Олег Д Опубліковано: В неділю в 15:03 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:03 (змінено) Вітаю. Підкажіть будь ласка, чим і як краще закріпити крокви покрівлі веранди (переріз приблизно 5*15см) до крокви основної покрівлі будинку (переріз приблизно 15*15см)? Зараз крокви веранди по суті тримаються на кутниках, що встановленні далі, в районі карнизу. Кріплень до крокви основної покрівлі чи до мауерлату я не помітив, скоріше за все його і нема. Щось чув про зєднання шпильками але ніколи такого не робив і інформації про це здавалося б поширене і не складне зєднання теж не знаходжу. Ось так схематично виглядає вузол: Про зєднання кутниками часто натрапляю на критику що ніби як це не дуже підходяще зєднання. П.С. Кроква веранди прилягає до крокви основної покрівлі збоку Змінено В неділю в 15:06 користувачем Олег Д уточнив прилягання крокв Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В неділю в 17:52 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:52 2 години тому, Олег Д сказав: Вітаю. Підкажіть будь ласка, чим і як краще закріпити крокви покрівлі веранди (переріз приблизно 5*15см) до крокви основної покрівлі будинку (переріз приблизно 15*15см)? Якщо дерево сухе , то цвяхи , конструкційні саморізи. Якщо мокре (свіжепиляне) , то тільки шпильками , або болтами. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Олег Д Опубліковано: В неділю в 21:10 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 21:10 3 години тому, andrey_ka сказав: Якщо дерево сухе , то цвяхи , конструкційні саморізи. Якщо мокре (свіжепиляне) , то тільки шпильками , або болтами. кроква основної покрівлі будинку (переріз приблизно 15*15см) - суха, встановлена більше 20 років тому мінімум думаю кроква покрівлі веранди (переріз приблизно 5*15см) - по суті розпиляна на 2 частини вздовж бензопилою балка 14*16 см. Не можу сказати на скільки свіжепиляна, але купував в листопаді минулого року. Ось знайшов фото як вони виглядали в процесі укладки: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В неділю в 21:26 Поділитись Опубліковано: В неділю в 21:26 9 хвилин тому, Олег Д сказав: кроква основної покрівлі будинку (переріз приблизно 15*15см) - суха, встановлена більше 20 років тому мінімум думаю кроква покрівлі веранди (переріз приблизно 5*15см) - по суті розпиляна на 2 частини вздовж бензопилою балка 14*16 см. Не можу сказати на скільки свіжепиляна, але купував в листопаді минулого року. Ось знайшов фото як вони виглядали в процесі укладки: Я також не можу сказати наскільки вона волога. Для цього є спеціальні інструменти , які вимірюють вологість деревини. Міряєте вологість і ось: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз