Строим Дом

Важная информация

Перезагрузить страницу

Вибрати насос для водопостачання.

Старый 10.11.2011, 11:01   #1
ChAO
Начинающий форумчанин
 
Регистрация: 12.05.2008
Пол: Мужской
Сообщений: 98
Вы сказали Спасибо: 12
Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
По умолчанию Вибрати напірний насос для водопостачання.

Своя скважина, погружний насос. гідроакумулятор 100л з автоматикою стоїть в підвалі. Після акума - два фільтра механічної очистки (20 і 5 мікрон). Можливо фільтри не вдалі можливо перепад температур чи ще щось але напору води не вистачає щоб змішувач переключити на душ. Хочу щоб тиск був зажди однаковий і не залежав від гідроакумулятора. Бачив систему де стоїть спеціальний насос який включається як тільки відкриваєш кран змішувача. Куди дивитись? Як вибрати такий насос під мою витрату води?

Последний раз редактировалось ChAO; 10.11.2011 в 11:46.
ChAO вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 10.11.2011, 12:00   #2
Interso
Супер старожил форума
Аватар для Interso
 
Регистрация: 23.02.2010
Адрес: Киев-Березань
Пол: Мужской
Сообщений: 5,838
Вы сказали Спасибо: 917
Поблагодарили 2,191 раз(а) в 1,698 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от ChAO Посмотреть сообщение
Своя скважина, погружний насос. гідроакумулятор 100л з автоматикою стоїть в підвалі. Після акума - два фільтра механічної очистки (20 і 5 мікрон). Можливо фільтри не вдалі можливо перепад температур чи ще щось але напору води не вистачає щоб змішувач переключити на душ. Хочу щоб тиск був зажди однаковий і не залежав від гідроакумулятора. Бачив систему де стоїть спеціальний насос який включається як тільки відкриваєш кран змішувача. Куди дивитись? Як вибрати такий насос під мою витрату води?

Первое на что нужно обратить внимание,если вода у вас слишком грязная то ваши фильтра в момент будут забиты и будет падение давления, для этого вам надо поставить промывной фильтр на 50 или 100 мк.
Также на давление будет влиять протяжонность трубопровода и его диаметр.
Миниатюры
VodoprovodUa Фильтры картриджные для во.pdf   ITT.JPG  
Interso вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 10.11.2011, 14:48   #3
ChAO
Начинающий форумчанин
 
Регистрация: 12.05.2008
Пол: Мужской
Сообщений: 98
Вы сказали Спасибо: 12
Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
По умолчанию

Системі вже не один рік. Фільтри міняються щомісяця хоч можна і не так часто. Вода не брудна але заліза багато. Тиск падає тільки в холодний період року. Взагалі грішу на фільтри оскільки взяв іншого виробника (польські в Епіцентрі). До цього фільтри використовував різні без розбору і дешеві і дорожчі - такого не було.
Тиск повітря в гідроакумуляторі перевірив і довів до необхідного. Не допомогло. Насос хочу поставити не залежно від того як вирішиться питання з фільтрами. Звичайно якщо це не занадто дорого для мене.
ChAO вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 10.11.2011, 18:53   #4
Interso
Супер старожил форума
Аватар для Interso
 
Регистрация: 23.02.2010
Адрес: Киев-Березань
Пол: Мужской
Сообщений: 5,838
Вы сказали Спасибо: 917
Поблагодарили 2,191 раз(а) в 1,698 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от ChAO Посмотреть сообщение
Своя скважина, погружний насос. гідроакумулятор 100л з автоматикою стоїть в підвалі. Після акума - два фільтра механічної очистки (20 і 5 мікрон). Можливо фільтри не вдалі можливо перепад температур чи ще щось але напору води не вистачає щоб змішувач переключити на душ. Хочу щоб тиск був зажди однаковий і не залежав від гідроакумулятора. Бачив систему де стоїть спеціальний насос який включається як тільки відкриваєш кран змішувача. Куди дивитись? Як вибрати такий насос під мою витрату води?
Цитата:
Сообщение от ChAO Посмотреть сообщение
Системі вже не один рік. Фільтри міняються щомісяця хоч можна і не так часто. Вода не брудна але заліза багато. Тиск падає тільки в холодний період року. Взагалі грішу на фільтри оскільки взяв іншого виробника (польські в Епіцентрі). До цього фільтри використовував різні без розбору і дешеві і дорожчі - такого не було.
Тиск повітря в гідроакумуляторі перевірив і довів до необхідного. Не допомогло. Насос хочу поставити не залежно від того як вирішиться питання з фільтрами. Звичайно якщо це не занадто дорого для мене.
Ещё раз повторюсь если вы непоставите перед этими фильтрами фильтр грубой очистки то падение давления у вас будет очень быстро,если нехотите так решить проблему то хотябы выбросте фильтр на 5мк и поставте два по 20мк.
Простые фильтра вас от железа неспасут для этого надо монтировать целый комплекс водоподготовки.
Кстати какое давление у вас на насосе?
Interso вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 10.11.2011, 22:09   #5
naupv
Форумная легенда
Аватар для naupv
 
