Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Domikv

Пользователи
  • Публікації

    454
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Domikv

  1. Фундамент заливати не треба, там плита 18 см з 2ма шарами арматури, більше нічого не треба. Не знаю як внутр. стіни будуть акумулювати і скільки ж це треба топити камін?, конвекц. топку протопив, гаряче тепло швидко розійшлося по всій хаті, камін погас, тепловіддачі немає. І якщо наприклад немає довно ( багато днів) електроенергії то каміном тепло сильно мабуть не запасеш, чи треба постійно топити..а ці топки так викоритовуввти не можна. От і ділема
  2. На початку будівництва планували камін з конвекційною топкою (Romotop, Defro), але в теперешніх реаліях вирішили придивитися до варіантів з теплоакумулюючими можливостями, щоб після протопки камін міг віддавати тепло ще 12-20 годин. Вагаємося що обрати. Поділіться думками. Варіанти: 1) Класична камінопіч по ковпаковій системі викладена зсередини з шамотної цегли, ззовні пічна. Без покупної топки, лише дверки. Плюси: - довго тримає тепло (до 24г); - м'яке тепло в кімнаті, немає перетопу; - економне використання дров; - можна часто і довго палити Мінуси: - перше тепло через 2-3 годи; - немає внутрішньої конвекції, не можна роздати повітря в не суміжні кімнати - здається, що важко чистити - чи є можливість встановлення шиберу, щоб піч не витягувала тепле повітря з кімнати коли не працює - чи герметичні дверки і чи немає проблем з задимленістю під час топки? 2) Камінопіч 24, побачили в Ютуб, використовується готова топка, але все зашиваеться якимись спеціальними бетонними блоками, вага блоків 2 т, все це акумулює тепло, може хтось собі таке робив?youtube.com/@user-iz7yq3jw4o?si=-C-xrpfSn5-ziSV1 + добре акумулює тепло, можна розвести повітря по кімнатах, якось переключається задвіжка і спочатку топиться напряму в димохід, потім перекривається і через теплоаккумулятор, через це кажуть не тікає тепло - висока ціна, не ясно з чого ті блоки, наскільки беспечні 3) Камінна топка обкладена шамотними плитами Ніби гарний варіант, але не ясно яка там теплоемність, на скільки часу це дає ефект. По ціні мабуть також не дешево. 4) Камінна топка обкладена цеглою Дуже прошу поділитися своїм досвідом та думками щодо плюсів та мінусів кожного варіанту
  3. Дякую, єдине не знаю що буде з 3 фазним котлом, якщо стоять 3 окремі однофазні реле. Наприклад 1 фазу вибило, є якісь ризики для котла, чи він або виключиться, або просто якийсь тен відключиться?
  4. У нас введення 380 Вольт, чи можна поставити замість одного трифазного реле напруги, три однофазних реле напруги TOVPD1-60-EC на кожну фазу? Щоб при вибиванні 1 фази не вилітало всі 3 фази, тай у разі поломки простіше замінити 1. Функція контролю перекосу фаз не потрібна, двигуніа нема. В будинку з 3х фазного котел, варочна на 2х фазах, може тепловий насос ьуде, автозарядка Чи правильна така схема? Беруть сумніви щодо позначення виходу N знизу, що робити якщо 3 окремі реле.
  5. Ну основные проблемы это коррозия, вот и интересно реальный срок службы этих 2х брендов. Конечно сильно зависит от качества воды Вообще какая мин. очистка всей воды должна быть, что б он прослужил хотя бы 5 лет?
  6. Drazice по габаритах більший тому і вага на 30 більша, але ж в плані надійності, ржавіння, простоти експлуатації/ремонту, який краще?
  7. Який краще обрати бак непрямого нагріву CORDIVARI BOLLY 1 XL WB 200 чи Drazice OKC 250 NTR/HP ? Обидва з можливістю підключення під тепловий насос. Але який надійніший?
  8. Мова про перший поверх, кімната поруч, думали зробити решітку десь 0.5 від підлоги
  9. Планували замість великого гідроакумулятора в приямку поставити в котельну частотний перетворювач на насос та маленький гідроаккумулятор. Для того, щоб не було перепадів тиску і ситуацій коли хтось кран відкрив на одному поверсі, а в іншому душі темп. різко змінюється. З гідроаккумулятором у всіх така проблема існує. Ну і насос не буде вмикатися на повну постійно. Придивлялися до італ. частотника Italtecnica Sirio Entry XP 2.0 Хто що обирає і чому?
  10. З цією ситуаціею вже теж задумались про твердотоп, але нажаль замала котельня..Ще б був варіант твердотопу енергонезалежний
  11. в мене так само, газобетон зовнішні, всі перегородки цегла. А наскільки падає темп. до вечора з 22.5 якщо на вулиці 0? Щось здавалося, що якщо нагрівати вночі, то треба буде робити ташкент, щоб вдень було ще якось тепло. А програмування графіка зарахунок чого?
  12. Я нажаль не розумію з якими саме цифрами що порівнювати і куди дивитись ( А вщагалі якщо брати колтео протерм, то автоматику треба виключно вайлант ставити бо не візьмуть на гарантію?
  13. маєте на увазі не треба насос окрім котлового? А що по мін. треба, щоб мати можливість регулювати : 1) хоча б весь 2й поверх окремо від 1го поверха? 2) окремо по кожному контуру, чи группі контурів, якщо в 1й кімнаті 3 контури наприклад
  14. Спасибо, надо почитать.. В таком случае 1 насос котловой в таких целях не подойдет (. А у вас на первом к насосу котла еще дополнительный? Какой котел и термостат?
  15. Спеціалісти кажуть рахували, проект розкладки показували, може й дійсно рахували. А що по мін. треба, щоб мати можливість регулювати : 1) хоча б весь 2й поверх окремо від 1го поверха? 2) окремо по кожному контуру, чи группі контурів, якщо в 1й кімнаті 3 контури наприклад
  16. Вітаю, підкпжіть будь-ласка чи є якісь нарікання на топку? Ви брала з одинарним склом? Ця ручка не гріється, бо зроблена пружинкою? Бачу станларна не така. Наскільки часу вистачає тепла від шамоту після гасіння каміну? Дякую
  17. А як вам вдається опалювати виключно нічним тарифом? Це без теплоаккумулятора? Чи ви піднімаєту темп. в приміщенні вночі вище ніж вдень?
  18. Дякую, у нас всього 2 канали, один з топки вверх, кімната над каміном, туди точно не треба турбіна, тому лишається поставити вент. лише на 1 кімнату на 1му поверсі, чому в нашому варіанті це не логічно? Чи можна прокласти канал не по стелі, а в стяжці чи якось знизу, щоб трубі виходила в кімнаті десь на рівні 0.5 м від підлоги. Так ніби ж краще, тепле повітря піднімається вверх. Чи ні?
  19. А как котел меняет температуру по этажу, если там не будет узла смешения? Не подскажите какой котел и какие термостаты, модуль к котлу использовали?
  20. Прошу допомоги розібратися в таких питаннях, бо вже немає сил, зовсім заплутались 😅. Дім 2 поверхи 160м, всюди теплі підлоги, знизу плитка, зверху ламінат. По плану 2 гребінки. Гвс бак косвенного нагріву, рециркуляція. Пропонується схема котел Протерм 12, 3х ходовий клапан, насос на СО лише котловий, бак косвенного нагріву, рециркуляційний насос. 1) Якщо не ставити насосно змішувальний вузол, чи 2 вузла на кожній гребінці то які недоліки в експлуатації такої системи? 2) Що треба щоб мати можливість незалежно регулювати темп на першому та на 2му поверсі? По мінімуму. 3) Яку мінімальну автоматику має сенс ставити ( погодозалежні датсики, термостати тощо) Щоб котел запрограмувати на роботи по еічному тарифу, і потім адень включався лише коли темп. знизилася 4) Яку автоматику порадите для котла Протерм скат чи для запуску на гарантії виключно від Вайлент має бути? 5) Якщо не ставити термостати по приміщеннях з сервоприводам чи можна якось змінити темп. в конкретній кімнаті? 6) Чи є сенс замінити котел протерм на спайдер про, там ніби цікавіше начиння в плані автоматики, хто мав досвід? 7) Чи варто заливати незамерзайку? Наскільки вщагалі вадко злитт воду с системи в разі чого?
  21. Підкажіть будь-ласка, а який мінус такої системи, де насос лише котловий? Мені таку саму схему пропонують, котел протерм 12 , трьохходовий клапан, насос котла буде ганяти по 2м повеозам, у мене лише тп, гребінки на кожному поверсі. Просто він інших чую, що треба насосно змішув вузол ставити в котельню, чи ще краще на кожну гребінку. Чи реально таку систему без вузлів якось регулювати по темп, мається на увазі окремо кожен поверх?
  22. 4) А якщо канал буде виходити десь знизу кімнати? Чи про який короб мова. То краще поставити вентилятор біля каміну, щоб не шумів у кімнаті чи ні? Хотілося б не відмовоятися, все ж таки резервне опалення. А щодо топок не підкажете, на яку звернути увагу?
×
×
  • Створити...