Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Котел Protherm Ray 9ke 14 + інверторний генератор

SoulD

Рекомендовані повідомлення

Всім доброго дня. Проконсультуйте, будь ласка, поділіться досвідом. 
Маю електричний котел Protherm Ray 9ke 14. 
Резервне джерело живлення: інверторний генератор 3,5 кВт. Генератор в разі необхідності підключається в мережу через ввідний кабель. І далі на щитку автоматами вмикається що потрібно запустити.

Якщо взимку станеться так, що електроенергія зникне на тривалий термін і на вулиці будуть великі морози. Для того щоб не замерзла вода в системі та в котлі - як я можу його(хоча б мінімально) правильно запустити, щоб прогнав воду в системі і вона не замерзла? 

Чи можу я перевести котел на мінімальну споживчу потужність (2 кВт) і заживити його від генератора? Чи потрібно в такому випадку десь перемикати на двухфазне живлення? 

Ще є режим Захисту від замерзання. Можливо через цей режим можливо вирішити проблему? Але не відомо, яка потужність потрібна для роботи цього режиму.

На вашу думку - робоча схема?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 часов назад, SoulD сказал:

На вашу думку - робоча схема?

Схема рабочая но бестолковая, или генератором придется тарахтеть с завидным постоянством

Не знаю как в Рей но скорее всего так же как в Скат, у него мозги + насос + одна группа тэнов подключены на первой фазе, но даже одна группа тэнов уже перегрузит ваш генератор, опять таки в Скат можно выбрать мощность думаю и у вас так же и можно выбрать 2 квт

Но вот нельзя выбрать на какой фазе он включит эти 2 квт

Но если света не будет совсем,  то вас эти 2 квт не спасут, если вы живете в доме лучше эти два квт потратить на кондиционер он даст сор 2-3 относительно котла, а что бы вода в котле не замерзла, то просто на котле включить постоянную циркуляцию отключив тэны

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 часов назад, SoulD сказал:

Для того щоб не замерзла вода в системі

Замініть воду на теплоносій, що не замерзає. В мене наприклад ізопропіл з водою 1:4

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 хвилин тому, mib сказав:

Не знаю как в Рей но скорее всего так же как в Скат

А хіба Рей це не Скат?

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, outdoor24 сказал:

А хіба Рей це не Скат?

Честно не знаю, у меня скат в13 там не про какой рей слов не было, а гуглить было лень

Логика то для всех электро котлов одинакова

Погуглил, ага одно и тоже, только более новая версия, ну и наши магазины все в скобках пишут (скат)

Змінено користувачем mib
Посилання на коментар

6 годин тому, mib сказав:

Честно не знаю, у меня скат в13

У мене теж 13 і в англомовній інструкції в комплекті він Ray (що і логічно))

• Лайк 1
Посилання на коментар

15 часов назад, mib сказал:

Схема рабочая но бестолковая, или генератором придется тарахтеть с завидным постоянством

Не знаю как в Рей но скорее всего так же как в Скат, у него мозги + насос + одна группа тэнов подключены на первой фазе, но даже одна группа тэнов уже перегрузит ваш генератор, опять таки в Скат можно выбрать мощность думаю и у вас так же и можно выбрать 2 квт

Но вот нельзя выбрать на какой фазе он включит эти 2 квт

Но если света не будет совсем,  то вас эти 2 квт не спасут, если вы живете в доме лучше эти два квт потратить на кондиционер он даст сор 2-3 относительно котла, а что бы вода в котле не замерзла, то просто на котле включить постоянную циркуляцию отключив тэны

Дякую що відгукнулись! 

Так, потужність можна вибирати. Тому і планую понизити до 2-х кВт. 

На Скаті є можливість увімкнути постійну циркуляцію та відключити тени?

І чи потрібно перемичкою гратись коли підключати генератор (2 фази) замість 3-х фаз?

Посилання на коментар

22 минуты назад, SoulD сказал:

На Скаті є можливість увімкнути постійну циркуляцію та відключити тени?

Да в инженерном меню, можно управлять как скоростью насоса 1/2 так и выбегом насоса + постоянно включен

Тэны отключаются в обычном меню просто поставив там 0

24 минуты назад, SoulD сказал:

І чи потрібно перемичкою гратись коли підключати генератор (2 фази) замість 3-х фаз?

Если про то что бы включить мощность 2 квт,  то я еще вспомнил про реле разгрузки, опять таки выбирается в инженерном меню, точно не помню, одну фазу точно можно высвободить, а вот можно ли две не помню, ну и там для каждой конкретной мощности есть свои алгоритмы разгрузки

У меня скат 6 я в него после этой зимы поставил один тэн от 9 и в инженерном меню выбрал что он 9

Раньше реле у меня работало 3 или 6 сейчас я выбрал 6 или 9 

Но там точно было про освобождение одной фазы, дальше я не вникал так как для моей задачи было не нужно

В вашем случае может притись ставить перемычку, но я думаю вам это быстро надоест, да и 2мя квт вы стяжку неинагреете так что бы спасти ее от замерзания, постоянно работающий насос отсрочит этот момент

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...