Gitan Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня Я би зніс старий будинок до фундаменту. Потім навколо старого фундаменту зробив новий потрібного розміру. Так, щоб старий був всередині нового. Новий фундамент заглибити нижче старого десь на 10-20 см. Потім зробив утепелену отмостку навкруги дома щоб компенсувати невеличке заглиблення нового фундаменту. Розташувати новий дом ближче до в'їзду на ділянку. Але залишити десь 10м для стоянки авто. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 15 січня Автор Поділитись Опубліковано: 15 січня (змінено) 10 годин тому, Gitan сказав: Я би зніс старий будинок до фундаменту. Потім навколо старого фундаменту зробив новий потрібного розміру. Так, щоб старий був всередині нового. Новий фундамент заглибити нижче старого десь на 10-20 см. Потім зробив утепелену отмостку навкруги дома щоб компенсувати невеличке заглиблення нового фундаменту. Розташувати новий дом ближче до в'їзду на ділянку. Але залишити десь 10м для стоянки авто. фундамент заглиблений на 80см зі сторони склону і 80см назовні. ми не планували будувати 2 поверхи але вчора подумали які варіанти можуть бути і дійшли до такого: нас наче і все влаштовує в такому виконанні. Можна залишити стіни старі і добудувати 2 поверх з газоблоку і утеплити все. Від будинку до огорожі 15 метрів від гаража 9. Малюнок дуже схематичний для візуалізації вигляду будинку План поверхів, одна клітинка це 50см сильно не бийте я поки двері не планував. і місце там де гардероб пральня та санвузол мені не подобається то ж скоріше за все там будуть зміни Змінено 15 січня користувачем k.dmutriy Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 15 січня Автор Поділитись Опубліковано: 15 січня 17 годин тому, MAESTRO DNEPR сказав: Если Вы сами будете управлять процессом, то так и будет... а если найдёте грамотного Управителя, то всё будет хорошо. Сделать подкопы в нужных местах и убедиться. я вже напевно вас замучив аматорськими питаннями але може мені посчастить і дасте відповідь) я підкопав один куток подивився глубину фундаменту але цього ж недостаньо для оцінки, яка методика проведення такого роду робіт? червоним це там де я копав. зеленим де планую. На що треба звернути увагу крім глубини залягання? я так розумію ще треба перевірити товщину фундаменту внизу. і як визначити чи витримає фундамент 2й поверх? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 1 час назад, k.dmutriy сказал: Я вже напевно вас замучив аматорськими питаннями, але може мені пощастить і дасте відповідь). Я підкопав один куток, подивився глибину фундаменту, але цього ж недостатньо для оцінки. Яка методика проведення такого роду робіт? Вам нужно определить глубину заложения фундамента, по возможности - толщину у основания... и качество бетона методом кувалды во всех местах, где раскопаете. пс. ...главная проблема - Вы не знаете, чего хотите... нет точной цели, всё очень абстрактно... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 15 січня Автор Поділитись Опубліковано: 15 січня 1 хвилину тому, MAESTRO DNEPR сказав: Вам нужно определить глубину заложения фундамента, по возможности - толщину у основания... и качество бетона методом кувалды во всех местах, где раскопаете. пс. ...главная проблема - Вы не знаете, чего хотите... нет точной цели, всё очень абстрактно... Може я не правильно дію. У мене план такий, визначити стан споруди і опираючись на стан приймати рішення. В пріоритеті залишити по можливості все що вже є. Максимально зменшити трудозатрати по переобладнанню / реконструкції. "Методом кувалди"? Це просто бити чи не відколюється куски? Я б ще хотів перевірити чи є там арматура Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 16 минут назад, k.dmutriy сказал: Я б ще хотів перевірити чи є там арматура Перфоратор в помощь) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня (змінено) 1 час назад, k.dmutriy сказал: У мене план такий, визначити стан споруди і опираючись на стан приймати рішення. В пріоритеті залишити по можливості все що вже є. Максимально зменшити трудозатрати по переобладнанню / реконструкції. Хороший план. Это уже что-то. 1 час назад, k.dmutriy сказал: "Методом кувалди"? Це просто бити чи не відколюється куски? Да, со всей силы... только не в углу, чтоб не отколоть кусок там, где не надо... бить надо хоть на метр от угла и чуть ниже уровня земли по высоте... и прислушивайтесь: мздра звенит или нет) 1 час назад, k.dmutriy сказал: Я б ще хотів перевірити чи є там арматура Сомневаюсь, что Вам это удастся, но попробуйте... по идее там должен лежать каркас на дне... на высоте 250-400 мм от низа фундамента надо продолбить вертикальную полоску перфоратором... глубиной 50-70мм... может проявится. Змінено 15 січня користувачем MAESTRO DNEPR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 15 січня Автор Поділитись Опубліковано: 15 січня (змінено) 28 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав: Хороший план. Это уже что-то Ідеальний план: 1. розібрати "2 поверх" 2. додати вікна і двері там де потрібно на 1 поверсі 3. зробити перекриття (дерево/часторебристі) не знаю залежить від фундамента (боюсь навантажувати) 4. добудувати 2 поверх з газоблоку 300мм 5. якимось способом зробити фундамент ширше і облицювати і утеплити не ідеальний план: 1. розібрати "2 поверх" 2. додати вікна і двері там де потрібно на 1 поверсі 3. зробити перекриття деревяне перекриття 4. добудувати 2 поверх з газоблоку 300мм 5. утеплити все пінопластом 150-200мм План на гараж: це буде окрема споруда яка через якийсь демфер чи щось таке буде примикати до будинку. В будинку буде прохід в гараж. В гаражі буде підвал/яма 28 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав: мздра звенит или нет) Дякую перевірю) Змінено 15 січня користувачем k.dmutriy Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: учора в 13:14 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 13:14 15.01.2025 в 12:23, MAESTRO DNEPR сказав: звенит Відкопав до низу. Постукав, дзвонить але приглушено напевно тому що він в землі. нічого не відвалюється. Знизу піщана підсипка сантиметрів 20. Товщина фундаменту бульше 45 см далі не зміг підрити. Хочу добудувати 2 поверх, перекриття напевно з часторебристого перекриття з заповненням газобетоном. Другий поверх з газоблоку. Про утеплення думаю що краще просто пінопластом сантиметрів 20 мінімум (стіна в 1 чеглу не дуже + це біла цегла. Або при заливці відсотки зробити по периметру фундамент 30*40 залити разом з відмосткою і на нього поставити стіну і засипати туди перліт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: учора в 13:20 Поділитись Опубліковано: учора в 13:20 2 минуты назад, k.dmutriy сказал: Відкопав до низу. Постукав, дзвонить але приглушено напевно тому що він в землі. нічого не відвалюється. Знизу піщана підсипка сантиметрів 20. Товщина фундаменту бульше 45 см далі не зміг підрити. Чудесно... надо достраивать второй этаж... ищите Управителя... только не в тырнете, а в реальной жизни вокруг себя. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: учора в 13:50 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 13:50 (змінено) 33 хвилини тому, MAESTRO DNEPR сказав: Чудесно... надо достраивать второй этаж... ищите Управителя... только не в тырнете, а в реальной жизни вокруг себя. Блін. Я якось звик все шукати в Інтернеті. Вже і не знаю як це робити інакше А підкажіть як зробити відсотку на склоні? Як вона має виглядати? Сходи? Змінено учора в 13:54 користувачем k.dmutriy Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 21 час назад, k.dmutriy сказал: Блін. Я якось звик все шукати в Інтернеті. Вже і не знаю як це робити інакше Чудесно... и кто ж будет рулить процессом в реальности?.. Не Вы ли?) Stay woke?) 21 час назад, k.dmutriy сказал: А підкажіть як зробити відсотку на склоні? Як вона має виглядати? Сходи? ?? отмостку? ...клятый Т9)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 6 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 година тому, MAESTRO DNEPR сказав: отмостку Так, її))) 1 година тому, MAESTRO DNEPR сказав: Вы Буду шукати. Або своїми силами. А управляючий відповідає за все від логістики до кладки стін? Кількість матеріалів для купівлі також на управляючому? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 19 минут назад, k.dmutriy сказал: А управляючий відповідає за все від логістики до кладки стін? Кількість матеріалів для купівлі також на управляючому? Смотря какого найдёте и на что он будет способен... главное доверие... взаимное. Змінено 6 годин тому користувачем MAESTRO DNEPR Очепятка 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 15 минут назад, k.dmutriy сказал: Так, її) Всё как всегда, ничего особенного... текстиль, щебень, бетон... на стену ЭППС... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 4 години тому, MAESTRO DNEPR сказав: Всё как всегда, ничего особенного... текстиль, щебень, бетон... на стену ЭППС... Під щебень еппс не треба? У мене тільки 80 см заглублення. Я бачив кладуть пупирчачтий чорний рулонний пластик, К політелен тільки товще на багато. Це один із варіантів чи це я наплутав? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 23 хвилини тому, k.dmutriy сказав: Під щебень еппс не треба? У мене тільки 80 см заглублення. Я бачив кладуть пупирчачтий чорний рулонний пластик, К політелен тільки товще на багато. Це один із варіантів чи це я наплутав? Это пупырнутая мембрана, для отвода воды. Загуглите мягкую отмостку. ЗЫ в тырнетах можно искать людей на работы. Но изначально хоть как то иметь возможность оценить их. Что сложно по началу. Потом как перечитываешь десятки тем на один и тот же топик, особенно с махачами и доказательствами - по тихоньку начинаешь вникать. Потом по мелочам переделать за профессионалами, и тогда вообще будет понимание как должно быть) Смотрите кому что делали, нравится нет, вылезли ли траблы и тп. и тогда спросить контакты. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 8 хвилин тому, ЯД сказав: Это пупырнутая мембрана, для отвода воды. Загуглите мягкую отмостку. ЗЫ в тырнетах можно искать людей на работы. Но изначально хоть как то иметь возможность оценить их. Что сложно по началу. Потом как перечитываешь десятки тем на один и тот же топик, особенно с махачами и доказательствами - по тихоньку начинаешь вникать. Потом по мелочам переделать за профессионалами, и тогда вообще будет понимание как должно быть) Смотрите кому что делали, нравится нет, вылезли ли траблы и тп. и тогда спросить контакты. Ну я приблизно так і збирався робити. Взагалі думав що на будівництвах хтось буде і буду підходити питати але в нашому селі все глухо. Та і не тільки в нашому. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 3 хвилини тому, k.dmutriy сказав: Ну я приблизно так і збирався робити. Взагалі думав що на будівництвах хтось буде і буду підходити питати але в нашому селі все глухо. Та і не тільки в нашому. Ну вот даже с отмосткой. Вы должны четко знать что и зачем в этом пироге. И тогда в первую очередь для себя решить, что вам больше по душе (потому что очень часто одно и то же можно сделать кучей способов) и тогда говорить людям что делать. Иначе они сделают как им быстрее и удобнее, а вам потом, если что, все это переделывать. А переделать геморнее потом, чем сделать сразу Змінено 1 година тому користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз