Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Конфлікт з сусідами

Roman22

Рекомендовані повідомлення

Добрий день всім форумчанам.Є цікаве питання.Придбав я земельну ділянку паралелепіпедної форми в м.Львові.На ділянці в метрі від межі з сусідами є старий будинок який я хочу реконструювати а по факту знести і побудувати на його місці новий.У нас так простіше по всім документам проводити руконструкцію.Документи є всі на землю і всі на будинок(вже переоформлені на мене).Зробили мені проєкт(4000грн).Наступним кроком стало погодження в 1-архітектурі(дадуть відповідь за місяць),2-сан-станції(вже дали добро)3-пожежники(дадуть відповідь завтра)

І ОСЬ В ЧОМУ ПРОБЛЕМА.Сусіди проти.У них ділянка від тієї межі шириною приблизно 7 метрів .По документах(викопіювання з генплану міста) в них там 3 метра від межі є НП(нежитлове приміщення).А по факту набудовано купу всяких прибудов(найблища стоїть в метрі від моєї межі+зробили собі на тому метрі вигрібну яму!!!.)Земля в них НЕПРИВАТИЗОВАНА!!Документів в них ніяких на прибудову НЕМАЄ!!!Хіба мають вони прово з такими порушеннями мені вказувати де я маю будувати своє житло.Виручайте порадами бо надоїло іі посилати нах_____!!!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Погодите , вы сознательно собираетесь стоить жилой дом в 1 м от границы ?? При этом ближайшее соседское строение в 2 метрах (наверняка с низким классом пожаробезопасности ) + выгребная яма под боком ??

 

Кстати спасибо за тему , сам нахожусь на стадии выбора участка и благодаря таким темам добавился новый критерий выбора " Что, и где закопано или навалено на соседних участках + кто сами соседи , дабы не допустить будущих холливаров"

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Суть в тому що стіна в будинку по проекту від сусідів без жодного вікна.А остання пристройка 1,5метра від межі виросла після купівлі мною ділянки буквально за тиждень і то стоїть незакінчений одноповерховий шанхай і буде це ванна з туалетом без вікон з шлакоблоку а зверху має бути тераса що їм собакам дивитись на мої володіння.Реально від шанхаю до мого майбутнього будинку буде 2.5метра.Подавати на неї скарги бажання немає але як буде вставляти палки в колеса то буду на неї писати.Питання в іншому:на сківльки правомірні сусідські претензії??

PS Будівництво ще не розпочав.

Змінено користувачем Roman22
помилка
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мда сочувствую , на лицо "священная война" между соседями , при чем ваши соседи первыми нанесли упреждающий удар , построив свои "споруды" в расчете на то что вы будете отодвигаться на 8 метров от них . Вы случайно солнышко им не загораживаете ?

По факту на сегодняшний день у соседей самострой , неясные перспективы по разрешению реконструкции вашего дома , а в случае "разрешения на строительство" гарантированные подлянки со стороны соседей в будущем от мелких пакостей до фатальных проблем .

как бы я действовал в вашей ситуации :

перво-наперво взял бы разрешение в сельсовете на строительство забора более 2 метров (а высотой строить сколько не жалко) ;

по возможности рассмотрел возможность "отодвинуть" дом вглубь участка;

посылать никого не нужно в бубен бить тоже (хотя если вы уверены что вам ничего не будет , то лучше дать в бубен - нет более доходчивого метода чем "пи....юлина" но это частный случай :D )

Соседи нарушили строительные и санитарные нормы ,писать жалобы, могут вляпаться на штраф вплоть до принудительного разрушения . Но будьте готовы и к ответным мерам по отношению к вашей стройке .

В любом случае рубить с горяча нельзя . Думайте о своих действиях и их возможных последствиях как для вас и ваших родных на ближайшее будущее.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

та ну тут не правы соседи конечно, вы в любой момент можете пойти и накапать на них, припугните этим - они построили свои строения без вашего согласия и при том на неприватизированной земле, еще и документов никаких нету.

А дом ваш новый получается на месте старого и на сколько я знаю(тоже общалась на эту тему с главным архитектором района), то никаких проблем с документами у вас быть не должно, если Вы строить будуте по размерам старого строения. И соседи здесь не вправе командовать, идите в местный поссовет или что там у вас есть и решайте эту проблему, если соседи будут против. Они сами себе хуже делают в свете новых грядущих штрафов и прочего)))))

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Будинок звичайно що розширить свої межі але не до сусідів.Там як був 1м.до межі так і залишиться.До речі,хто знає норми щодо затінення ділянки.Після будівництва будинку сонце від моєї стіни буде сходити з пропилежного боку(Віповідно до обіду сусіди мене затіняють). Заходити сонце буде ввечері за мій будинок і буде затіняти їхню ділянку.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...