gaset Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 (змінено) Добрий день, Є будинок із заведеними трьома фазами. Загальна потужність 16квт. Скільки на одній фазі? Чим це визначається? Змінено 11 червня 2024 користувачем gaset Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 48 минут назад, gaset сказал: Чим це визначається? залежить від лічильника. Якщо звичайний - то аперажом вводного автомата поруч. Якщо лічильник з можливістю параметризації - то вашим кабелем, щоб витримав велику потужність на одній фазі. З власного досвіду - на будинку 3ф 10,5 кВт та лічильником з параметризацією - я легко можу все повісити на одну фазу. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 ну і, звісно, в обох випадках автомат має значення. Просто у другому випадку зазвичай йде збільшений ампераж. На ділянці, де в мене 3ф 16 кВт - стоїть автомат 3Р 32А 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 8 минут назад, sly сказал: ну і, звісно, в обох випадках автомат має значення. Просто у другому випадку зазвичай йде збільшений ампераж. На ділянці, де в мене 3ф 16 кВт - стоїть автомат 3Р 32А У мене вроде по договору 15, але реально (зі слив робитника ДТЄК) десь 12 квт, стоить автомат на 20А, це що, мене надурили?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 (змінено) 1 минуту назад, DimaF сказал: стоить автомат на 20А, це що, мене надурили?) У мене на 12 квт 20а Змінено 11 червня 2024 користувачем Asot 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 2 хвилини тому, DimaF сказав: У мене вроде по договору 15, але реально (зі слив робитника ДТЄК) десь 12 квт, стоить автомат на 20А, це що, мене надурили?) 20*230*3 = 13.8 кВт - формально. Струм невідключення автомата 1,13*20, тож маємо довготривалу потужність 1,13*20*3*230 = 15,6 кВт. Короткотривала потужність ще більше, взимку ще більше (температурний коефіцієнт), літом меньше 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 2 минуты назад, DimaF сказал: У мене вроде по договору 15, але реально (зі слив робитника ДТЄК) десь 12 квт, стоить автомат на 20А, це що, мене надурили?) ставлять що було ) В мене на 10,5 кВт стоїть 25А. 3 минуты назад, Asot сказал: У мене на 12 квт 20а ото гімно у будь-якому разі треба замінити. Може не спрацювати. Це дешман китайський, є досвід неспрацювання саме по цьому "бренду". 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 (змінено) 6 минут назад, sly сказал: ото гімно у будь-якому разі треба замінити Колись як доживем ,брендовий наче 3600грн такий тоді був ,після лічильника стоїть шнайдер акті 9 20а Та і не мае в мене нагрузок по 5 квт ,щоб кошмарити той автомат Цей наче 1000 тоді був ,ставив не я а підрядчик ,не хватало тоді грошей ,як і зараз на супер Змінено 11 червня 2024 користувачем Asot Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 8 минут назад, Asot сказал: брендовий наче 3600грн такий просто нащо на 20а такий формат? Поставте звичайний автомат 3Р. axiomplus.com.ua/avtomaticheskie-vyklyuchateli/product-34208/ Хоча якщо в будинку у щиті є вводний автомат - можна не паритись (всяке буває, в мене в декількох сусідів немає вводних у будинку, а в одного на будинок у 250 метрів 5 автоматів у щитку). 8 минут назад, Asot сказал: Та і не мае в мене нагрузок по 5 квт воно на КЗ може не спрацювати. Саме так в мене було 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 12 минут назад, Asot сказал: після лічильника стоїть шнайдер акті 9 20а сорі, вже побачив. Тоді пофік. Можна рахувати, що то у Вас рубільник ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 19 минут назад, shneider_vova сказал: 20*230*3 = 13.8 кВт - формально. Струм невідключення автомата 1,13*20, тож маємо довготривалу потужність 1,13*20*3*230 = 15,6 кВт. Короткотривала потужність ще більше, взимку ще більше (температурний коефіцієнт), літом меньше Зрозумило, я так поняв це нормально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 (змінено) 6 минут назад, sly сказал: Можна рахувати, що то у Вас рубільник ))) Будем щитати ,що да )) ше не вибивало ні разу ,ні той енехт ні шнайдер ,той з наконечніками я під сонце планував ,бо бачив у сусіда далекого на 30квт сонця стоїть простий ,наче тоже ресовський фірмений)собі ж захотів ,щоб зеднання було надійне Змінено 11 червня 2024 користувачем Asot Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 12 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2024 15 часов назад, DimaF сказал: У мене вроде по договору 15, але реально (зі слив робитника ДТЄК) десь 12 квт, стоить автомат на 20А, це що, мене надурили?) Цю таблицю сфотав колись у монтерів ДТЕК. Тож, в кого 12кВт - може бути 20ть або 25А автомат 🤷♂️ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз