Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

k-master

Пользователи
  • Публікації

    400
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача k-master

  1. Дурить тебе той руксус, бо підсилення антени не 4, а до. Частота де 4 не вказана, наприклад 2 це теж до 4-х. Потужність пікова, а при яких умовах? Модуляції? От якщо піти а сайт мікротіка то там можна подивитись потужності та чутливість при різних швидкостях і зрозуміти що на максимальних швидкостях не буде максимальної потужності. Усі ті потужності +- однакові, в кого більше то десь маркетологи зґвалтували інженерів, інженери видали якусь велику теоретичну цифру для якоїсь швидкості чи модуляції. От одного разу взяли ми точку доступу на 1 Вт з зовнішньою антеною та пішли гратись. Мережу телефон бачив на відстані 300-400 метрів, але підключитись до неї не міг. А ще є таке місто - Чорноморськ, багато років тому ще до його перейменування хтось зробив віфі на усе місто (хтось продавати послуги збирався), мережу можна було побачити навіть у деяких підвалах, а от приєднатись було не можливо. Точки доступу в них потужні стояли....
  2. Це до цього відношення не має. Це робиться заради економії електроенергії та можливо для зменшення навантаження на голову. Ми ж розглядаємо ситуацію коли потужність максимальна і не вистачає. Мобіла у цьому випадку каже що нема мережі якщо не знайшла іншу базову. І мобільні оператори якщо нема сигналу не йдуть міняти передавачі на більш потужні, вони ставлять нову базову чи просто обіцяють що поставлять. У деяких випадках можуть змінити кут нахилу антени чи направлення куди вона дивиться.
  3. ой, таки не правий, я їх з 3-ма ПЗВ переплутав, соррі.
  4. Треба ще пам'ятати що 3 однофазних це три нуля що трохи ускладнює щит.
  5. Та на роутері можна робити що завгодно, головне пам'ятати що у віфі завжди 2 пристрої та обидва повинні мати однакову потужність з однаковими антенами. Чи питання як камера дістане до роутера на розглядається?
  6. Взагалі-то порядок не повинен змінюватись бо це погано впливає наприклад на насоси та інше обладнання з 3-х фазними двигунами. Але в нас минулого літа в селі міняли стовпи на 10 кВ лінії та мабуть кинули все село чи на іншу тимчасову лінію, чи просто так криво кинули тимчасові перемички, але усі водонапірні башні припинили працювати. Потім через тиждень вони припинили працювати коли це все повернули як було. Інвертор просто від'єднався від мережі з помилкою. І там не 1/2/3, а 0/120/240 чи 0/240/120. Тобто будь-яка фаза вважається за 0 градусів, а потім 2 варіанта. Бо хтось ще почне шукати яка фаза перша
  7. Просто не передає нічого. Тому якщо будуть проблеми спробуйте спочатку 10 см, зменшення швидкості...
  8. Майте на увазі, що I2C досить погано працює на довгих кабелях. Він не для довгих кабелів створювався. Може на невеликій швидкості й буде працювати.
  9. Якщо робити gateway на ESP32 то ESP32 підтримує ethernet, це можливо. Просто плат з підтримкою Ethernet не так багато, але на алі є.
  10. Пошук HA esp32 bluetouth gateway видає купу варіантів, наприклад peyanski.com/how-to-turn-an-esp32-board-into-a-bluetooth-proxy-for-home-assistant-esphome-bluetooth-proxies/. Щось таке й вам треба - розташувати цей гейтвей десь де є WiFi та можна приєднатись до того пристрою.
  11. Треба дзвонити та питати, залежить від провайдера. Мені підключили, але інтернет увімкнули через рік. Заплатите за підключення та й все. Хтось може не підключити через брак вільних портів, а через вас одного не буде бажання резервувати порт, хтось може бажає гроші одразу отримати, треба дзвонити та питати.
  12. Ніякий кабель не треба брати. Треба завести трубу 25-32 мм одним куском та не гнути під 90, а потім монтажники просто в цю трубу заведуть кабель. Той що йде по вулиці жорсткий, навіть без протяжки нормально заходить. Ну а якщо й брати то там десь біля стовпа чи ще десь треба зробити місце де буде розташований оптичний бокс, бо оптику не варять без боксів. Ну й в будинку ще буде треба щось робити - чи брати одразу кабель для пачкордів чи пігтейлів та оконечити чи варити потім ще у будинку ще раз. Ну й цей кабель буде під час будівництва усім заважати, кладіть трубу.
  13. А що ти з ним будеш робити? В тебе є зварювальний апарат? Подивись тут - e-server.com.ua/opticheskie-komponenty
  14. Хтось мені може пояснити навіщо така складність, що ще й вимагає ставити більше пам'яті? Пишемо все на диск, коли з'являється евент - помічаємо область пам'яті на диску як данні. Ну наприклад - якщо вам треба 30 секунд предзапису - виділяємо кусок диска на 30 секунд та по колу туди пишемо потік, коли з'являється евент поруч пишемо ще скільки треба евента та виділяємо новий блок на диску. Кеш диска диск не використовує для запису бо він ніколи не знає коли вимкнуть живлення. У нормальних системах де є кеш запису завжди є батарейка, якщо живлення зникає то після відновлення усі дані з кеша записують на диск. Використовувати пам'ять для предзапису теоретично можливо, але дорого та й все ускладнює - під час евента треба як писати потік на диск так й скидати туди буфер, що при кількох одночасних евентах дуже знижує кількість камер що підтримуються бо складно продати реестратор на 16 камер котрий одночасно зможе писати евенти з 8-ми.
  15. А медіаконвертори навіщо? У свічах оптичні порти, а від свіча до компа можна і мідь чи картку мережеву оптичну якщо прям дуже треба оптика.
  16. Не знайдете, бо як тоді їх продавати? Пишемо по колу, нічого не видаляємо. Кудись раз на секунду/хвилину пишемо за якою адресою на диску знаходиться ця секунда для швидкого пошуку. Якщо була подія, то просто кудись окремо пишемо час старта, час закінчення. Тобто запис подій це просто запис часу початку та закінчення, у продвинутих ще координати об'єктів. Я б зробив так, воно виглядає логічно та дозволяє писати максимальну кількість потоків на один диск. Якщо є завдання зберігати евенти щоб вони зберігались більше ніж час за котрий повністю заповнюється диск то можливі варіанти.
  17. Поставив собі тупо по центру будинку мікротик cap xl. У далекому куті у підвалі таки є невеликі проблеми з покриттям, і то я це побачив бо через москалів там зараз стоїть ліжко, так би я може й не дізнався що там покриття погане. На вулиці біля будинку теж є покриття. Ну кинув ще один микротік котрий давно валявся щоб робив мені покриття у підвалі. Таке враження що усі мають будинки по 1000 квадратів та треба у такому будинку зробити покриття. Хоча якщо подивитись назву теми - прийшли до висновку що максимально універсальна кабельна мережа це її відсутність?
  18. П**** продавець, котрий знає що він рекомендує. І щоб не було питань від клієнтів не розказує деталі.
  19. От придбала людина камери чи реестратор і воно не працює. Вона дзвонить тому хто продав, а він каже що треба поставити впн. Людина взагалі може бути не в курсі що та як.
  20. Єдиний варіант зробити щоб москалі нічого не дивились це вимкнути інтернет. Навіть у Китаї де контролюється все є варіанти.
  21. Та не буде особливих змін - те що можна заблокувати, заблокували. Але хто заборонить москалям (з українськими паспортами) зняти пару квартир та поставити камери?
  22. Це стосується тільки світла. От лежиш ти, стало тобі жарко чи холодно і ти вирішив що треба на кожну батарею поставити керований регулятор щоб піднимати температуру тільки там де знаходишся. Якщо біля кожної батареї немає UTP то залишається тільки радіоканал на батарейках. Чи вирішив ти поставити датчик у вхідну дверь щоб знати зачинений замок чи ні - там теж дрота немає. І так фантазувати можна скільки завгодно. Універсальна не вийде.
  23. Людина правильно сказала - дров'яний котел повинен працювати на повну, бо вимкнення повітря це якщо не дивитись на екологію як мінімум суттєве зниження ККД та як наслідок збільшення кількості дров на опалення. А якщо температура котла ще й менше ~60 градусів то це заміна котла кому як пощастить, але є випадки через 2-3 сезона. Автоматика твердопаливного котла повинна тушити котел тільки щоб він не закипів. Правильна схема це котел випалює усі дрова на бочку, а от вже з бочки можна забирати необхідну температуру регуляторами розумними.
  24. Ви здається не розумієтесь на PoE взагалі. 802.3at це якраз стандарт PoE де живлення подається від свіча тільки у випадку коли і свіч і пристрій домовляться про живлення на відміну від пасивного де живлення тупо подається завжди. PoE коштує десь $5 для невеликих партій та долар-два для великих партій, у чому ви можете впевнитись подивившись на алі на ціну PoE модулей для камер котрі коштують $2 разом з доставкою до України. Я просто граюсь з тим PoE і деякі IoT пристрої в мене на PoE. З освітленням, наприклад, дуже цікаво виходить - ведеш до ліжка єзернет, маєш 12В, 1А, ставиш пару метрів світлодіодної ленти і отримуєш розумний світильник з дімером. А про максимально універсальну кабельну мережу - якщо казати про освітлення, то в мене до кожного вимикача йде езернет, там же через вимикачі транзитом проходить 220, завжди можна від'єднати езернет від вимикача та просто комутувати 220. Зробити універсальну мережу на мою думку не вийде бо постійно щось з'являється нове. Треба дивитись що буває зараз і робити під це мережу навіть якщо якась фігня зараз не треба але існує.
  25. Коли мова йде про підсилення антен у вайфая завжди виникає питання а що там на іншій стороні? як вона буде щось підсилювати якщо точка доступу її чує тільки за рахунок нормальних антен? Є такі моделі, але там буде тільки 2.4 ГГц і це буде точка доступу з 2-ма портами. От за рахунок відсутності сучасного вайфая та 4-х лан портів вони пишуть про підтримку 802.3af/at
×
×
  • Створити...