Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

чи реально та доцільно суміщати септик з біогазовою установкою?

Myroslav Kachur

Рекомендовані повідомлення

Вітаю!

Я - абсолютний дилетант у сфері каналізації, але є плани у найближчому майбутньому облаштувати будинок у селі.
Цікавить максимально ефективна з точки зору екології система очищення стоків. Фактично - замкнена система з повторним використанням води для поливу.
Сім'я з 3 чол, пара свиней, +-10 курей, присадибна ділянка (город), сад з газоном. 
Думаю над такою системою:

1. 3-камерний септик, що є одночасно біогазовою установкою, або якось з нею суміщений
2. очеретяне біоплато для доочистки води кореневою системою
3. ставок 20-30 м. кв. з лататтям, рибою та раками для підтримки здорового стану та контролю чистоти води

Розумію, що дорого. Більше цікавить - наскільки доцільний та ефективний такий варіант?
Важливо - цікавить саме екологічний ефект а не економічний.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, Myroslav Kachur сказал:

що є одночасно біогазовою установкою, або якось з нею суміщений

Продукування метану потребує анаеробного процесу, який по-перше, має набагато меншу продуктивність ніж аеробний, а по-друге, його важко реалізувати в описаній ситуації із звичайними септиками, які апріорі є негерметичними. Біогазові установки то окремі споруди, досить великі. Плюс нюанс підвищеної вологості отриманого газу, що обмежує можливі варіанти його використання. Цей недолік не дозволив, наприклад, запустити у повному обсягу біореактори на київській станції аерації. Друге непорозуміння то "доочистка кореневою системою". Це як? "Недоперероблені" стоки випускати в поле з очеретом? Ви  навряд чи уявляєте той потужний комплекс ароматів, який буде цей процес супроводжувати. Навіть майже чиста візуально, відстояна вода з третіх колодязів має специфічний аромат, не такий як біля біореактора, звичайно, але відчутний. Правда, рослини, такою водою политі, ростуть як скажені, але для поливу городини таку воду використовувати дуже ризиковано і не можна, бо там мікробіологічний букет ще той. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

Дякую за відповідь.
Тільки не кидайте в мене каміння))
Я ж попередив,що дилетант. Просто хочеться у наступному році (і я це зроблю) "правильно" облаштувати будинок. Наразі шукаю адекватні рішення для, по можливості, замкненого циклу циркуляції води та найбільш екологічно ефективного використання гною та каналізаційних стоків. 
Прийшла у голову ідея, яку виклав у першому пості. От і захотів її обговорити зі спеціалістами.
Буду вдячний за альтернативні пропозиції

Посилання на коментар

Все більше схиляюся до відмови від біогазової установки на користь максимально правильного септика та окремо компостування.
То ж, чи на вашу думку це реально?

1. "правильний" 3-камерний септик
2. очеретяне біоплато для доочистки води кореневою системою
3. ставок 20-30 м. кв. з лататтям, рибою та раками для підтримки здорового стану та контролю чистоти води

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...