SoulD Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому Всім доброго дня. Проконсультуйте, будь ласка, поділіться досвідом. Маю електричний котел Protherm Ray 9ke 14. Резервне джерело живлення: інверторний генератор 3,5 кВт. Генератор в разі необхідності підключається в мережу через ввідний кабель. І далі на щитку автоматами вмикається що потрібно запустити. Якщо взимку станеться так, що електроенергія зникне на тривалий термін і на вулиці будуть великі морози. Для того щоб не замерзла вода в системі та в котлі - як я можу його(хоча б мінімально) правильно запустити, щоб прогнав воду в системі і вона не замерзла? Чи можу я перевести котел на мінімальну споживчу потужність (2 кВт) і заживити його від генератора? Чи потрібно в такому випадку десь перемикати на двухфазне живлення? Ще є режим Захисту від замерзання. Можливо через цей режим можливо вирішити проблему? Але не відомо, яка потужність потрібна для роботи цього режиму. На вашу думку - робоча схема? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 8 часов назад, SoulD сказал: На вашу думку - робоча схема? Схема рабочая но бестолковая, или генератором придется тарахтеть с завидным постоянством Не знаю как в Рей но скорее всего так же как в Скат, у него мозги + насос + одна группа тэнов подключены на первой фазе, но даже одна группа тэнов уже перегрузит ваш генератор, опять таки в Скат можно выбрать мощность думаю и у вас так же и можно выбрать 2 квт Но вот нельзя выбрать на какой фазе он включит эти 2 квт Но если света не будет совсем, то вас эти 2 квт не спасут, если вы живете в доме лучше эти два квт потратить на кондиционер он даст сор 2-3 относительно котла, а что бы вода в котле не замерзла, то просто на котле включить постоянную циркуляцию отключив тэны 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 8 часов назад, SoulD сказал: Для того щоб не замерзла вода в системі Замініть воду на теплоносій, що не замерзає. В мене наприклад ізопропіл з водою 1:4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 10 хвилин тому, mib сказав: Не знаю как в Рей но скорее всего так же как в Скат А хіба Рей це не Скат? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 2 часа назад, outdoor24 сказал: А хіба Рей це не Скат? Честно не знаю, у меня скат в13 там не про какой рей слов не было, а гуглить было лень Логика то для всех электро котлов одинакова Погуглил, ага одно и тоже, только более новая версия, ну и наши магазины все в скобках пишут (скат) Змінено 8 годин тому користувачем mib Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 6 годин тому, mib сказав: Честно не знаю, у меня скат в13 У мене теж 13 і в англомовній інструкції в комплекті він Ray (що і логічно)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз