен гул. 1 спальня (где должна изначально быть кухня) самая "гудящая". 2 спальня гудит слегка даже при закрытой двери. Коридор создаёт сильное эхо. А на кухне слышно в самой вытяжке гул (когда соседи сверху/снизу свою включат). Короче спрятаться негде. Даже посещают мысли кухню вернуть в ту комнату где она должна быть.

Потерпеть сложно, так как соседи любители готовить и каждый день по 3 часа гудят. 

Вопрос.

1) Можно ли на выходе из венканала поставить клапан или какое-либо приспособление, чтобы я мог по необходимости перекрывать трубу и погасить гул. Так как вытяжкой нам нужно пользоваться, просто поставить заглушку не могу.

2)  В кухонной вытяжке нет обратного клапана. Помимо гула, чувствуем вонь от еды соседей. Есть ли вытяжки которые можно заглушить или перекрыть когда они не работают, так чтобы ни запахи ни звуки в ней не появлялись.  

3) Ну и если есть спецы по обесшумке. Что можно сделать, чтобы обесшумить 1ю спальню. В ней одна стена прилегает к венканалу, стены тонкие. 

Самое интересное, санузел при работающей вытяжке практически не гудит (там плитка).

Буду благодарен за помощь!

С ув. Евгений

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Несоответствие диаметров каналов с мощностью вытяжных вентиляторов.

Будет гудеть пока не устраните.

Посилання на коментар

• 1 рік потому...
03.12.2023 в 21:03, Vitaliy67 сказав:

Несоответствие диаметров каналов с мощностью вытяжных вентиляторов.

Будет гудеть пока не устраните.

І як саме це впливає на гудіння?

Бо от купив похилу витяжку до нової плити і задовбало слухати цей «гул».

Діаметр каналу 150/180мм, найбільше гуде на малій швидкості.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Вібровставку і глушник десь треба врізати, без варіантів, це десь 1-1,3 метра враховуючи переходи з прямокутного на кругле і назад

На витяжках нормальних завжди є клапан - в обратку не тягне, якщо шо...

Пс: НЕ треба глушник - йому буде хана на витяжці, туплю, вібровставкт під замовлення роблять любі.

Змінено користувачем SantehnikPPR100
Посилання на коментар

58 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав:

На витяжках нормальних завжди є клапан - в обратку не тягне, якщо шо...

Клапан йде в комплекті, але ставити не захотів, не бачу потреби, вихід в пʼятиметрову трубу Д 180мм, там обратки бути не може та й на гул це не впливає.

Але гуде не у пластиковій круглій Д150мм, а виє у самій витяжці Whirlpool WHVP62FLTSD

Посилання на коментар

Та тож я не вам про клапан... Він і не вплине на вібрації. То такий баланс (хрєновий) в двигуна з колесом ...

Я не подивився на дату!!!🤪

Змінено користувачем SantehnikPPR100
Посилання на коментар

15 годин тому, SantehnikPPR100 сказав:

Я не подивився на дату!!!

Я вам більше скажу - тут ніхто не подивився, що:

03.12.2023 в 20:42, Jeckabeka сказав:

при работе вытяжки соседей по всей квартире слышен гул

Тобто, не там копаємо. Вочевидь потрібен вібростик між загальним стояком витяжки і трубами/каналами у квартирі ТС.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, porterlv сказав:

Я вам більше скажу - тут ніхто не подивився, що:

03.12.2023 в 20:42, Jeckabeka сказав:

Помиляєтесь, то я не маю бажання створювати нові теми і тулю питання там де буде доречно запитати.

Що не так?

Стосовно проблеми гулу то мені представник відповів:

Добрий день. Дякуємо за ваш відгук. Ми вдячні за позитивну оцінку дизайну та зручності пристрою. Згідно з технічними характеристиками, рівень шуму на мінімальній швидкості становить 52 дБ, що відповідає нормам для побутової техніки. Водночас ми розуміємо, що сприйняття звуку є індивідуальним — те, що для одних користувачів здається прийнятним, для інших може бути надмірним. Ваше зауваження передано для врахування при вдосконаленні продукції.

отже, даремно я (та інші щасливі власники) хвилювалися, все у нас ок, просто ми ще не звикли. image.gif.76c2c3a395f2056110304741b342137e.gif

Змінено користувачем Фрай
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Фрай, там може є куди вставити конденсатор, чи замінити рідний на трохи другу ємність - трохи зміняться параметри, трохи оберти стануть більше чи менше - то ж воно "резонанс" ловить...

Звісно гарантія - допобачення.

Посилання на коментар

1 час назад, SantehnikPPR100 сказал:

Фрай, там може є куди вставити конденсатор, чи замінити рідний на трохи другу ємність - трохи зміняться параметри, трохи оберти стануть більше чи менше - то ж воно "резонанс" ловить...

Згоден, цікава пропозиція.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...