rulllesss Опубліковано: 21 липня Поділитись Опубліковано: 21 липня Доброго дня, В червні побачив на яблунях та грушах (5-6 років) попелицю. Так як під руками нічого не було то обробив їх Хорусом. Через 3-4 дні, результату не було, тому купив Енджі і обробив дерева. Яблуні, Груші, Вишні і навіть Шовковицю. Результат побачив через декілька днів - личинки попелиці померли. Однак через декілька тижнів листки на яблунях (топаз, голден) почали засихати, особливо зверху на молодих пагонах. Всі плоди погнили так і не достигши. Грушам легше тільки декілька листків опало і все типу ок, вишням взагалі нічого. Думаю що може бути з яблунями і чи справді це ефект обробки від попелиці ? Допоможіть розібратися ? Важлива деталь: бачок використовувався для витравляння бурянів за допомогою Урагану. Однак, звичайно, він був помитий, ну і плюс грушам та вишням нічого. Тому не впевнений що це могло вплинути. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня Бактериальный ожог ? Если так, то в интернете рекомендуют полностью выкорчевывать деревья и уничтожать их сжиганием. Эффективных и гарантированных на 100 % способов борьбы не существует, но Но для начала можно (и нужно) попробовать удалить ВСЕ пораженные листья и побеги, обработать препаратами (в инете рекомендаций полно - в основном это препараты меди и антибиотики) и наблюдать дальше. Если подобное будет продолжаться и далее - только выкорчевывание. Бактериальный ожог может поражать яблони, груши (особенно), но практически НЕ поражает вишню. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rulllesss Опубліковано: 22 липня Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня Дякую, і справді схоже на бактеріальний опік. Почитав про це. Однак є два нюанси : немає соку на корі чи плодах, а також листя все таки опадають а не отримаються. Пагони з листями я видалив все одно, от зараз думаю чи справді це опік, так як не все співпадає. Чи можуть бути ще варіанти ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rulllesss Опубліковано: 24 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 24 вересня Вітаю, отож продовжую тему. Напевно справді бактеріальний опік. 3 яблуні та 2 груші. Я спробував полікувати дерева, а також обрізати уражені пагони. Одну яблуню прийшлося викорчувати. Зараз дерева виглядають отак. Таке враження, що хвороба трохи призупиналася. Однак дерева виглядають уражені. Тепер думаю що з цим зробити. Викорчувати і посадити нові восени чи чекати до весни ? Ось так воно виглядає зараз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 24 вересня Поділитись Опубліковано: 24 вересня 10 часов назад, rulllesss сказал: Викорчувати і посадити нові восени чи чекати до весни ? Не вижу ничего страшного для такой засухи. Вырубить всегда успеете. Есть возможность поливать - поливайте. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 2 жовтня Поділитись Опубліковано: 2 жовтня В 24.09.2024 в 07:46, rulllesss сказал: Напевно справді бактеріальний опік. Абсолютно не схоже. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 2 жовтня Поділитись Опубліковано: 2 жовтня В 24.09.2024 в 07:46, rulllesss сказал: Ось так воно виглядає зараз. Так обрізати не можна. Саме така обрізка призведе до загибелі дерева згодом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз