Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

k-master

Пользователи
  • Публікації

    652
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

k-master's Achievements

Звезда

Звезда (9/13)

  • 500 комментариев
  • Популярность
  • Начинающий собеседник
  • Преданный форуму
  • Начало популярности

Recent Badges

397

Репутація

  1. Щойно відмити панелі дають більше бо охолоджені водою. А через годину коли прогріються будуть давати вже більше чи менше чим до миття в залежності від того мили їх до того як сонце в зениті чи після.
  2. При зеленому тарифі я бачу все що може видати поле. І якщо виробництво за день та максимальна потужність не змінилась то мабуть таки мити нема сенсу. А по факту воно без миття кожного дня навіть при на вигляд однаковій погоді не так часто в 2 сусідніх дня виде є те саме, зазвичай +- 5-10 кожного дня є. Але якщо вам допомагає то мийте, мені не допомагає.
  3. Я десь розумію що пил повинен впливати на ефективність, але помив, до дощів, після дощів - ніякої різниці. Тут треба ще враховувати що пилюка теж може бути різною. Може та що в мене не особливо впливає.
  4. В мене коли батарея саморобна була нова то перші 2 заряда це були постійні вимикання через те що на комірці напруга досягла ліміту. Вимикалось - балансування - продовження заряду і так до 100% на усіх комірках. 2 рази прогнав та більше такого не бачив.
  5. Я помив, а потім тиждень порівнював до та після. Різниця у межах похибки. Я думаю що для того щоб мити панелі вигадали дощ. Нормально працює.
  6. А яка різниця якого кольору покриття, якщо воно знаходиться в тіні панелей? Вибір кольору по RAL це цікаво, але ціна на не типовий кольор може неприємно здивувати. Я один раз помив - ніякої різниці.
  7. Ну у такому випадку сан це додаткова мікросхема, бо для 485 вона вже там стоїть. Що для кана що для 485-го треба мікросхема додаткова. есп може бти слейвом. Просто уважно треба почитати документацію.
  8. Колись не рахується, бо вони постійно оновлюють SDK і додають щось нове причому як усі китайці взагалі не переймаються щоб воно було сумісним з попередніми версіями. Передати данні - я пропоную 2 варіанти CAN чи RS485. Перший подобається більше бо там не треба ніякого мастера, приєднав датчик та він періодично надсилає данні. В мене старі датчики працюють по модбасу, правда сам датчик це атмега88. Хоча враховуючи ціни на есп то що мега що есп коштує десь $4 за плату, з точки зору ціни нема різниці що брати. Я наступні датчики буду робити на STM32F103 та кан шиною. 5 шт за 12 баксів не враховуючи вартість кан шини. Правда з ними треба на али бути обережним - китайські клони дешевше, але не мають кан контролера. Поки працює якось так.
  9. Про шум - зазвичай ввечорі інвертор взагалі не чути, але вчора вимкнули світло, потім увімкнули і при струмі 40А температура в інверторі 50.4 градуса і кулера працюють на малих обертах.
  10. Який комфорт взимку коли генерації мало? До початку обстрілів підарасами енергосистеми мережі іноді могло не бути 2-3 дні після якогось урагану, коли просто не встигали відремонтувати усім одразу. Ті 2-3 дні можна й без електроенергії прожити щоб не тарахтіти генератором. Для комфорту встановлена потужність панелей повинна бути в 3-4 рази більше ніж треба щоб мати світло у хмарну погоду чи швидко зарядити акумулятор коли сонце виглянуло на 1-2 години. А коли в тебе є залишки виникає питання куди їх дівати і виникає питання грошей.
  11. А сенсу від того акумулятора? Влітку можна все без такого акумулятора зробити, а взимку нема генерації щоб акумулювати.
  12. Я не знаю як воно працює але на алі є купа пристроїв під назвою baofeng relay. Там як мінімум є світлодіод до якого можна спробувати прив'язатись і коли одна станція щось приймає то вона повинна якось натиснути РТТ кнопку щоб інша почала передавати. Може це воно?
  13. Там для тебе вже давно все обговорили - forum.arduino.cc/t/vhf-ptt-trigger-for-relay-control/653747/22 Якщо ти не працював з баофенгом то на баофенгі можна налаштувати фільтр. Коли ти передаєш то чи перед початком передачі чи під час передачі передається тоновий сигнал, к результат ти чуєш тільки свою рацію та не чуєш коли розмовляють інші на тому самому каналі. Це як попередній фільтр до ардуіни.
  14. Та навіть тут пару тижнів тому писав що можна й не заряджати, нічого поганого не відбувається. Але мабуть це стосується +- однаково заряджених батарей. Коли не рекомендують то лякаються що хтось з'єднає розряджену за заряджену та заряджена батарея почне заряджати розряджену, а там струм майже не обмежений через що спрацює BMS.
×
×
  • Створити...