Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Налаштування нормальної роботи жирафа Bosch GTR 550

Андрій Миколайович

Рекомендовані повідомлення

Привіт! Всім відомий жираф. При покупці його кілька днів тому вже з відосів про нього знав все - всі плюси та косяи та можливі варіанти тюнінгу. Але щодо кривизни обертання тарілки. Виявив що все ж крива не сама тарілка, а шпиндель. Не знаю чи криве те посадосне місце підширника чи посадочне місце для тарілки, але точно там щось криве. Чи зустрічались з такою проблемою, чи заміна шестерні зі шпинделем вирішить проблему? Чому думаю що щось у валу - бо замісти тарілки поставив просто компакт диск ). Биття таке саме як і у тарілки. Дайте трохи інфи. Дякую.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 часов назад, Андрій Миколайович сказал:

Дайте трохи інфи. Дякую.

Шпиндель... або привідний вал скоріше всього рівний.Шукайте проблему в вузлі де тарілка кріпиться.Можливе усунення проблеми шляхом переустановки тарілки в інше пололоження по кругу обертання.Також не відомо чи жираф просто ротаційний(просто крутиться) чи він ще ексцентриковий, як класичні шліфмашини?Краще відкрутіть тарілку і зробіть пару фото,тоді щось можна конкретніше думати.Також можливий варіант "допилювання" посадкового місця в самій тарілці.

Змінено користувачем viksel
Посилання на коментар

Ось окремо фото місця посадки диска і сам диск. Якщо ближче придивитись то дійсно дуже грубо оброблено місце посадки диска. Але, я прикріпив відео, де вкрутив без самого диска болта. І видно яке відхилення його від осі. Вихочеть що кривизна не від кривого місця посадки (або і в тому числі)

2026-07-21 17.24.33.jpg

2026-07-21 17.24.24.jpg

2026-07-21 17.24.38.jpg

2026-07-21 17.29.43.jpg

Посилання на коментар

12 часов назад, Андрій Миколайович сказал:

Вихочеть що кривизна не від кривого місця посадки

Нічого це не виходить і не значить..Отвір з різьбою може робитись на певних етапах де прицезійність вже не можлива та і не потрібна.Базовочні поверхні я позначив червоним.Взагалі Ваша задача переконатись у паралельності робочої площини тарілки  до площини на першому фото і перпендикулярності на другому фото.Вангую що проблема буде по першому фото і позначене місце треба буде рівняти..Але Ви краще цього не робіть самостійно, бо доведеться купляти нову тарілку, вона напевно не дешева.Якісь механічні дії з другим фото категорично заборонені!!!Можете побавитись з мідним кільцем-проставкою між 1 та 2 фото, але кільце треба сточити з однієї сторони на розмір биття тарілки,і шукати йому місце на валу поки биття не буде приємливим.

IMG_2561.jpeg

IMG_2562.jpeg

Посилання на коментар

Дякую за відповідь. Проте якщо поставити тарілку в одному положенні а потім преставити на 180 градусів, то вона так само назилена в ту ж сторону що і в першому положенні.

image.png.65dd649620eb90cfdc20b40d2cb7d822.png

Змінено користувачем Андрій Миколайович
Посилання на коментар

2 минуты назад, Андрій Миколайович сказал:

якщо поставити тарілку в одному положенні а потім преставити на 180 градусів, то вона так само назилена в ту ж сторону що і в першому положенні.

Таке твердження говорить про бракований вал, тому цікаво як робились заміри??Машинка кріпилась до чогось не рухомого а також між чимось не рухомим щоб можна хоча б візуально на просвіт визначити напрям клину чи просто тримаючи в руках ??Справа в тому що в попихах дуже легко зробити не правильний замір а значить висновок.Зробіть косе кільце-проставку це саме просте що можна.

Посилання на коментар

10 хвилин тому, viksel сказав:

Таке твердження говорить про бракований вал, тому цікаво як робились заміри??Машинка кріпилась до чогось не рухомого а також між чимось не рухомим щоб можна хоча б візуально на просвіт визначити напрям клину чи просто тримаючи в руках ??Справа в тому що в попихах дуже легко зробити не правильний замір а значить висновок.Зробіть косе кільце-проставку це саме просте що можна.

image.png.958694d6f0ed38ace52175be9e02bdad.png

на фоо з інтернету показав. Там є щитки, вони статично стоять відносно диску. І якщо наприкад диск стоїть криво і справа буде вище, то переставивши диск на 180 всерівно буде справа. Якщо вал повернути на 180 градусів - то така ситуація вже буде зліва.

Посилання на коментар

17 минут назад, Андрій Миколайович сказал:

І якщо наприкад диск стоїть криво і справа буде вище, то переставивши диск на 180 всерівно буде справа. Якщо вал повернути на 180 градусів - то така ситуація вже буде зліва.

Ліричний відступ це розуміння що будь яке виробництво має брак.Святих нема..Наприклад колись я купив нову торцовку за 1300 доларів в офіційників а вона вся крива і горбата)).Щоб це взнати треба трохи попрацювати а тоді вже поверненя не можливе. Висновок-весь новий "горбатий" інструмент скуповують по світу в прямих дистрибюторів і продають на "авось"...авось проканає.Діллер, як і продавець дистрибютор, звичайно знає про недоліки але ціна надто приваблива.Дотошних покупців-одиниці,остальні поняття не мають як воно має крутитись і з яким биттям.Так і розпихається весь виробничий брак.По суті це новий інструмент.
Я взагалі думаю що більшу частина імпорту це все криве горбате що не можна продати десь там на заході.Але чудово продається тут.

Посилання на коментар

Так ось і думаю чи віддавати по гарантії в СЦ. В місті моєму немає, потрібно десь відправляти. А заберуть на місяць. Так ось і думаю що робити. Потрібно пошукати номер телефону СЦ де займаються саме цим видом техніки. В нас є СЦ по Бошу, але там побутове тільки роблять. Або забити хір і віддати на проточку, або взагалі купити іншу запчастинку. Хоча не факт що вона буде рівна.

Посилання на коментар

55 минут назад, Андрій Миколайович сказал:

віддати на проточку

НА проточку чого??Як на мене причина не визначена...Точити встигнете завжди.Візьміть з собою тарілку і підіть до токаря нехай вточить косе кільце на 1.5-2 мм скошеності.Воно трошки висуне правда тарілку.. але думаю щітки працювати будуть.

• Лайк 1
Посилання на коментар

14 хвилин тому, viksel сказав:

НА проточку чого??Як на мене причина не визначена...Точити встигнете завжди.Візьміть з собою тарілку і підіть до токаря нехай вточить косе кільце на 1.5-2 мм скошеності.Воно трошки висуне правда тарілку.. але думаю щітки працювати будуть.

Гарна ідея. Взагалі, так як стільки контенту в тіктоках від тих малярів, я думаю зараз привалить 100500 повідомлень типу - така сама фігня, ось варінати вирішення ) але бачу або вони не читають, бо роботи набрали на 10 років вперід або в них все добре )

Посилання на коментар

9 минут назад, Андрій Миколайович сказал:

або в них все добре

1 час назад, viksel сказал:

Дотошних покупців-одиниці,остальні поняття не мають як воно має крутитись і з яким биттям.

Посилання на коментар

21 хвилину тому, viksel сказав:

Набрав на бош сервіс, пояснив проблему, скинув відео/фото. Напевно відправлю. Все ж апарат практично новий, тиждень тому брав.

Посилання на коментар

18 часов назад, Андрій Миколайович сказал:

Набрав на бош сервіс, пояснив проблему, скинув відео/фото. Напевно відправлю. Все ж апарат практично новий, тиждень тому брав.

Чого на сервіс?Ще 14 днів не пройшло..Продавець морозиться?Чи він продав з суттєвою знижкою і промовчав за дефект?

Посилання на коментар

5 годин тому, viksel сказав:

Чого на сервіс?Ще 14 днів не пройшло..Продавець морозиться?Чи він продав з суттєвою знижкою і промовчав за дефект?

Завіз продавцю, прийняли, відправлять на сервіс вони

Посилання на коментар

41 минуту назад, Андрій Миколайович сказал:

Завіз продавцю, прийняли, відправлять на сервіс вони

Чарівне слово-гарантія.......По факту ні грошей ні інструменту!14 днів це не гарантія, а повернення бракованого товару з поверненням коштів.Гараниійні манси це трохи інше.Гарантійні зобрв.язання регламентує виробник а 14 днів це захист прав споживача.Скільки та "жирафа" хоч коштувала?Хочу зробити собі висновок)).

Посилання на коментар

Я це все розумію, але немає ні моральних сил ні бажання йти в суперечку з ними тому віддав, хай займаються. Жираф коштує 15к

Посилання на коментар

52 минуты назад, Андрій Миколайович сказал:

немає ні моральних сил ні бажання йти в суперечку

Розумію...В наступний раз краще спитати ДО покупки..По досвіду знаю що такі мінуси потім повертаються,це карма так працює, тому не впадайте у відчай.:friends:

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, viksel сказав:

Розумію...В наступний раз краще спитати ДО покупки..По досвіду знаю що такі мінуси потім повертаються,це карма так працює, тому не впадайте у відчай.:friends:

Насправді вивчав питання про ці пристрої, прийшов до висновку що це золота середина. А оскільки товар замовив через знайомого посередника з оптового складу, то не перевірив не мав змоги перевірити "на касі". Та ... то таке ) Не найгірше в житті )

Посилання на коментар

23.07.2026 в 20:01, viksel сказав:

Приїхав з Бош сервіса! Зробили рівно ніхуана! )) Як було так і лишилось ) Припис - там все ок якщо коротко своїми словами )

Посилання на коментар

20 минут назад, Андрій Миколайович сказал:

Приїхав з Бош сервіса! Зробили рівно ніхуана! )) Як було так і лишилось ) Припис - там все ок якщо коротко своїми словами )

Ну так..в принципі з яким мін/мак биттям має крутитись тарілка в паспорті і не написано)).

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...