SoulD Опубліковано: учора в 10:47 Поділитись Опубліковано: учора в 10:47 Всім доброго дня. Проконсультуйте, будь ласка, поділіться досвідом. Маю електричний котел Protherm Ray 9ke 14. Резервне джерело живлення: інверторний генератор 3,5 кВт. Генератор в разі необхідності підключається в мережу через ввідний кабель. І далі на щитку автоматами вмикається що потрібно запустити. Якщо взимку станеться так, що електроенергія зникне на тривалий термін і на вулиці будуть великі морози. Для того щоб не замерзла вода в системі та в котлі - як я можу його(хоча б мінімально) правильно запустити, щоб прогнав воду в системі і вона не замерзла? Чи можу я перевести котел на мінімальну споживчу потужність (2 кВт) і заживити його від генератора? Чи потрібно в такому випадку десь перемикати на двухфазне живлення? Ще є режим Захисту від замерзання. Можливо через цей режим можливо вирішити проблему? Але не відомо, яка потужність потрібна для роботи цього режиму. На вашу думку - робоча схема? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 8 часов назад, SoulD сказал: На вашу думку - робоча схема? Схема рабочая но бестолковая, или генератором придется тарахтеть с завидным постоянством Не знаю как в Рей но скорее всего так же как в Скат, у него мозги + насос + одна группа тэнов подключены на первой фазе, но даже одна группа тэнов уже перегрузит ваш генератор, опять таки в Скат можно выбрать мощность думаю и у вас так же и можно выбрать 2 квт Но вот нельзя выбрать на какой фазе он включит эти 2 квт Но если света не будет совсем, то вас эти 2 квт не спасут, если вы живете в доме лучше эти два квт потратить на кондиционер он даст сор 2-3 относительно котла, а что бы вода в котле не замерзла, то просто на котле включить постоянную циркуляцию отключив тэны 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 8 часов назад, SoulD сказал: Для того щоб не замерзла вода в системі Замініть воду на теплоносій, що не замерзає. В мене наприклад ізопропіл з водою 1:4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 10 хвилин тому, mib сказав: Не знаю как в Рей но скорее всего так же как в Скат А хіба Рей це не Скат? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому (змінено) 2 часа назад, outdoor24 сказал: А хіба Рей це не Скат? Честно не знаю, у меня скат в13 там не про какой рей слов не было, а гуглить было лень Логика то для всех электро котлов одинакова Погуглил, ага одно и тоже, только более новая версия, ну и наши магазины все в скобках пишут (скат) Змінено 14 годин тому користувачем mib Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 6 годин тому, mib сказав: Честно не знаю, у меня скат в13 У мене теж 13 і в англомовній інструкції в комплекті він Ray (що і логічно)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SoulD Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 15 часов назад, mib сказал: Схема рабочая но бестолковая, или генератором придется тарахтеть с завидным постоянством Не знаю как в Рей но скорее всего так же как в Скат, у него мозги + насос + одна группа тэнов подключены на первой фазе, но даже одна группа тэнов уже перегрузит ваш генератор, опять таки в Скат можно выбрать мощность думаю и у вас так же и можно выбрать 2 квт Но вот нельзя выбрать на какой фазе он включит эти 2 квт Но если света не будет совсем, то вас эти 2 квт не спасут, если вы живете в доме лучше эти два квт потратить на кондиционер он даст сор 2-3 относительно котла, а что бы вода в котле не замерзла, то просто на котле включить постоянную циркуляцию отключив тэны Дякую що відгукнулись! Так, потужність можна вибирати. Тому і планую понизити до 2-х кВт. На Скаті є можливість увімкнути постійну циркуляцію та відключити тени? І чи потрібно перемичкою гратись коли підключати генератор (2 фази) замість 3-х фаз? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 42 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 42 хвилини тому 22 минуты назад, SoulD сказал: На Скаті є можливість увімкнути постійну циркуляцію та відключити тени? Да в инженерном меню, можно управлять как скоростью насоса 1/2 так и выбегом насоса + постоянно включен Тэны отключаются в обычном меню просто поставив там 0 24 минуты назад, SoulD сказал: І чи потрібно перемичкою гратись коли підключати генератор (2 фази) замість 3-х фаз? Если про то что бы включить мощность 2 квт, то я еще вспомнил про реле разгрузки, опять таки выбирается в инженерном меню, точно не помню, одну фазу точно можно высвободить, а вот можно ли две не помню, ну и там для каждой конкретной мощности есть свои алгоритмы разгрузки У меня скат 6 я в него после этой зимы поставил один тэн от 9 и в инженерном меню выбрал что он 9 Раньше реле у меня работало 3 или 6 сейчас я выбрал 6 или 9 Но там точно было про освобождение одной фазы, дальше я не вникал так как для моей задачи было не нужно В вашем случае может притись ставить перемычку, но я думаю вам это быстро надоест, да и 2мя квт вы стяжку неинагреете так что бы спасти ее от замерзания, постоянно работающий насос отсрочит этот момент Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз