Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вибір шпаклівки для поверхонь під фарбування

Куркуль

Рекомендовані повідомлення

Розкажіть будь ласка за шпаклівки, бо я більше місяця вивчаю тему, перечитав тут десятки тем, сотні сторінок і в голові лише каша.

Спочатку передісторія.

10 років тому, взагалі нічого не тямлячи в ремонтах і отримавши від забудовника квартиру з вже нанесеною гіпсовою штукатуркою ми з батьком поклеїли флізелінови шпалери під фарбування, а на стелі змонтували гіпсокартон, пройшлися по ньому в 2 чи 3 шари турецьким сатенгіпсом кожен шар шліфуючи і грунтуючи. Стелями я задоволений досі, а от шпалери десь відійшли, десь діти помалювали, десь коти пошматували та і навіть тоді я хотів пофарбовані стіни але рідні продавили ідею зі шпалерами, тому нині категоричне ні.

Зараз в будинку на стінах доволі рівна як на мене (і плиточник хвалив, питав хто робив) цементно-вапняна штукатурка.

На стелях гіпсокартон з уніфлотом на стиках між листами. Стики стелі і стіни ще ніяк не  з'єднані.

Хочу все пофарбувати, ідеальних поверхонь не потрібно. Амекикансько-європейська якість поверхонь буде достатньою.

Отже грунтуючись на попередньому досвіді і підчитавши форум я міг би так само як на ГК так і на стіни нанести кілька шарів гіпсової шпаклівки, (а сазвузлах фасадну шпаклівку)  шліфонути і пофарбувати. 

Але виникають питання:

Чи використовувати на стінах склополотно? На деяких стінах і відкосах є мікротріщини, але штукатурка зроблена майже півтора роки тому, це може бути агрументом, що тріщини вже не будуть з'являтися і навіть шпаклівка здатна їх приховати?

Чи не застарілий це підхід з гіпсом на ГК?  В темі про підготовку ГК під фарбування ще в постах майже 10 річної давності Чуля та інші спеціалісти постійно згадували то акрилові шпаклівки то полімерні. А який їх плюс? Який мінус окрім того що вони дорожчі? А ще деякі вже готові у відрах. А це чому і для чого? Ще я так розумію, що акрилову важче наносити бо вона постійно сохне і нею потрібно буде “жонглювати” перекидаючи зі шпателя на шпатель, так?

Про деякі, але не зрозумів які саме шпаклівки, згадували, що вони розмиваються при грунтуванні, це як і чому? Як цього уникнути?

Ну і от власне чим же шпаклювати?

Якщо гіпс то я бачу такі варіанти:

• Knauf НР FINISH
  • EUROGIPS SatenPower
  • Sniezka ACRYL-PUTZ 
  • STABILL PG-41

Якщо не гіпс то взагалі хз. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Розмивається  кнауф мультифінішт, якщо безтолково механічно ґрунтувати. Він же не йде під шпалери.

Готові акрилові міцніша. Легша в нанесенні, еластична. Мінусів немає в неї.  Не знаю хто там писав, що вона сохне і як хто жонглює. Брєд повний. Головне снєжку не брати. В неї велика усадка.

Якщо хочеться потрахатись більше , то візьміть гіпсову сатен да і все.

Змінено користувачем МаТраС
Посилання на коментар

23 години тому, Куркуль сказав:

Чуля та інші спеціалісти постійно згадували то акрилові шпаклівки то полімерні. А який їх плюс? Який мінус окрім того що вони дорожчі?