Регистрация: 31.05.2011
Адрес: Киевская обл
Пол: Мужской
Сообщений: 13,927
Вы сказали Спасибо: 3,114
Поблагодарили 7,501 раз(а) в 4,930 сообщениях
Отправить сообщение для naupv с помощью AIM
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от ChAO Посмотреть сообщение
Своя скважина, погружний насос. гідроакумулятор 100л з автоматикою стоїть в підвалі. Після акума - два фільтра механічної очистки (20 і 5 мікрон). Можливо фільтри не вдалі можливо перепад температур чи ще щось але напору води не вистачає щоб змішувач переключити на душ. Хочу щоб тиск був зажди однаковий і не залежав від гідроакумулятора. Бачив систему де стоїть спеціальний насос який включається як тільки відкриваєш кран змішувача. Куди дивитись? Як вибрати такий насос під мою витрату води?


Це у Вас насос не вдалий. І як у вас не працює водогін, коли відкриваєте кран, що тоді за автоматика у Вас стоїть? Реле тиску є?
Вам потрібно знати характеристики свердловини, та по ним підбирати насос, а не який потрапив до рук.
naupv вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 10.11.2011, 22:37   #6
ChAO
Начинающий форумчанин
 
Регистрация: 12.05.2008
Пол: Мужской
Сообщений: 98
Вы сказали Спасибо: 12
Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Ещё раз повторюсь если вы непоставите перед этими фильтрами фильтр грубой очистки то падение давления у вас будет очень быстро
Вже три роки не падає. Торік навіть 5 місяців фільтри не міняв - крім лишнього запаху нічого про це не говорило.
Цитата:
если нехотите так решить проблему то хотябы выбросте фильтр на 5мк и поставте два по 20мк.
Раніше з цим проблем не було. Скоріше всього це не якісні фільтри. Проблема виникла практично зразу після їх установки.
Цитата:
Простые фильтра вас от железа неспасут для этого надо монтировать целый комплекс водоподготовки.
Про це прекрасно знаю. В цій темі я не намагаюсь з'ясувати як позбавитись заліза.
Цитата:
Кстати какое давление у вас на насосе?
Цифру зараз не скажу. Але тиск такий як і завжди.
Фільтром грубої очистки зацікавився. Дякую за наводку. І все ж хочу пропрацювати варіант установки додаткового насосу.
ChAO вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 10.11.2011, 22:52   #7
ChAO
Начинающий форумчанин
 
Регистрация: 12.05.2008
Пол: Мужской
Сообщений: 98
Вы сказали Спасибо: 12
Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от naupv Посмотреть сообщение

Це у Вас насос не вдалий. І як у вас не працює водогін, коли відкриваєте кран, що тоді за автоматика у Вас стоїть? Реле тиску є?
Вам потрібно знати характеристики свердловини, та по ним підбирати насос, а не який потрапив до рук.
Та ні. При чому тут насос враховуючи що фільтри стоять після гідроакумулятора і в гідроакумуляторі достатній тиск (як і завжди)? До того ж насос вибраний із запасом потужності і працює вже кілька років без жодних проблем. Я ж вже написав - скоріше всього проблема в якості даних конкретних фільтруючих картриджів. До їх установки суттєве падіння тиску можна було помітити хіба через 2-4 місяці.
Можливо я і не правильно почав тему або не зрозуміло пояснив чого я хочу.
В ЦІЙ ТЕМІ Я ПИТАЮ ЯК ВИБРАТИ ДОДАТКОВИЙ НАСОС ЯКИЙ БУДЕ ПІДТРИМУВАТИ НЕОБХІДНИЙ ТИСК ПРИ ВІДКРИТОМУ КРАНІ. Тобто я хочу включити обидва крани на кухні (Г і Х), обидва крани на раковині, в душі, спустити воду в унітазі і щоб при цьому всьому напор води з усіх кранів був такий же як коли відкрити тільки один кран!
ChAO вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 11.11.2011, 09:49   #8
Interso
Супер старожил форума
Аватар для Interso
 
