Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Щавіль - рецепти консервації на зиму

belosnezka

Рекомендовані повідомлення

У кого є перевірені?

Бабки солять сирий.

Хтось стерилізує.

Я дожила до того моменту, що розрісся щавіль.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Просто заморожую вже багато років...помила, просушила трішки, нарізала, по зіп- пакетах і в морозилку

Посилання на коментар

Аналогічно, морозимо, потім борщик як зі свіжого. Колега розповідала рецепт консервації, але там якось все складно. Єдине, що в нас окремостряча морозилка вдома (форм-факторі звичайного холодильника), і горизонтальний ларь на дачі. Морозимо солодкий перець в сезон, помідори на піцу, ягоду перебиту з цукром (в пляшках пластикових)

• Дякую 1
Посилання на коментар

9 хвилин тому, Offroad сказав:

Аналогічно, морозимо, потім борщик як зі свіжого. Колега розповідала рецепт консервації, але там якось все складно. Єдине, що в нас окремостряча морозилка вдома (форм-факторі звичайного холодильника), і горизонтальний ларь на дачі. Морозимо солодкий перець в сезон, помідори на піцу, ягоду перебиту з цукром (в пляшках пластикових)

Такий саме набір )) вже з цього року в морозилку пійшов соус а-  ля песто, але замість базиліку кріп

Посилання на коментар

7 часов назад, belosnezka сказал:

У кого є перевірені?

Бабки солять сирий.

Хтось стерилізує.

Я дожила до того моменту, що розрісся щавіль.

Я закриваю щавель. Будь як стерелизую банки, щавель мию, відрізаю цурпелки, ріжу ширше ніж літом на борщ, у широкій кастрюлі кипить вода, погружаю туди друшляк, накладаю різаний щавель (небагато), помішую. Як змінив колір - витягую друшляк зі щавлем на металеве деко, ложкой накладаю в банку, закриваю кришкою (або твіст, або звичайна). І так партіями заповнюю баночки. Закриваю в баночки 200 мл або 300 мл - мені вистачає на кастрюлюку борща. Стоїть 2 роки норм. Дійшла висновку, що треба закривати щавель навесні. А то вже кілька років поспіль весною я його раздаю сусідам, а восени - купую, бо то посохло, то хтось поїв та т.і. 

• Дякую 1
Посилання на коментар

7 часов назад, irina1969 сказал:

Просто заморожую вже багато років...помила, просушила трішки, нарізала, по зіп- пакетах і в морозилку

От і морозилка є, і морозила трішки щоб спробувати ... Викидаю, бо не дійшла черга, а вже і свіжий є. Аж абідна!

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...