Нитро Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) Всім доброго дня! Маю таке запитання до спеціалістів: хочу автоматизувати управління обігрівом кімнат, в яких є і тепла підлога, і радіатори. Термостат (один на кімнату) вже встановлено і хотілось би обійтись тільки ним. В основному плануємо грітись теплою підлогою, але за умови, що температура підлоги буде комфортною (тобто не високою). Отже, за певної потреби може виникнути необхідність «догріватись» радіаторами. Цікаво, чи, на вашу думку, спрацює така схема регулювання: поки потрібну температуру не досягнуто, контакти термостата замкнено, вони живлять сервопривід теплої підлоги. Одночасно подається напруга на реле К1 з затримкою замикання. Якщо за час затримки замикання реле (приміром, 30…60 хв) потрібну температуру не буде досягнуто, реле замикає свій контакт К1.1 і починає живити сервопривід радіатора – тобто обігрів приміщення піде від двох джерел. При досягненні уставки по температурі обігрів, відповідно, припиняється. Чи є такий підхід робочим? Якщо ні – буду вдячним за підказки. Змінено 3 години тому користувачем Нитро Помилки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Нитро Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому Забув добавити: датчик температури підлоги відсутній, термостат "бачить" тільки температуру повітря. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 3 години тому, Нитро сказав: Чи є такий підхід робочим? Ні. З теплою підлогою треба аналізувати її стан дуже точно. Термореле з гістерезисом навіть 0.1С, це дуже груба оцінка. Краще вже безперервне погодне керування. Хоча я про правильну ТП, теплоємку і інерційну. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз