ficus41 Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня 14 годин тому, blacktigra сказав: а кадастровій карті вказано "приватна власність". Якщо є кадастровий номер та акт на ділянку, то це означає що вона приватизована? Бо я не цікавився, якщо чесно. Запитаю. Скоріш за все приватизована 14 годин тому, blacktigra сказав: Я не знаю як відповісти на це питання бо не розумію що озачає "впорядковані". Якщо координати поворотних точок межі на місцевості та в Національній кадастровій системі однакові. 14 годин тому, blacktigra сказав: Зараз фактичні межі ділянок не співпадають з тими що показав "дядько із палкою" при виносі в натуру. "З'їхало" декілька ділянок які розташовано поруч, грубо кажучи в межах одного кварталу, в т.ч. і наша. Судячи з цього повідомлення - то ні, не впорядковані. 14 годин тому, blacktigra сказав: Наявність неоформлених споруд на його ділянці (швидше за все побудованих із порушеннями) може бути проблемою? Не думаю, що це критична проблема. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 14 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 14 листопада Приблизно пів року знадобилось для упорядкування розміщення ділянки.Тепер ділянка стоїть гарно-рівно по наявним межам,магічно втративши при цьому 30 кадратних метрів.Магічно бо втратились вони на папері,а в натурі все як було так і є.Треба якось не полінуватись,роздобути даньномір і переміряти що по факту....тримаю інтригу))))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 14 листопада Поділитись Опубліковано: 14 листопада То розкажіть про свій досвід. До кого звертались, які кроки робили? Мені цікаво бо у сусідів поруч ділянки накладаються на ділянки інших сусідів. А один з сусідів на ділянці не з'являється і розводить на ній бур'яни. То взагалі не розумію як з тою ділянкою межу погодити... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 14 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 14 листопада 9 минут назад, delic сказал: То розкажіть про свій досвід. До кого звертались, які кроки робили? Жив поживав і горя не знав поки сусід не затіяв якісь діла з своєю земельною ділянкою.Виявилось що є накладання ділянок і знайти хто на кого накладається не так просто.Останній раз моя ділянка бачила геодезію ще в 2005 році а його взагалі не бачила,він купив не глядя...і з такими аргументами я його делікатно "послав лєсом",мовляв тобі треба ти і розбирайся)).Він почав привозити людей з геодезичними приладами які мені щось там на пальцях пояснювали..В кінці кінців я почав вникати і зрозумів що проблема все ж таки існує і в мене також, бо з іншої сторони я налазив на іншого сусіда.... Розібравшись не спіша виявилось що він налазив на мене, а я на іншого сусіда, а інший сусід не відомо, бо з однієї сторони в нього ділянка взагалі не приватизована.. Знайшли толкового геодезичного інженера і він все впорядковував...посував сусіда ділянку і мою ,в межі наявного розмежування,стараючись при цьому зберегти площу.В сусіда не знаю,а в мене мінус 30 метрів квадратних.Потім заява в нотаріуса на зміну площі ділянки,потім витяг,потім реєстрація в Цнапі..Вартість-не дорого...думаю кожний може собі дозволити. Ще зауважу,що в такі моменти ДУЖЕ важливо не пороти гарячки і не робити поспішних висновків..Старатись не конфліктувати бо нічоготолкового не вийде,а часу займе в 5 разів довше.Десь так... 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ficus41 Опубліковано: 15 листопада Поділитись Опубліковано: 15 листопада 15 годин тому, viksel сказав: Ще зауважу,що в такі моменти ДУЖЕ важливо не пороти гарячки і не робити поспішних висновків..Старатись не конфліктувати бо нічоготолкового не вийде,а часу займе в 5 разів довше. Золота істина!!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 15 листопада Автор Поділитись Опубліковано: 15 листопада 41 минуту назад, ficus41 сказал: Золота істина!!! І можна втратити суттєву площу..Що налягає то і втратиш..якщо "впиратись рогом".І судись собі потім скільки душа бажає,роками.І не продаш у випадку чого бо воно проблемне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sovladim Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому В 14.11.2025 в 18:20, viksel сказал: Жив поживав і горя не знав поки сусід не затіяв якісь діла з своєю земельною ділянкою.Виявилось що є накладання ділянок і знайти хто на кого накладається не так просто.Останній раз моя ділянка бачила геодезію ще в 2005 році а його взагалі не бачила,він купив не глядя...і з такими аргументами я його делікатно "послав лєсом",мовляв тобі треба ти і розбирайся)).Він почав привозити людей з геодезичними приладами які мені щось там на пальцях пояснювали..В кінці кінців я почав вникати і зрозумів що проблема все ж таки існує і в мене також, бо з іншої сторони я налазив на іншого сусіда.... Розібравшись не спіша виявилось що він налазив на мене, а я на іншого сусіда, а інший сусід не відомо, бо з однієї сторони в нього ділянка взагалі не приватизована.. Знайшли толкового геодезичного інженера і він все впорядковував...