Строим Дом

Партнер раздела: https://www.hager.ua
Перезагрузить страницу

що робити з високою напругою

Старый 28.03.2009, 20:09   #1
Nobel
Супер старожил форума
 
Регистрация: 18.10.2008
Адрес: Тернопіль
Пол: Мужской
Сообщений: 5,375
Вы сказали Спасибо: 2,016
Поблагодарили 2,915 раз(а) в 1,173 сообщениях
Отправить сообщение для Nobel с помощью ICQ Отправить сообщение для Nobel с помощью AIM
По умолчанию що робити з високою напругою

Я вже в одній темі писав, що в мене по одній з трьох фаз напруга 260-270 В. Численні звертання в РЕС нічого не дали, все звелося до того, що типу бригада виїжджала, заміряла на трансформаторі - все в нормі, а "то в мене сама напруга утворюється, типу електростанція в сутеринах ".

Я так зрозумів, що нічого з ними не вирішу...

Треба якось "боротися" з високою напругою на вході.
На вході пакетних трьохфазний і личильник - запромбовані, потім ідуть реле контролю напруги, дифреле, електромагнітний пускач і пакетники на окремі лінії (господарські будівлі, сам будинок, зовнішнє освітлення...)

Що можна придумати, щоб понизити на вході напругу по одній з фаз???...

П.С. Пропозиції типу повністю її виклдчити не ідуть: по-перше, в мене є 3Ф обладнання, по-друге, вся апаратура в ел.щитку 3Ф. і без однієї з фаз блокує всю мережу...
Nobel вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 28.03.2009, 21:04   #2
IesuiT
Супер старожил форума
 
Регистрация: 29.01.2008
Адрес: Киев. "Чайка"
Пол: Мужской
Сообщений: 11,098
Вы сказали Спасибо: 1,643
Поблагодарили 4,664 раз(а) в 2,182 сообщениях
Отправить сообщение для IesuiT с помощью ICQ Отправить сообщение для IesuiT с помощью AIM
Нарушение: Бан
По умолчанию

Стабилизатор на ключевую электрику, действительно боящуюся высокого напряжения.
IesuiT вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 28.03.2009, 21:23   #3
Nobel
Супер старожил форума
 
Регистрация: 18.10.2008
Адрес: Тернопіль
Пол: Мужской
Сообщений: 5,375
Вы сказали Спасибо: 2,016
Поблагодарили 2,915 раз(а) в 1,173 сообщениях
Отправить сообщение для Nobel с помощью ICQ Отправить сообщение для Nobel с помощью AIM
По умолчанию

так стабілізатором тут не обійтися...хіба викинути всі навороти із ел.щитка і залишити тільки віхдний автомат і лічильник, тоді ел. буде працювати - інакше, або реле контролю напруги вирубає електромагнітний пускач, який в свою чергу обезточить весь дім, або саме пускач вирубається.
Nobel вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 28.03.2009, 21:44   #4
жменька
Начинающий форумчанин
 
Регистрация: 23.03.2009
Пол: Мужской
Сообщений: 49
Вы сказали Спасибо: 1
Поблагодарили 6 раз(а) в 5 сообщениях
По умолчанию

Перше питання: яка напруга на інших фазах в той час коли на цій фазі 260-270.
Друге:з якої лінії живиться ваш будинок(воздушна чи кабельна)
Третє: яка відстань від вашого будинку до підстанції яка живить ваш будинок
четверте:яким чином з"єднаний контур заземлення з вашим щитком(земля ізольована чи загальна)
жменька вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 29.03.2009, 07:18   #5
Nobel
Супер старожил форума
 
Регистрация: 18.10.2008
Адрес: Тернопіль
Пол: Мужской
Сообщений: 5,375
Вы сказали Спасибо: 2,016
Поблагодарили 2,915 раз(а) в 1,173 сообщениях
Отправить сообщение для Nobel с помощью ICQ Отправить сообщение для Nobel с помощью AIM
По умолчанию

Перше питання: яка напруга на інших фазах в той час коли на цій фазі 260-270.
Друге:з якої лінії живиться ваш будинок(воздушна чи кабельна)
Третє: яка відстань від вашого будинку до підстанції яка живить ваш будинок
четверте:яким чином з"єднаний контур заземлення з вашим щитком(земля ізольована чи загальна)

1 На інших фазах без змін 230-240.
2. Живиться від стандартної повітряної лінії, що йде по ел. опорах.
3. Відстань - десь метрів 300-400 до трансформатора.
4. Землю робила фірма - 3 кутники 70-ка по 2,5 м забиті в землі по периметру 10м. і між собою зєднані катанкою 12-ю, потім це все підведено в щиток, де заземлено сам щиток і зроблена шина заземлення, куди підєднуються всі ел. кабеля, що відведені в госп.будівлю, будинок і зовн.освітлення...
Nobel вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 29.03.2009, 08:17   #6
alkul
Старожил форума
 
Регистрация: 25.12.2007
Сообщений: 1,503
Вы сказали Спасибо: 24
Поблагодарили 936 раз(а) в 345 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от Nobel Посмотреть сообщение
Я вже в одній темі писав, що в мене по одній з трьох фаз напруга 260-270 В. Численні звертання в РЕС нічого не дали, все звелося до того, що типу бригада виїжджала, заміряла на трансформаторі - все в нормі, а "то в мене сама напруга утворюється, типу електростанція в сутеринах ".
Треба якось "боротися" з високою напругою на вході.
Що можна придумати, щоб понизити на вході напругу по одній з фаз???...
П.С. Пропозиції типу повністю її виклдчити не ідуть: по-перше, в мене є 3Ф обладнання, по-друге, вся апаратура в ел.щитку 3Ф. і без однієї з фаз блокує всю мережу...
Учитывая наличие трехфазных потребителей, заниматься стабилизацией одной из фаз в отрыве от других не рекомендуется, тут только трехфазный стабилизатор подойдет.Недавно именно такую проблему решали - дом рядом с подстанцией, межфазное напряжение постоянно на уровне 410-420В. У человека постоянно выбивали автоматы, что-то горело. Решилось установкой трехфазного стабилизатора на входе в дом.

(ссылка устарела)
alkul вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 29.03.2009, 08:30   #7
Nobel
Супер старожил форума
 
Регистрация: 18.10.2008
Адрес: Тернопіль
Пол: Мужской
Сообщений: 5,375
Вы сказали Спасибо: 2,016
Поблагодарили 2,915 раз(а) в 1,173 сообщениях
Отправить сообщение для Nobel с помощью ICQ Отправить сообщение для Nobel с помощью AIM
По умолчанию

alkul
та ну, такий варіанти не піде (не збираюся тратити такі гроші). Я вгрохав такі гроші за підключення світла і згідно договру маю отримувати якісні послуги. Завтра напишу заяву на нач. і нехай розбираються, то їхні проблеми, а не мої
Nobel вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 29.03.2009, 19:51   #8
жменька
Начинающий форумчанин
 
Регистрация: 23.03.2009
Пол: Мужской
Сообщений: 49
Вы сказали Спасибо: 1
Поблагодарили 6 раз(а) в 5 сообщениях
По умолчанию

Скоріше всього це вина РЕМ . Довга лінія, перекос фаз ніхто не контролює ,і скоріше всього трансформатор загнали в 5-те положення на зимовий час(зимою піднімають напругу на виході з підстанціі в зв"язку з більшим споживанням),а зараз коли споживання впало напруга підвищилася.Якщо на виході з ТП напруга має бути 235-240в то в вас дома може впасти в середньому на10-15в за рахунок того що ще до вас по лінії є споживачі ,які також щось споживають.А та фаза на якій в вас висока напруга видно недогружена(споживачі в основному живляться 1-ю фазою).так ось і рахуйте що якщо в вас напруга дома на інших фазах 240в то прибавте тих 20в на втрати на довжину лінії .Ось вам напруга 260 в.на третій фазі. При підключені ніхто не звертає на це увагу .Тому виникають таки ситуації.
жменька вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 29.03.2009, 20:47   #9
Nobel
Супер старожил форума
 
