![]() |
|
![]() |
#1 |
Новичок
Вы сказали Спасибо: 1
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
|
![]()
Добронго дня!
Скажіть, для кімнат шириною 4.9 метри, та 3,6 метри які балки краще вибрати? Це підлога першого поверху одноповерхового будинку. Я схиляюся до 200 на 150 з кроком 600. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Опытный форумчанин
Вы сказали Спасибо: 517
Поблагодарили 168 раз(а) в 134 сообщениях
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
#3 |
Новичок
|
![]()
А підмуровувати потрібно ? Скажімо на прольоті 4,9 посередині зробити стовпчики під кожну балку?
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Супер старожил форума
|
![]()
Підвал буде?
Якщо по грунту по дерево не варто, краще засипка+стяжка |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Новичок
|
![]()
Ні, підвалу небуде. Проте підлогу хочу саме на балках.
Цоколь 60см. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Старожил форума
Вы сказали Спасибо: 513
Поблагодарили 1,594 раз(а) в 1,121 сообщениях
|
![]() Цитата:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Супер старожил форума
|
![]()
Все-одно не раджу дерево, у мене у діда так було. У цоколі потрібні душники, їх закривати на зиму. Тепловтрати будуть обов’язково. І десь не догледів - гриби тут як тут. + часті перепади вологи і гуляє підлога, як не втискай. Краще розоритись і завести піску або глини, втрамбувати, ізоляцію і стяжку з утепленням. По стяжці що забажаєте або плитка, або ламінат, або дошку - лежатимуть вічно
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Новичок
|
![]()
Брус пристроїти завжди буде куди. В тому то й питання, яким чином зробити оптимально правильно підлогу? Я розумію що економити неможна та й може боком вилізти, але й переплачувати теж не дуже цікаво.
Як я розумію, можливо помиляюсь, але спочатку кладуть балки, на них лаги а потім підлогу? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Новичок
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Форумная легенда
|
![]()
Если вы исключительно с точки зрения экономии хотите это сделать, то вы реально просчитывали затраты на дерево и бетонную стяжку например? ;)
Посчитайте. По моим прикидкам, по дереву на 17 квадратов выходит 2200-2400 грн. Плюс обработка, плюс гвозди, шурупы, плюс.... По бетону с армирующей сеткой выходит 2100. Это если заводской бетон ;) Ну и плюс тоже... помимо бетона. Как по мне, то одно на одно и выходит. Но зато сколько плюсов у бетона им сколько гемороя у дерева ;) Я у себя после подсчетов отказался даже от деревянного чердачного перекрытия в пользу плит. Может конечно у вас какие-то другие соображения.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Новичок
|
![]()
На балки для кімнати 30 метрів у мене піде 2 куби балок 200х150 довжиною 5 метрів. За ці два куби я заплачу 2700 гривень.
Стільки ж піде на бетон, якщо цю кімнату залити товщиною 15см. І це без армуючої сітки, подушки і.т.д.... Хіба це вигідно? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Форумная легенда
|
![]() Цитата:
![]() Ну собственно вы и сами считать можете. Просто сложите весь пирог до кучи (один и второй), приплюсуйте туда работу (свою или наемную) и все будет видно ![]() Кстати, бетон можно и самому месить - еще дешевле выйдет. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Этот пользователь сказал Спасибо Игореха за это полезное сообщение: | Дощ (12.01.2012) |
![]() |
#13 | |
Супер старожил форума
|
![]() Цитата:
15см забагато, достатньо буде 7-10. Тобто 30м2*0,1=3м3 бетону, заводський П1 В7,5 М-100 по 350грн/м3, + 500грн сітка + 60грн плівка + будсміття на засипку хай 600грн от і рахуйте |
|
![]() |
![]() ![]() |
Текущее время: 07:58. Часовой пояс GMT +2.