Андрій Миколайович Опубліковано: 20 липня Поділитись Опубліковано: 20 липня Привіт! Всім відомий жираф. При покупці його кілька днів тому вже з відосів про нього знав все - всі плюси та косяи та можливі варіанти тюнінгу. Але щодо кривизни обертання тарілки. Виявив що все ж крива не сама тарілка, а шпиндель. Не знаю чи криве те посадосне місце підширника чи посадочне місце для тарілки, але точно там щось криве. Чи зустрічались з такою проблемою, чи заміна шестерні зі шпинделем вирішить проблему? Чому думаю що щось у валу - бо замісти тарілки поставив просто компакт диск ). Биття таке саме як і у тарілки. Дайте трохи інфи. Дякую. vid.mp4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 21 липня Поділитись Опубліковано: 21 липня (змінено) 13 часов назад, Андрій Миколайович сказал: Дайте трохи інфи. Дякую. Шпиндель... або привідний вал скоріше всього рівний.Шукайте проблему в вузлі де тарілка кріпиться.Можливе усунення проблеми шляхом переустановки тарілки в інше пололоження по кругу обертання.Також не відомо чи жираф просто ротаційний(просто крутиться) чи він ще ексцентриковий, як класичні шліфмашини?Краще відкрутіть тарілку і зробіть пару фото,тоді щось можна конкретніше думати.Також можливий варіант "допилювання" посадкового місця в самій тарілці. Змінено 21 липня користувачем viksel Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 21 липня Автор Поділитись Опубліковано: 21 липня Ось окремо фото місця посадки диска і сам диск. Якщо ближче придивитись то дійсно дуже грубо оброблено місце посадки диска. Але, я прикріпив відео, де вкрутив без самого диска болта. І видно яке відхилення його від осі. Вихочеть що кривизна не від кривого місця посадки (або і в тому числі) 1234.mp4 12345.mp4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня (змінено) 12 часов назад, Андрій Миколайович сказал: Вихочеть що кривизна не від кривого місця посадки Нічого це не виходить і не значить..Отвір з різьбою може робитись на певних етапах де прицезійність вже не можлива та і не потрібна.Базовочні поверхні я позначив червоним.Взагалі Ваша задача переконатись у паралельності робочої площини тарілки до площини на першому фото і перпендикулярності на другому фото.Вангую що проблема буде по першому фото і позначене місце треба буде рівняти..Але Ви краще цього не робіть самостійно, бо доведеться купляти нову тарілку, вона напевно не дешева.Якісь механічні дії з другим фото категорично заборонені!!!Можете побавитись з мідним кільцем-проставкою між 1 та 2 фото, але кільце треба сточити з однієї сторони на розмір биття тарілки,і шукати йому місце на валу поки биття не буде приємливим. Змінено 22 липня користувачем viksel Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 22 липня Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня (змінено) Дякую за відповідь. Проте якщо поставити тарілку в одному положенні а потім преставити на 180 градусів, то вона так само назилена в ту ж сторону що і в першому положенні. Змінено 22 липня користувачем Андрій Миколайович Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 2 минуты назад, Андрій Миколайович сказал: якщо поставити тарілку в одному положенні а потім преставити на 180 градусів, то вона так само назилена в ту ж сторону що і в першому положенні. Таке твердження говорить про бракований вал, тому цікаво як робились заміри??Машинка кріпилась до чогось не рухомого а також між чимось не рухомим щоб можна хоча б візуально на просвіт визначити напрям клину чи просто тримаючи в руках ??Справа в тому що в попихах дуже легко зробити не правильний замір а значить висновок.Зробіть косе кільце-проставку це саме просте що можна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 22 липня Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 10 хвилин тому, viksel сказав: Таке твердження говорить про бракований вал, тому цікаво як робились заміри??Машинка кріпилась до чогось не рухомого а також між чимось не рухомим щоб можна хоча б візуально на просвіт визначити напрям клину чи просто тримаючи в руках ??Справа в тому що в попихах дуже легко зробити не правильний замір а значить висновок.Зробіть косе кільце-проставку це саме просте що можна. на фоо з інтернету показав. Там є щитки, вони статично стоять відносно диску. І якщо наприкад диск стоїть криво і справа буде вище, то переставивши диск на 180 всерівно буде справа. Якщо вал повернути на 180 градусів - то така ситуація вже буде зліва. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 17 минут назад, Андрій Миколайович сказал: І якщо наприкад диск стоїть криво і справа буде вище, то переставивши диск на 180 всерівно буде справа. Якщо вал повернути на 180 градусів - то така ситуація вже буде зліва. Ліричний відступ це розуміння що будь яке виробництво має брак.Святих нема..Наприклад колись я купив нову торцовку за 1300 доларів в офіційників а вона вся крива і горбата)).Щоб це взнати треба трохи попрацювати а тоді вже поверненя не можливе. Висновок-весь новий "горбатий" інструмент скуповують по світу в прямих дистрибюторів і продають на "авось"...авось проканає.Діллер, як і продавець дистрибютор, звичайно знає про недоліки але ціна надто приваблива.Дотошних покупців-одиниці,остальні поняття не мають як воно має крутитись і з яким биттям.Так і розпихається весь виробничий брак.По суті це новий інструмент. Я взагалі думаю що більшу частина імпорту це все криве горбате що не можна продати десь там на заході.Але чудово продається тут. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 22 липня Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня Так ось і думаю чи віддавати по гарантії в СЦ. В місті моєму немає, потрібно десь відправляти. А заберуть на місяць. Так ось і думаю що робити. Потрібно пошукати номер телефону СЦ де займаються саме цим видом техніки. В нас є СЦ по Бошу, але там побутове тільки роблять. Або забити хір і віддати на проточку, або взагалі купити іншу запчастинку. Хоча не факт що вона буде рівна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 55 минут назад, Андрій Миколайович сказал: віддати на проточку НА проточку чого??Як на мене причина не визначена...Точити встигнете завжди.Візьміть з собою тарілку і підіть до токаря нехай вточить косе кільце на 1.5-2 мм скошеності.Воно трошки висуне правда тарілку.. але думаю щітки працювати будуть. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 22 липня Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 14 хвилин тому, viksel сказав: НА проточку чого??Як на мене причина не визначена...Точити встигнете завжди.Візьміть з собою тарілку і підіть до токаря нехай вточить косе кільце на 1.5-2 мм скошеності.Воно трошки висуне правда тарілку.. але думаю щітки працювати будуть. Гарна ідея. Взагалі, так як стільки контенту в тіктоках від тих малярів, я думаю зараз привалить 100500 повідомлень типу - така сама фігня, ось варінати вирішення ) але бачу або вони не читають, бо роботи набрали на 10 років вперід або в них все добре ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 9 минут назад, Андрій Миколайович сказал: або в них все добре 1 час назад, viksel сказал: Дотошних покупців-одиниці,остальні поняття не мають як воно має крутитись і з яким биттям. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 22 липня Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 21 хвилину тому, viksel сказав: Набрав на бош сервіс, пояснив проблему, скинув відео/фото. Напевно відправлю. Все ж апарат практично новий, тиждень тому брав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 23 липня Поділитись Опубліковано: 23 липня 18 часов назад, Андрій Миколайович сказал: Набрав на бош сервіс, пояснив проблему, скинув відео/фото. Напевно відправлю. Все ж апарат практично новий, тиждень тому брав. Чого на сервіс?Ще 14 днів не пройшло..Продавець морозиться?Чи він продав з суттєвою знижкою і промовчав за дефект? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 23 липня Автор Поділитись Опубліковано: 23 липня 5 годин тому, viksel сказав: Чого на сервіс?Ще 14 днів не пройшло..Продавець морозиться?Чи він продав з суттєвою знижкою і промовчав за дефект? Завіз продавцю, прийняли, відправлять на сервіс вони Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 23 липня Поділитись Опубліковано: 23 липня (змінено) 41 минуту назад, Андрій Миколайович сказал: Завіз продавцю, прийняли, відправлять на сервіс вони Чарівне слово-гарантія.......По факту ні грошей ні інструменту!14 днів це не гарантія, а повернення бракованого товару з поверненням коштів.Гараниійні манси це трохи інше.Гарантійні зобрв.язання регламентує виробник а 14 днів це захист прав споживача.Скільки та "жирафа" хоч коштувала?Хочу зробити собі висновок)). Змінено 23 липня користувачем viksel Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 23 липня Автор Поділитись Опубліковано: 23 липня Я це все розумію, але немає ні моральних сил ні бажання йти в суперечку з ними тому віддав, хай займаються. Жираф коштує 15к Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 23 липня Поділитись Опубліковано: 23 липня 52 минуты назад, Андрій Миколайович сказал: немає ні моральних сил ні бажання йти в суперечку Розумію...В наступний раз краще спитати ДО покупки..По досвіду знаю що такі мінуси потім повертаються,це карма так працює, тому не впадайте у відчай. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 23 липня Автор Поділитись Опубліковано: 23 липня 1 година тому, viksel сказав: Розумію...В наступний раз краще спитати ДО покупки..По досвіду знаю що такі мінуси потім повертаються,це карма так працює, тому не впадайте у відчай. Насправді вивчав питання про ці пристрої, прийшов до висновку що це золота середина. А оскільки товар замовив через знайомого посередника з оптового складу, то не перевірив не мав змоги перевірити "на касі". Та ... то таке ) Не найгірше в житті ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 31 липня Автор Поділитись Опубліковано: 31 липня 23.07.2026 в 20:01, viksel сказав: Розумію...В наступний раз краще спитати ДО покупки..По досвіду знаю що такі мінуси потім повертаються,це карма так працює, тому не впадайте у відчай. Приїхав з Бош сервіса! Зробили рівно ніхуана! )) Як було так і лишилось ) Припис - там все ок якщо коротко своїми словами ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 31 липня Поділитись Опубліковано: 31 липня 20 минут назад, Андрій Миколайович сказал: Приїхав з Бош сервіса! Зробили рівно ніхуана! )) Як було так і лишилось ) Припис - там все ок якщо коротко своїми словами ) Ну так..в принципі з яким мін/мак биттям має крутитись тарілка в паспорті і не написано)). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз