Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Допоможіть, будь-ласка, налаштувати роботу нового гідроакумулятора насосу свердловини.

Koskos

Рекомендовані повідомлення

Вітаю всіх!

Замінив в суботу в приямку старий 100 л гідроакумулятор на новий 80 л. В старому вже в 10 раз порвалася груша, він працював 13 років. Взяв 80 л бо він менше за діаметром ніж старий і його в разі необхідності заміни груші легше витягувати з приямку. Перенести в дім гідроакумулятор не можу бо тоді система автополиву рослин і газону на вулиці залишиться без підтримки гідроакумулятора. Короче приходиться мучатись з цим баком в незручному приямку з 2х бетонних кілець.

 

Так от, під'єднав я новий гідроакумулятор. На скільки я пам'ятав майстер який встановлював реле 10 років назад виставив нижнє значення на 2,1 а верхнє на 3,5 атмосф. Тож я почитавши гугл і закачав новий гідроакумулятор повітря 1,8 атм тобто приблизно на 10% менше ніж нижній поріг відключення. В будинку на вході магістралі стоїть манометр. В перші день-два мені здалося що все працює нормально - вродє стрілка плавно ходила між 2,0 - 2,1 до 3,5. Але вчора звернув увагу, що почалася якась свистопляска на манометрі. Струмінь води йде практично рівним без преривань але стрілка на манометрі спочатку плавно доходить до 2,1 потім йде якийсь звук вібрації по трубі аж в будинок і вона різко падає до 1,5 а потім різко відскакує вверх аж до 2,5, піднімається до 3,5 і знову плавно йде вниз до 2.1...і знову вниз до 1,5...

Допоможіть розібратися як правильно налаштувати роботу гідроакумулятора чи, може, треба вже переналаштовувати релє і блок автоматики?

Дякую

Змінено користувачем Koskos
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Засекаете на каких значения срабатывает реле давления (вкл.выкл), дельта должна быть 1.5 бар. Затем сбрасываете давление с бака и накачиваете нижний уровень, вкл. насоса. Засекаем мерным ведром сколько выдает бак за 1 цикл (вкл. выкл). При 80л баке, 30% = 24 литра.  

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Константин, это алгоритм правильной накачки бака. Вы накачали не правильно. Если че, наберите меня расскажу подробней. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...
В 04.04.2024 в 10:49, Koskos сказал:

Хорошо, спасибо, наберу

І як успіхі?

Вилікували проблему?

Бо моє імхо - це не тиск в ГА. Пару діб же працювало норм.

Змінено користувачем maksym
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...