rulllesss Опубліковано: 21 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2024 Доброго дня, В червні побачив на яблунях та грушах (5-6 років) попелицю. Так як під руками нічого не було то обробив їх Хорусом. Через 3-4 дні, результату не було, тому купив Енджі і обробив дерева. Яблуні, Груші, Вишні і навіть Шовковицю. Результат побачив через декілька днів - личинки попелиці померли. Однак через декілька тижнів листки на яблунях (топаз, голден) почали засихати, особливо зверху на молодих пагонах. Всі плоди погнили так і не достигши. Грушам легше тільки декілька листків опало і все типу ок, вишням взагалі нічого. Думаю що може бути з яблунями і чи справді це ефект обробки від попелиці ? Допоможіть розібратися ? Важлива деталь: бачок використовувався для витравляння бурянів за допомогою Урагану. Однак, звичайно, він був помитий, ну і плюс грушам та вишням нічого. Тому не впевнений що це могло вплинути. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 22 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2024 Бактериальный ожог ? Если так, то в интернете рекомендуют полностью выкорчевывать деревья и уничтожать их сжиганием. Эффективных и гарантированных на 100 % способов борьбы не существует, но Но для начала можно (и нужно) попробовать удалить ВСЕ пораженные листья и побеги, обработать препаратами (в инете рекомендаций полно - в основном это препараты меди и антибиотики) и наблюдать дальше. Если подобное будет продолжаться и далее - только выкорчевывание. Бактериальный ожог может поражать яблони, груши (особенно), но практически НЕ поражает вишню. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rulllesss Опубліковано: 22 липня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 2024 Дякую, і справді схоже на бактеріальний опік. Почитав про це. Однак є два нюанси : немає соку на корі чи плодах, а також листя все таки опадають а не отримаються. Пагони з листями я видалив все одно, от зараз думаю чи справді це опік, так як не все співпадає. Чи можуть бути ще варіанти ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rulllesss Опубліковано: 24 вересня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 24 вересня 2024 Вітаю, отож продовжую тему. Напевно справді бактеріальний опік. 3 яблуні та 2 груші. Я спробував полікувати дерева, а також обрізати уражені пагони. Одну яблуню прийшлося викорчувати. Зараз дерева виглядають отак. Таке враження, що хвороба трохи призупиналася. Однак дерева виглядають уражені. Тепер думаю що з цим зробити. Викорчувати і посадити нові восени чи чекати до весни ? Ось так воно виглядає зараз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 24 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 вересня 2024 10 часов назад, rulllesss сказал: Викорчувати і посадити нові восени чи чекати до весни ? Не вижу ничего страшного для такой засухи. Вырубить всегда успеете. Есть возможность поливать - поливайте. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 2 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2024 В 24.09.2024 в 07:46, rulllesss сказал: Напевно справді бактеріальний опік. Абсолютно не схоже. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 2 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2024 В 24.09.2024 в 07:46, rulllesss сказал: Ось так воно виглядає зараз. Так обрізати не можна. Саме така обрізка призведе до загибелі дерева згодом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rulllesss Опубліковано: 2 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 2 лютого Цитата 02.10.2024 в 21:09, POZITIFF сказав: Абсолютно не схоже. А а що схоже тоді ? Поки що залишив два дерева, подивлюся весною як буде. Але от думаю чим їх навесні обробити ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз