Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Кріплення крокви покрівлі веранди до крокви основної покрівлі будинку

Олег Д

Рекомендовані повідомлення

Вітаю. Підкажіть будь ласка, чим і як краще закріпити крокви покрівлі веранди (переріз приблизно 5*15см) до крокви основної покрівлі будинку (переріз приблизно 15*15см)?

Зараз крокви веранди по суті тримаються на кутниках, що встановленні далі, в районі карнизу. Кріплень до крокви основної покрівлі чи до мауерлату я не помітив, скоріше за все його і нема.

Щось чув про зєднання шпильками але ніколи такого не робив і інформації про це здавалося б поширене і не складне зєднання теж не знаходжу. Ось так схематично виглядає вузол:

image.thumb.png.547b3911c724b4766dccd289218828e0.png

Про зєднання кутниками часто натрапляю на критику що ніби як це не дуже підходяще зєднання.

П.С. Кроква веранди прилягає до крокви основної покрівлі збоку

Змінено користувачем Олег Д
уточнив прилягання крокв
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Олег Д сказав:

Вітаю. Підкажіть будь ласка, чим і як краще закріпити крокви покрівлі веранди (переріз приблизно 5*15см) до крокви основної покрівлі будинку (переріз приблизно 15*15см)?

Якщо дерево сухе , то цвяхи , конструкційні саморізи. Якщо мокре (свіжепиляне) , то тільки шпильками , або болтами.

Посилання на коментар

3 години тому, andrey_ka сказав:

Якщо дерево сухе , то цвяхи , конструкційні саморізи. Якщо мокре (свіжепиляне) , то тільки шпильками , або болтами.

кроква основної покрівлі будинку (переріз приблизно 15*15см) - суха, встановлена більше 20 років тому мінімум думаю
кроква покрівлі веранди (переріз приблизно 5*15см) - по суті розпиляна на 2 частини вздовж бензопилою балка 14*16 см. Не можу сказати на скільки свіжепиляна, але купував в листопаді минулого року. Ось знайшов фото як вони виглядали в процесі укладки:

image.png.8687999af19e23e8439ac0d6ec01d5d8.png

Посилання на коментар

9 хвилин тому, Олег Д сказав:

кроква основної покрівлі будинку (переріз приблизно 15*15см) - суха, встановлена більше 20 років тому мінімум думаю
кроква покрівлі веранди (переріз приблизно 5*15см) - по суті розпиляна на 2 частини вздовж бензопилою балка 14*16 см. Не можу сказати на скільки свіжепиляна, але купував в листопаді минулого року. Ось знайшов фото як вони виглядали в процесі укладки:

Я також не можу сказати наскільки вона волога. Для цього є спеціальні інструменти , які вимірюють вологість деревини. 

Міряєте вологість і ось:

01.png.20c669e524a5f09573b9523ed170b381.png

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...