Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

чи реально та доцільно суміщати септик з біогазовою установкою?

Myroslav Kachur

Рекомендовані повідомлення

Вітаю!

Я - абсолютний дилетант у сфері каналізації, але є плани у найближчому майбутньому облаштувати будинок у селі.
Цікавить максимально ефективна з точки зору екології система очищення стоків. Фактично - замкнена система з повторним використанням води для поливу.
Сім'я з 3 чол, пара свиней, +-10 курей, присадибна ділянка (город), сад з газоном. 
Думаю над такою системою:

1. 3-камерний септик, що є одночасно біогазовою установкою, або якось з нею суміщений
2. очеретяне біоплато для доочистки води кореневою системою
3. ставок 20-30 м. кв. з лататтям, рибою та раками для підтримки здорового стану та контролю чистоти води

Розумію, що дорого. Більше цікавить - наскільки доцільний та ефективний такий варіант?
Важливо - цікавить саме екологічний ефект а не економічний.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, Myroslav Kachur сказал:

що є одночасно біогазовою установкою, або якось з нею суміщений

Продукування метану потребує анаеробного процесу, який по-перше, має набагато меншу продуктивність ніж аеробний, а по-друге, його важко реалізувати в описаній ситуації із звичайними септиками, які апріорі є негерметичними. Біогазові установки то окремі споруди, досить великі. Плюс нюанс підвищеної вологості отриманого газу, що обмежує можливі варіанти його використання. Цей недолік не дозволив, наприклад, запустити у повному обсягу біореактори на київській станції аерації. Друге непорозуміння то "доочистка кореневою системою". Це як? "Недоперероблені" стоки випускати в поле з очеретом? Ви  навряд чи уявляєте той потужний комплекс ароматів, який буде цей процес супроводжувати. Навіть майже чиста візуально, відстояна вода з третіх колодязів має специфічний аромат, не такий як біля біореактора, звичайно, але відчутний. Правда, рослини, такою водою политі, ростуть як скажені, але для поливу городини таку воду використовувати дуже ризиковано і не можна, бо там мікробіологічний букет ще той. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Дякую за відповідь.
Тільки не кидайте в мене каміння))
Я ж попередив,що дилетант. Просто хочеться у наступному році (і я це зроблю) "правильно" облаштувати будинок. Наразі шукаю адекватні рішення для, по можливості, замкненого циклу циркуляції води та найбільш екологічно ефективного використання гною та каналізаційних стоків. 
Прийшла у голову ідея, яку виклав у першому пості. От і захотів її обговорити зі спеціалістами.
Буду вдячний за альтернативні пропозиції

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...