Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сергей Шкляр

Пользователи
  • Публікації

    80
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Имя
    Сергій

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

Сергей Шкляр's Achievements

Форумчанин

Форумчанин (4/13)

  • Уже год на форуме
  • 10 комментариев
  • Уже неделю на форуме
  • Уже месяц на форуме
  • Преданный форуму

Recent Badges

24

Репутація

  1. Може я і нав’язую, що потрібно читати « апелировать папэрами», знання - сила)) і ніколи не були зайвими. А виконувати роботи у не відповідності до «папэров» - це проблеми в майбутньому. Для цього і пишуть інструкції і декларують технічні характеристики. Занижувати заводські параметри не завжди буває доречно.
  2. Ми як в М\Ф Простоквашено — А какие у вас докУменты? - Усы, лапы, хвост — вот мои документы! - На документах всегда печать имеется... Есть у вас на хвосте печать? А усы и подделать можно. І самі пробуємо виправдати виробника , що це ми щось не так робимо))
  3. а повино бути в документі, у нас як завжди все для реклами. також не в казаний опір що є обовязковим. 4.2.1 Опір теплопередачі і теплопровідність Опір теплопередачі і теплопровідність повинні базуватися на вимірах, виконаних відповідно до EN 12667 і EN 12939 для виробів з найбільшою товщиною. Опір теплопередачі і теплоємності подається відповідно до додатків А і С та декларації виробника відповідно до наступних: посиланням на середню температуру 10 °С; виміряні значення повинні бути вказані з точністю до трьох значущих цифр; для виробів з рівномірною товщиною опір теплопередачі R D вказують обов'язково. Теплопровідність λ D вказується за потреби.
  4. даний розрахунок для радіатороного обігріву для теплої підлоги потрібно більше, якщо є бажання то можете прочитати дослідженні фінів Floor nordic.pdf
  5. на упаковці повино бути на писано у відповідності до ДСТУ EN 13164 а у них до ТУ. Читаємо їх ТУ
  6. На упаковці візміть у любого виробника технічні характеристики XPS (екструдований пінополістирол). ЕППС це який вид матеріалу? до 2013 року екструзійний піноплас. Якщо Вам виробник не надав технічні характеристики виробу то користуємося ДСТУ 9191 пункт 4.12., показник буде ще вищий 0,045 в умовах експлуатації. якщо говоримо про вироби згідно ДСТУ 13163 пінопласти.
  7. Порівнювати як у сосіда чи знайомого це невірно. Для визначення якої товщини утеплювача є відповідні формули та діє ДСТУ Б А.2.2-12:2015. У кого які є можливості про сплату рахунків не відомо)). На сьогодні газ по 8 грн/м3. хоча його розрахункова вартість для населення біля 20. То можна припустити скільки буде коштувати опалення. Електрика і так вже по 2,6 грн/кВт. Приклад розрахунку я наводив
  8. Згоден з andrey_ka, виберіть матеріал який буде відповідати ДСТУ 13163 виробників багато і ціна буде норм, беріть не менше EPS 100. А на рахунок ЕППС я не можу нічого сказати, це як "чорнова стяжка". І що таке чорнова стяжка і для чого? В Україні є або EPS або XPS. Якщо б Ваш утеплювач контактував з вологою, або грунтом тоді краще XPS. У EPS100 деформація при довгостроковому навантажені 3 т. на м2 3%, головне щоб витримала Ваша «черновая стяжка» витримала.
  9. Стандартною черепицею на ринку називається оксидована черепиця. Окислення — це процес, під час якого необроблені бітумні матеріали стабілізуються, по суті, випіканням продукту при високих температурах, щоб гарантувати, що він працюватиме належним чином як при високих, так і при низьких температурах. Коли полімери SBS (стирол-бутадієн-стирол), додають до сирого бітуму, процес стабілізації можна здійснити зі значно меншим нагріванням. Це призводить до більш гнучкого, еластичного та пружного продукту. Еластичність, яку дає процес модифікації, дозволяє черепиці набагато краще захоплювати гранули на поверхні черепиці. Це призводить до довшого терміну служби, оскільки більшість дахів виходять з ладу, коли черепиця втрачає свої гранули та дозволяє ультрафіолетовому випромінюванню руйнувати бітум у черепиці. Модифікована черепиця краще реагує на екстремальні зміни температури, що призводить до довшого загального терміну служби. Тест провести металевою щіткою.
  10. Так Ви вірно підмітили, що конструктив покрівлі має велике значення, але і технічні характеристики бітумної черепиці не менш важливі (склад матеріалу). АПП модифікатор в бітумних матеріалах навіть німецькі виробники не рекомендують використовувати на території нашої країни. Через деякий час і ми навчимося читати технічні характеристики і користуватися ними, а не звертати увагу тільки на ціну.
  11. Кожен по своєму прав, Все визначається матеріалом яким робиться утеплення. Фіни та інші європейські країни використовують екструдований пінополістирол XPS EN 13164, тому вони роблять утеплення під плитой. У нас в Україні використовують екструзійний пінополістирол (ЕППС) EN 13163. Ці два тими матеріалу мають різні характеристики. XPS визначає навантаження яке він витримує протягом 50 років, а ЕППС протягом 10-25 років. І від цього залежить конструктив. Що і прописано про технічні вимоги до теплоізоляційних матеріалів в залежності від сфери застосування ДСТУ Б В.2.6-189:2013.
  12. Термодинамічний процес в дії. Всі матеріали для покрівлі мають термін придатності, в тому числі і бітумна черепиця. Від виробництва до моменту старіння (псування). Тому можна розписати 3 етапи зносу черепиці від втрати захисного шару базальтової чи сланцевої посипки. Даний показник виробники вказують у своїх деклараціях (Adhesion of granules). 1. Початкове старіння Це починається відразу після того, як ви дістаєте матеріал з упаковки. Старіння починається, як тільки черепиця потрапляє на повітря, і різні фактори, такі як тепло або тиск, можуть прискорити цей процес. Подальший знос відбувається після встановлення даху. Вітер, дощ і вплив сонця приводять до того, що черепиця втратить частину гранул. З роками черепиця зазнає хімічних змін. Однак їх не буде видно протягом перших років. 2. Прискорене старіння. Коли ознаки пошкодження стають більш очевидними та виразними, бітумна черепиця входить у фазу «прискореного зносу». У цій ситуації тріщини та розриви спливають на поверхню і стають більш поширеними. Зв’язок між гранулами та бітумом значно погіршується і покрівля поглинає більше вологи. 3. Старіння (псування) На цьому етапі високоякісна бітумна черепиця перестає виконувати свої функції і повертається до свого сирого вигляду.
  13. Для себе можете прочитати: https://www.stroimdom.com.ua/topic/76781-modifitsirovannyy-bitum-ili-net-chem-raznitsa/#comment-1431502 Звернути увагу на технічні характеристики матеріалів. Які прописані в DECLARATION OF PERFORMANCE. https://aquaizol.ua/sertifikaty-bitum https://tuotteet.kerabit.fi/Download/23696/DoP%20Kerabit%20Roofing%20Shingle%20005%20ENG.pdf https://katepal.fi/en/documents/ та інших виробників. Інструкцію можна скачати https://katepal-mkm.com.ua/ua/page/assembly/instruction.html а так виглядає акваізол після 10 років експлуатації с. Гореничі Київська обл.
  14. Да Ви все вірно зрозуміли, весь утелювач, що ви назвали, однаковий витримує навантаження 3-4 т. на м2 з деформацією протягом 10-25 років 3%. Я також Вам на малюв схематично. Головне правильно зробити армування плити а у ЕППС (XPS) інша технологія він монтується на грунт відразу.
  15. Глинистий грунт не ідеальний тип грунту для будівництва, але це не означає, що ви не можете будувати на ньому. Єдине, що вам потрібно для цього - це правильний основа для кращої стабільності. Сваї можуть допомогти вашій підлозі бути стабільнішою, в той час як підлога по грунтуі допомагає протистояти нестабільності глиняного ґрунту. Обидва є нормальним варіантом для вашої пілоги. Ви робите велику помилку коли поєднуєте два різні конструктиви. Якщо ви будете використовувати для утепленяння пінополістирол ЕПП, ЕППС, ектрузійний або інші назви по ТУ або ДСТУ 13163 то свайний варіант то на сваях. Якщо екструдований тоді підлогу по грунту. Різниця у вартості утелювача 2 рази (ціна в leroymerlin) . Їх легко відрізнити, на торцях екструдованого полістиролу є маркування що це XPS EN 13164 та вказане значення, яке витримує навантаження протягом 50 років (СС(i1/i2/50)ζc) та морозостійкість. Кожен виробник вказує де и як використовувати його матеріали. А інша помилка ви нехтуєте товщиною теплювача. Я приводив приклад тепло втрат. Не вірне використання матеріалів приводить до дорогих ремонтів.
×
×
  • Створити...