Ми шпаклювали стіни полімерною шпаклівкою KNAUF Polymer Finish. Основа - цементно-піщана штукатурка по цеглі, досить рівна, але з сіткою усадкових тріщин. Я наносила  шпаклівку на стіни валиком для шпаклівки, а чоловік разгладжував шпателем. На наступний день злегка зашліфували. Шпаклівка сподобалась, працювати легше, ніж гіпсовою. Готова суміш довгий час не твердне, після замісу можно використовувати 48 годин, еластична, всі тріщини на штукатурці скрила. Під шпалери взагалі супер, достатньо одного шару, міцна, не розкисає від грунтування, після висихання ні білосніжна, але біла. Під фарбування треба наносити два шари. Але шліфувати треба зразу після висихання, бо потім не вгризеш. І якщо є нерівності, товстим шаром її не накладешь, пливтиме.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

11.11.2024 в 11:06, МаТраС сказав:

Не знаю хто там писав, що вона сохне і як хто жонглює. Брєд повний.

Ось щойно натрапив на такий пост (але бачив і ранніше такі інфу на форумі, вже не знайду де саме): "...(акрыловая) намного лучше предыдущих, прочная и с идеальной белизной... но чтоб правильно шпаклевать все же нужно иметь некоторые навыки (нужно постоянно перемешывать масу с шпателя на шпатель... и постоянно подбавлять свежей масы..."

Про усадку снєжки, це ви маєте на увазі готову акрилову у відрах, чи гіпсову в мішках?

Посилання на коментар

9 хвилин тому, Куркуль сказав:

Ось щойно натрапив на такий пост (але бачив і ранніше такі інфу на форумі, вже не знайду де саме): "...(акрыловая) намного лучше предыдущих, прочная и с идеальной белизной... но чтоб правильно шпаклевать все же нужно иметь некоторые навыки (нужно постоянно перемешывать масу с шпателя на шпатель... и постоянно подбавлять свежей масы..."

Про усадку снєжки, це ви маєте на увазі готову акрилову у відрах, чи гіпсову в мішках?

готова- це мабуть сама усадочна шпаклівка

Посилання на коментар

14 хвилин тому, Куркуль сказав:

ну от із того списку видаліть снєжку. з грінпластом не стикався,але в мене своя технологія. щоб в відрі не підсохала і по контуру відра не сипались крупинки., в мене 5 літрове відро.я туди 2-3 кіла, а потім мию його із великого знову поповнюю. нічого не пересихає.і не треба жонглуювати теж)

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 2 місяці потому...

Upd, а як краще пошпаклювати стіну за кухнею, де хоч і проходить одна труба теплої підлоги але все ж не буде сильного повітрообміну і стіна? Вологостійка акрилова? Цементна? Поліцементна(що за звір такий)? Грунтовка антигрибкова чи звичайна?

Посилання на коментар

Ще є Ельф фінішна готова шпаклівка, відро 27 кг до 1000 грн в будмагазинах (не Епіцентр), у мене хлопці нею робили

Але ще не шліфували та не фарбували, в процесі...

Може наші профі по ній теж висловлються, будь-ласка

Змінено користувачем Ashatan78
Посилання на коментар

1 годину тому, Ashatan78 сказав:

Ще є Ельф фінішна готова шпаклівка, відро 27 кг до 1000 грн в будмагазинах (не Епіцентр), у мене хлопці нею робили

Але ще не шліфували та не фарбували, в процесі...

Може наші профі по ній теж висловлються, будь-ласка

Д60 нормальне шпакло.  Нормально шліфується,якщо не стояло не пересихало. А сенс вам питати,якщо вже зробили?)

• Лайк 1
Посилання на коментар

В мене там просто стіна від сусіда, який закинув свою половинку з недоробленим ремонтом, вважай майже зовнішня стіна вихлодить, мабуть же портібно в такому випадку волостійкою шпаклювати? А якщо застосувати Церезит ст29 вона дуже зерниста?

Посилання на коментар

В 11.02.2025 в 22:13, МаТраС сказал:

Д60 нормальне шпакло.  Нормально шліфується,якщо не стояло не пересихало. А сенс вам питати,якщо вже зробили?)

Так, зробили одну кімнату та котельнк як контрольний екземпляр, ще майже весь будинок попереду

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...