Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Прокладка кабелів для підсвітки сходів

Diesel Draft

Рекомендовані повідомлення

Підкажіть бідь-ласка, як краще прокласти кабель для підсвітки сходів. Мене цікавить чорнові кабеля тільки. Підсвітка буде потім вбудована в сходинку. 

Підрозетник від якого потім буде прокладатись кабель знаходиться на першому фото.

Цікавить наступні питання:

1. Я хочу сховати блок живлення під саму меншу сходинку. Чи будуть якісь нюанси?
  2. Кабель краще прокладати індивідуально до кожної сходинки чи паралелити і зєднання сховати
  3. який кабель обрати?
  4. Як заводити кабель до сходинки?

Буду вдячний якщо накидаєте фото як воно у вас було зроблено

IMG_0964.jpeg

IMG_0965.jpeg

Screenshot 2024-12-06 at 15.45.16.png

Змінено користувачем Diesel Draft
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• 2 тижні потому...

Я собі ще не робив, але думав:

1. Блок живлення може грітись, а ще він може зламатись, як його потім дістати?

2. Ну паралелити дешевше, але будуть з'єднання. А не паралелити - багато кабеля. Треба задати питання - воно буде вмикась усе чи треба буде керувати окремою сходинкою?

3. Відповідно до потужності

4. Та у вас жеж купа варіантів. Хоч зверху, якщо там потім буде куди його сховати, хоч знизу з отвором до кожної сходинки. Треба зрозуміти що за світильники та як їх потім обслуговувати якщо щось станеться. Я б собі зробив одну лед ленту з адресними світлодіодами та отвори через бетон до кожної сходинки. А живлення на початок, середину та кінець ленти. В сходинках профрезеровані канали до отворів у бетоні. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 3 тижні потому...
В 06.12.2024 в 15:47, Diesel Draft сказал:

Цікавить наступні питання:

Так как еще ничего не известно предлагаю:

1. Рассматривать не закладку б.п, а установку распределительной коробки максимально допустимого вами размера.

В её будет заходить 220 вольт, а выходить (в вашем случае) 18 проводов на каждую ступеньку.

Провод предлагаю 0,75 (не литра) мм.2. Потом, когда созреете для окончательного проекта. Сможете установить в распред. коробке любое оборудование. Как б.п, таймер, датчик движения или освещенности. Так же наличие провода для каждой ступени позволит вам совершить любую коммутацию светильников.

4. Я, бы заводил провод во внутренний угол ступеньки. Я с этим сталкивался.

Приобрести распред. коробки внутреннего монтажа. Вмазываете в углу коробку, в ней закладывается 20 см кабеля. Штукатурить так чтоб кабель имел ход. Т.е его можно было достать из заштукатуренной коробки и так же спрятать в ней лишнее. Это для светодиодных лент.

Для малогабаритных светильников не сверлить и не устанавливать установочные коробки пока не определитесь со светильниками. 

На Али есть достойные встраиваемые точечные светильники с/без датчиков движения, но они совместимы с китайскими квадратными коробками. В наши, круглые они не влезают.

На обьекте, после отделки оказалось что хозяева попали на дорогущие европейские светильники. Из за европейских установочных коробок.

• Лайк 1
Посилання на коментар

@k-master, @Дорофеев Сергей, Дякую за відповіді. Я пропустив нотифікацію, що були оновлення в темі.

Я спробую завести дріт в кут сходинки і просверлю дирку крізь сходинку. Відповідно 18 сходинок буде 18 дирок. Я думаю буду вести паралельно бо якось слабо уявляється потім між собою зв'язати 18 кабелів.

Я коли не знав, що є відповідь то зазняв відео. Якщо вже маю його то викладу сюди.

Змінено користувачем Diesel Draft
Посилання на коментар

7 часов назад, Diesel Draft сказал:

слабо уявляється потім між собою зв'язати 18 кабелів.

Слабак.

На Али есть автоматика, она следит, и включит подсветку за пару секунд, до того как вы поставите ногу на отдельно взятую ступеньку. А через 5 секунд выключит.

Зачем вам примитив? 18 подсветок от одного выключателя?

Автомат. К каждой ступеньке подводите 220 вольт. В стене, или ступеньке светильник с датчиком движения.

Но это, конечно приметивнее. Оно более инертна, чем бегущий огонь.

По ходу перед вами зажигается ступенька, а за вами тухнет.

Проведя по схеме пришел - ушел вы лишите себя возможности потом (если захотите) комбинировать светильники отдельными группами.

Поверьте включать всю лестницу - это очень много света.

Посилання на коментар

10 часов назад, Дорофеев Сергей сказал:

Слабак.

На Али есть автоматика, она следит, и включит подсветку за пару секунд, до того как вы поставите ногу на отдельно взятую ступеньку. А через 5 секунд выключит.

Зачем вам примитив? 18 подсветок от одного выключателя?

Автомат. К каждой ступеньке подводите 220 вольт. В стене, или ступеньке светильник с датчиком движения.

Но это, конечно приметивнее. Оно более инертна, чем бегущий огонь.

По ходу перед вами зажигается ступенька, а за вами тухнет.

Проведя по схеме пришел - ушел вы лишите себя возможности потом (если захотите) комбинировать светильники отдельными группами.

Поверьте включать всю лестницу - это очень много света.

Все дуже просто. Підсвітку сходів хоче дружина. І їй анімовані сходи не подобаються. Я б навіть сказав закачують. Так само ми вирішили, що хочемо самі вмикати підсвітку тільки коли хочемо, а по автоматиці. Але зразу скажу, що підсвітка буде підключена до Home Assistant.

Посилання на коментар

2 часа назад, Diesel Draft сказал:

Підсвітку сходів хоче дружина

Вам об этом никто не расскажет. Это всё связано с подсветкой.

Предупредите дружину.

Если ступени будут из светлого дерева - они будут маркими и непрактичными.

На тёмном дереве будет видна каждая пылинка.

Класть ступеньку цельной кафельной плитой - попадаете на бабки отходом плитки.

Класть Мелкой плиткой с подсветкой швов - нужна высочайшее мастерство плиточника.

Слабая или мигающая подсветка подсветка позволяет скрыть огрехи.

В вашем случае я предлагаю первая и последняя ступенька включаются по сумерочному датчику и горят всю ночь. Остальные на ваше усмотрение.

• Лайк 1
Посилання на коментар

23 години тому, Diesel Draft сказав:

Все дуже просто. Підсвітку сходів хоче дружина. І їй анімовані сходи не подобаються. Я б навіть сказав закачують. Так само ми вирішили, що хочемо самі вмикати підсвітку тільки коли хочемо, а по автоматиці. Але зразу скажу, що підсвітка буде підключена до Home Assistant.

Я б собі поставив лед ленту адресну, чи світильники з такими платами - www.adafruit.com/product/5162 А потім вже хоч по одному світлодіоду на невеликій яскравості вмикай.

• Дякую 1
Посилання на коментар

20 минут назад, k-master сказал:

Я б собі поставив

Вы дизайнер и технолог.

Ваше мнение, как практически врезать эти устройства в керамическую плиту/ясеневую доску. С ремонтопригодностью и сменяемостью. Если сами берётесь сделать огласите смету, там 18 ступеней.

Ув. k-master, не будем пугать человека заранее. Был вопрос о предварительной закладке кабелей, для будущей смутнопрорисованной лестницы.

Тут, как за водкой бегать. Всё равно окажется что что то не учли.

Интересно, что за магазин? Цены в долларах. Вы там уже приобретали? Я большинство беру на Али. У них сейчас доставка 2 недели

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...