Регистрация: 23.02.2010
Адрес: Киев-Березань
Пол: Мужской
Сообщений: 5,838
Вы сказали Спасибо: 917
Поблагодарили 2,191 раз(а) в 1,698 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Цитата:
Сообщение от ChAO Посмотреть сообщение
В ЦІЙ ТЕМІ Я ПИТАЮ ЯК ВИБРАТИ ДОДАТКОВИЙ НАСОС ЯКИЙ БУДЕ ПІДТРИМУВАТИ НЕОБХІДНИЙ ТИСК ПРИ ВІДКРИТОМУ КРАНІ. Тобто я хочу включити обидва крани на кухні (Г і Х), обидва крани на раковині, в душі, спустити воду в унітазі і щоб при цьому всьому напор води з усіх кранів був такий же як коли відкрити тільки один кран!
Если у вас заужены диаметры(неправильно подобраны согласно расхода воды) в трубопроводах водоснабжения и изза этого происходит падение давления то особо дополнительный насос возле бака накопителя непоможет.В этом случае насосы для повышения давления вам надо ставить по месту водоразбора.
Вы можете установить обыкновенную насосную станцию после фильтров и настроить на самый минимальный диференциал включения насоса,автоматику желательно поставить Данфосс она надёжней и есть визуальная шкала настройки автоматики,также надо предусмотреть защиту от сухого хода.Можно ещё установить дополнительный гидроакумулятор после фильтров и он будет сглаживать потери давления на фильтрах.
Либо купить вот такой комплект для повышения давления.
П.С. в любом случае вам надо пригласить специалиста для решения проблемы.
Миниатюры
Установки для повышения давления.pdf   Обвязка водоснабжения.pdf   ITT.JPG  

Последний раз редактировалось Interso; 11.11.2011 в 10:15.
Interso вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 11.11.2011, 11:30   #9
ChAO
Начинающий форумчанин
 
Регистрация: 12.05.2008
Пол: Мужской
Сообщений: 98
Вы сказали Спасибо: 12
Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
По умолчанию

В першому повідомленні я написав "напору води не вистачає щоб змішувач переключити на душ" що не зовсім відповідає дійсності. Тиску достатньо коли включається насос, його вистачає і щоб накачувати ресівер і щоб роздавати воду одночасно. Коли насос створює необхідний тиск в ресівері і виключається то звичайно при розборі води тиск починає поступово падати. До установки незрозумілих фільтруючих картриджів все було гаразд (я їх поміняю на нормальні). А зараз тиск поступово зменьшується до такого при якому змішувач не може тримати включеною лійку душа. Таке відбулось після установки фільтруючих картриджів сумнівної якості. До цього можна було користуватись і душом і мийкою на кухні одночасно - падіння тиску було не значне при користуванні кількох точок розбору води. Тому це питання відпадає.
Діаметрів достатньо щоб і ще кілька точок розбору поставити - тільки б був достатній тиск води. Все що ви пишете - і данфоси і гідроакумулятори - згоден, це все супер і в майбутньому так і поступлю. Але на даний момент це не бюджетно. Впевнений на 99%, що зараз мені буде достатньо встановити спеціальний додатковий насос. І я в цій темі питаю на які насоси дивитись, з яких вибирати а не намагаюсь з'ясувати чому у мене раптово впав тиск води - це я вже з'ясував.
Давайте виходити з того що СИСТЕМА ПРАЦЮЄ НОРМАЛЬНО. Є запас по потужності насосу і по діаметрам трубопроводів. Автоматика і гідроакумулятор налаштовані нормально. Тому варіанти з не правильним насосом чи погано налаштованою автоматикою чи не правильно вибраними діаметрами трубопроводів - відпадають. Я просто хочу щоб система працювала ще краще з мінімальними витратами. Ставити зараз додаткові фільтри і ресівери у мене немає можливості - в майбутньому це і так є в планах (і установка знезалізувача також). А врізати в систему насос - не проблема. Я знаю що такі насоси існують і це не рідкість але поки не знайшов їх в інтернеті.
Цитата:
П.С. в любом случае вам надо пригласить специалиста для решения проблемы.
Класна рекомендація на форумі в стилі "сделай сам"
ChAO вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 11.11.2011, 13:20   #10
Interso
Супер старожил форума
Аватар для Interso
 
Регистрация: 23.02.2010
Адрес: Киев-Березань
Пол: Мужской
Сообщений: 5,838
Вы сказали Спасибо: 917
Поблагодарили 2,191 раз(а) в 1,698 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Цитата:
Сообщение от ChAO Посмотреть сообщение

Класна рекомендація на форумі в стилі "сделай сам"
Вам что мало было дано рекомендаций как решить вашу проблему.Или вы между строк читаете.
Если вы говорите что у вас всё было до этого гут,то я повторюсь ещё раз, что вам в первую очередь нужно убрать картридж на 5мк и поставить вместо него 20мк.так как у вас нет фильтра грубой очистки и этот ремонт обойдётся вам бьютжетно аж в 20 грн.
Дальше на будущее когда у вас будет с финансами в порядке,поставте себе фильтр грубой очистки и дополнительный бак накопитель после всех фильтров он может быть и меньше около 50л. и стоимостью аж в 400грн.Схему как это сделать я выложил выше.

По поводу насосов повышения давления я вам описал выше что тот насосик который вы ищите он вам непоможет,это просто выброшенные деньги на ветер.И будте добры подстройте дифферинциал влючения насоса на 0,8 -1 бар а нижнее давление сделайте как минимум 2,5 бар.
Вот инфа по этим насосам.
Миниатюры
Насосы водоснабжения  Насосное оборудова.pdf  
Interso вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 11.11.2011, 20:33   #11
ChAO
Начинающий форумчанин
 
Регистрация: 12.05.2008
Пол: Мужской
Сообщений: 98
Вы сказали Спасибо: 12
Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
По умолчанию

Бачив сьогодні в епіцентрі фільтр грубої очистки за 257 гр, Італія. Типу такого як в вашому першому лінку по середині тільки без манометрів. Мабуть варто взяти? Але ж там 90 мк а у мене наче і 20 не дуже забивається. Піску збирається зовсім трошки - на дні колби фільтра. 5 мк фільтром користуюсь в парі з 20 мк вже 2 роки - тому якщо і грішити на нього то тільки на конкретний екземпляр який зараз встановлений.
Додатковий ресівер поставлю однозначно - ваша схема мені сподобалась.
Цитата:
И будте добры подстройте дифферинциал влючения насоса на 0,8 -1 бар а нижнее давление сделайте как минимум 2,5 бар.
Завтра зранку підлаштую. Раніше налаштовував на меньші цифри. І цього було достатньо.
ChAO вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 11.11.2011, 20:40   #12
naupv
Форумная легенда
Аватар для naupv
 
Регистрация: 31.05.2011
Адрес: Киевская обл
Пол: Мужской
Сообщений: 13,927
Вы сказали Спасибо: 3,114
Поблагодарили 7,501 раз(а) в 4,930 сообщениях
Отправить сообщение для naupv с помощью AIM
По умолчанию

А мембрана у Вас ціла?
А тиск у гідроакумулятор накачували на пустий бак ?
А реле часом не підкручували?
Якщо при відкритті кранів тиск нормальний, а потім знижується, проблему треба шукати не у фільтрах.
naupv вне форума   Ответить с цитированием Вверх
Старый 11.11.2011, 21:43   #13
Interso
Супер старожил форума
Аватар для Interso
 
Регистрация: 23.02.2010
Адрес: Киев-Березань
Пол: Мужской
Сообщений: 5,838
Вы сказали Спасибо: 917
Поблагодарили 2,191 раз(а) в 1,698 сообщениях
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от ChAO Посмотреть сообщение
Бачив сьогодні в епіцентрі фільтр грубої очистки за 257 гр, Італія. Типу такого як в вашому першому лінку по середині тільки без манометрів. Мабуть варто взяти? Але ж там 90 мк а у мене наче і 20 не дуже забивається. Піску збирається зовсім трошки - на дні колби фільтра. 5 мк фільтром користуюсь в парі з 20 мк вже 2 роки - тому якщо і грішити на нього то тільки на конкретний екземпляр який зараз встановлений.
Додатковий ресівер поставлю однозначно - ваша схема мені сподобалась.

Завтра зранку підлаштую. Раніше налаштовував на меньші цифри. І цього було достатньо.
Дело в том что песок на дне фильтра это ещё неочём неговорит а вот поры в 5мк забиваются и бывает забивается белым мулом или глиной и визуально неопределиш но при этом пропускная способность фильтра л/мин. падает,когда перестаёте пользоватся водой давление подымается в трубопроводе а когда начинаете пользоватся оно начинает падать потому что фильтр неможет пропустить через себья нужное количество воды.
И проверте давление в баке как советует naupv.
Interso вне форума   Ответить с цитированием Вверх

Текущее время: 13:29. Часовой пояс GMT +2.

Если Вы пользователь

Вы можете зарегистрироваться как пользователь и использовать весь функционал форума.
В любой момент Вы можете изменить свой статус с пользователя на компанию зайдя в личный кабинет.

Регистрация пользователя

Если Вы компания

Вы можете зарегистрироваться как компания и вести свою деятельность на нашем сайте.
Вы также можете создавать темы и отвечать в форуме.

Регистрация компании