Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Допоможіть новачку з високими грядками

ykrbud

Рекомендовані повідомлення

Всім привіт. Купили будинок під реконструкцію, хочемо на весну зробити високі грядки, скажу відразу Гугл в допомогу приходить, але і хочеться щоб хто знає, або ще краще хто робив і має досвід вже, ним поділився. 

1. Ми думаємо с чого їх робити? Тут знайшов людину яка стовпчики робила з металу і вставляла плити "еврозабора", мабуть поки цей варіант найбільша сподобався, але маємо стару підлогу в будинку, доски є досить в непоганому стані, товщина їх таке як 30мм. Тому хто робив з досок як воно "ходе" з часом? Чимось їх обробляли?

2. Наповнення як багато хто каже цієї вибачте "могили", гілки на низ як той же Гугл каже потрібно класти чи не обов'язково? Бо зараз випилюю від дерев двір то гілок на вибір дуже і дуже багато, їх постійно вивожу то щоб розуміти чи залишити для цих грядок чи вивезти, бо буде не прикольно вивезти всі гілки, в потім самому шукати😆

3. Дружині цікавий уход подальший - як полоти ці грядки, перекопувати? Купувати маленькі садові інструменти? 

Розміри я так розумію зручні це 50-80см висоти і 1метр ширини?

Всім дякую відразу 

IMG_20251211_113349.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Робіть одразу з такого, що простоїть багато років без вашої допомоги.

Бо я у цьому році багато часу витратив на заміну старих дощок, покупку деревини, обробку від гниття, підгонку і тд.

Посилання на коментар

5 годин тому, ykrbud сказав:

Всім привіт. Купили будинок під реконструкцію, хочемо на весну зробити високі грядки, скажу відразу Гугл в допомогу приходить, але і хочеться щоб хто знає, або ще краще хто робив і має досвід вже, ним поділився. 

1. Ми думаємо с чого їх робити? Тут знайшов людину яка стовпчики робила з металу і вставляла плити "еврозабора", мабуть поки цей варіант найбільша сподобався, але маємо стару підлогу в будинку, доски є досить в непоганому стані, товщина їх таке як 30мм. Тому хто робив з досок як воно "ходе" з часом? Чимось їх обробляли?

2. Наповнення як багато хто каже цієї вибачте "могили", гілки на низ як той же Гугл каже потрібно класти чи не обов'язково? Бо зараз випилюю від дерев двір то гілок на вибір дуже і дуже багато, їх постійно вивожу то щоб розуміти чи залишити для цих грядок чи вивезти, бо буде не прикольно вивезти всі гілки, в потім самому шукати😆

3. Дружині цікавий уход подальший - як полоти ці грядки, перекопувати? Купувати маленькі садові інструменти? 

Розміри я так розумію зручні це 50-80см висоти і 1метр ширини?

Всім дякую відразу 

IMG_20251211_113349.jpg

Аналог теплої грядки зробила 2 роки тому, облаштовували тепличку і зробили там

Робили дерев"яні зовні фарбували, внутрішню сторону оббили арготканиною, попри підвищенну вологість грядки стоять чудово, в цьому році зробили так само і на вулиці ( прибудували до теплиці ) якщо все буде добре то будемо так робити і окремостоячі

по пирогу (знизу вверх) картон, трішки гілок+листя, грунт...на всіх грядках є крапельний полив, а на тих  які в теплиці ще і полив зверху, тому я і кажу про підвищену вологість

якщо б у мене було таке щастя з дармових дощок, то я б робила тільки з них, бо гроші Ви знайдете куди витратити

по розмірах, треба дивитись якого зросту ( я 162)  огороднік і який буде підхід, по розмірах я не пам"ятаю , можу завтра переміряти

у мене збережено пару фото, може згодяться

image.thumb.png.76fdc77938b1a48c90d1b5c2f4555603.pngimage.thumb.png.2d660e0a599150529522a5e2e6f872fb.pngimage.thumb.png.40a7ced382746444767e8e6e7344e0d5.pngimage.thumb.png.5e3dfdc2cbbcb532337d479ff4f3d56d.pngimage.thumb.png.fa9d2a375fa1ff7a4e24737ef54b8daa.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...