Регистрация: 18.10.2008
Адрес: Тернопіль
Пол: Мужской
Сообщений: 5,375
Вы сказали Спасибо: 2,016
Поблагодарили 2,915 раз(а) в 1,173 сообщениях
Отправить сообщение для Nobel с помощью ICQ Отправить сообщение для Nobel с помощью AIM
По умолчанию

завтра їду до начальника і головного інженера - буду писати заяви і "капати на мозги", щоб питання це вирішили8-)
Nobel вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 29.03.2009, 22:54   #10
EugeneH
Старожил форума
Аватар для EugeneH
 
Регистрация: 24.01.2007
Адрес: Гореничі, Києво-Святошинський
Пол: Мужской
Сообщений: 1,897
Вы сказали Спасибо: 240
Поблагодарили 560 раз(а) в 286 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от Nobel Посмотреть сообщение
завтра їду до начальника і головного інженера - буду писати заяви і "капати на мозги", щоб питання це вирішили8-)
скажіть їм (а краще напишіть в заяві), що яко не налагодять, то Ви купите трьохфазний стабілізатор, а кошти відсудите з РЕС.

По Україні вже є такий прецедент.
EugeneH вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Этот пользователь сказал Спасибо EugeneH за это полезное сообщение:
Nobel (30.03.2009)
Старый 30.03.2009, 11:30   #11
ViktorBucha
Старожил форума
Аватар для ViktorBucha
 
Регистрация: 19.01.2008
Адрес: Bucha City- Село Киев
Пол: Мужской
Сообщений: 2,453
Вы сказали Спасибо: 378
Поблагодарили 526 раз(а) в 383 сообщениях
По умолчанию

Цікаво, а чи було виконане це рішення суду? хоча технічно немає ніяких проблем кинути вимогу на п\р компанії енергозбуту, що на квитанції написаний, а там завжди якісь гроші є.
ViktorBucha вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 30.03.2009, 16:40   #12
EugeneH
Старожил форума
Аватар для EugeneH
 
Регистрация: 24.01.2007
Адрес: Гореничі, Києво-Святошинський
Пол: Мужской
Сообщений: 1,897
Вы сказали Спасибо: 240
Поблагодарили 560 раз(а) в 286 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от ViktorBucha Посмотреть сообщение
Цікаво, а чи було виконане це рішення суду? хоча технічно немає ніяких проблем кинути вимогу на п\р компанії енергозбуту, що на квитанції написаний, а там завжди якісь гроші є.
Інформація про перцедент була переказана відвідувачем юридичного семінару в обл. енерго. Чи було виконене це рішення інформації немаю.
EugeneH вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 30.03.2009, 18:26   #13
homeauto.com.ua
Форумчанин
 
Регистрация: 26.02.2007
Адрес: Kiev
Пол: Не указан
Сообщений: 493
Вы сказали Спасибо: 5
Поблагодарили 11 раз(а) в 10 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от EugeneH Посмотреть сообщение
Інформація про перцедент була переказана відвідувачем юридичного семінару в обл. енерго. Чи було виконене це рішення інформації немаю.
Тут головне, щоб справу не "замилили" поки не минув строк добровільного виконання і по його закінченні державний виконавець виніс постанову про стягнення 10% на користь держави. А далі, то вже майже справа техніки - державну недоїмку просто так ніхто не пробачить, навіть можновладці не зможуть "на дурника" закрити справу. А раз винні державі, то і громадянину також будуть винні. Знайомі колись таким чином добились правди.

Успіхів!
homeauto.com.ua вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Ответ

Опции темы



Текущее время: 18:39. Часовой пояс GMT +2.

Если Вы пользователь

Вы можете зарегистрироваться как пользователь и использовать весь функционал форума.
В любой момент Вы можете изменить свой статус с пользователя на компанию зайдя в личный кабинет.

Регистрация пользователя

Если Вы компания

Вы можете зарегистрироваться как компания и вести свою деятельность на нашем сайте.
Вы также можете создавать темы и отвечать в форуме.

Регистрация компании