посував сусіда ділянку і мою ,в межі наявного розмежування,стараючись при цьому зберегти площу.В сусіда не знаю,а в мене мінус 30 метрів квадратних.Потім заява в нотаріуса на зміну площі ділянки,потім витяг,потім реєстрація в Цнапі..Вартість-не дорого...думаю кожний може собі дозволити. Ще зауважу,що в такі моменти ДУЖЕ важливо не пороти гарячки і не робити поспішних висновків..Старатись не конфліктувати бо нічоготолкового не вийде,а часу займе в 5 разів довше.Десь так... Так возьмите у своего геодезиста кадастровый план своего участка. На нем будут асе промеры и площади. Не надо заморачиваться поисками дальномеров) Просите, чтобы на плане был каталог координат поворотных точек границ вашего участка, это должно помочь при выяснении в случае дальнейших споров Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 19 минут назад, sovladim сказал: Так возьмите у своего геодезиста кадастровый план своего участка. На нем будут асе промеры и площади. Не надо заморачиваться поисками дальномеров) Просите, чтобы на плане был каталог координат поворотных точек границ вашего участка, это должно помочь при выяснении в случае дальнейших споров Нічого у геодезичного інженера зарас не можна так собі взяти..Тим більше я його навіть не бачив,хіба чув по телефону.Вся інформація в реєстрі,а по запиту у витягу з реєстру.Витяг у цифровому форматі у мене звичайно є але без мокрої печатки того органу що його видав він нічого юридично не вартий,і у випадку претензій або спорів аргумент так собі...Тим більше що витяг навіть з печаткою має певний термін актуальності,наприклад у нотаріуса витяг про обтяженя актуальний тільки на момент нотаріальної дії.Координати поворотних точок в мене були і до того,але перевірити їх без геодезичного приладу не можливо, а конвертовані у GPS дають похибку до 3-5 метрів. Змінено 1 година тому користувачем viksel Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sovladim Опубліковано: 54 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 54 хвилини тому 5 минут назад, viksel сказал: Нічого у геодезичного інженера зарас не можна так собі взяти..Тим більше я його навіть не бачив,хіба чув по телефону.Вся інформація в реєстрі,а по запиту у витягу з реєстру.Витяг у цифровому форматі у мене звичайно є але без мокрої печатки того органу що його видав він нічого юридично не вартий,і у випадку претензій або спорів аргумент так собі...Координати поворотних точок в мене були і до того,але перевірити їх без геодезичного приладу не можливо, а конвертовані у GPS дають похибку до 3-5 метрів. Вам делали съёмку участка перед внесением изменений в базу данных дзк? Вы при этом присутствовали? Просите бумажный вариант вытяга у исполнителя тех. док. на основании которой вам делали перевнос в кадастре Координаты нужны для геодезистов при выяснении кто налажал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 31 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 31 хвилин тому 11 минут назад, sovladim сказал: Вам делали съёмку участка перед внесением изменений в базу данных дзк? Вы при этом присутствовали? Просите бумажный вариант вытяга у исполнителя тех. док. на основании которой вам делали перевнос в кадастре Координаты нужны для геодезистов при выяснении кто налажал Зйомку участка проводить ГЕОДЕЗИСТ який передає данні ГЕОДЕЗИЧНОМУ ІНЖЕНЕРУ!Так я при цьому був присутній,дивився 20 хвилин як два чоловіка з палкою ходили по участку)).На дальнійші дії мене не запрошували,і навряд чи когось запрошують. 16 минут назад, sovladim сказал: Просите бумажный вариант вытяга у исполнителя тех. док. на основании которой вам делали перевнос в кадастре Що значить "просите"?А головне нащо він мені потрібний?Наявність роздрукованих пару аркушів а4 нічого не значить..і не аргументує.Тим більше серед людей що не мають відповідної освіти і знань.В любому випадку будь яка претензія розглядається або з допомогою інженерів або в допомогу включаються адвокат і суддя..Маючи навіть 100 бумажок ви не вирішете спор без них. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sovladim Опубліковано: 9 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 9 хвилин тому Вы писали, что имеете старый каталог координат вашего участка, ваши исполнители его накладывали на выполненную ими съёмку? Там было бы видно куда исчезли 30 метров от которых вы нотариально отказались. Извините, что влез, больше советов давать не буду. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 2 хвилини тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 хвилини тому (змінено) 8 минут назад, sovladim сказал: 30 метров от которых вы нотариально отказались Це похибка що утворилась внаслідок зміни координат поворотних точок,які тепер стоять чітко по наявному розмежуванню,тобто по огорожі.Мені також шкода 30 кв.метрів але .... Змінено тільки що користувачем viksel 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз