Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

allanek

Пользователи
  • Публікації

    10 912
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    7

Повідомлення, опубліковані користувачем allanek

  1. 25 хвилин тому, Oksana Boiko сказав:

    Газон я не хочу, але робот-косарка це цікаво

    Якщо є робот- пилосос, то по аналогії.

    Для доглянутого газону з постійним "туди-сюди" по ньому-так: для трави сумнівно. Але цацка цікава і програмується так само, як і робот-пилосос.

  2. 3 хвилини тому, i.may сказав:

    Трава замість грядок.

    В мене є гарний приклад перед очима- знайома, що має дачу неподалік від мене, живе там літом, та замість доріжок та газону має "траву". Ніяких "нервових зривів" з цим не бачу і вона ніколи не жалілась. Навпаки, ще і стокротки ( маргаритки) по тому умовному газону розкидані- приємно виглядає і не потребує ні нервів, ні особливого догляду.

    6 хвилин тому, i.may сказав:

    ви ж там постійно проживаєте!? А не як Оксана вряди-годи і

    Оксана теж збирається проживати постійно, коли дасть ладу садибі. Те, що я бачила по фото її саду, не буде потребувати того, чим її тут лякають. Раціонально підійде до насаджень, буде мати від саду задоволення, а не ось все те, що читаю тут в темі.

    І до речі, сад знайомої вже 2 роки без догляду, вони виїхали з початком вторгнення. Так, видно, що там ніхто не живе, але сад , за два роки, не має вигляду того апокаліпсису, що тут читаю. Сад старий, ще з радянських часів.

    17 хвилин тому, i.may сказав:

    Усьому цьому ТЕЖ треба дати лад...

    Будинок, взагалі, така річ, що потребує постійного догляду. Питання в тому, що його можна збудувати таким чином, щоб мати купу всяких воздуховоів на даху та мансардні вікна, складну конфігурацію даху та забути зробити технічний вихід на той дах, для обслуговування, як в моєї сусідки. А можна подбати про якісь речі, що полегшать догляд за будинком заздалегідь, на етапі проектування або, як в випадку з Оксаною, зараз, коли будинок приводять до тями.

    Я не можу зрозуміти навіщо приходити в тему до людини, що вже прийняла рішення  та починати їй розповідати, чому їй не потрібно цього робити, бо хтось має досвід, що йому не подобається. Це не конкретно до вас, це я про загальну форумну тенденцію.

     

    • Дякую 1
  3. 1 година тому, i.may сказав:

    по мому напляганню, площа газону збільшувалась.

    В мене нема газону взагалі, хоч площа під садом немаленька. Ви в темі газону були?  Я раніше  читала і бачила, що з року в рік суцільний "день бабака". Це ще той квест- коли не косиш, то в постійних хвилюваннях - то гриби, то мох, то не росте, то росте те, що не повинно там рости, то вичесати, то підсіяти. Епіграфом тієї теми треба було поставити приказку,( перепрошую, що грубо)- "то срачка, то пердячка". І те, і інше ( з приказки) маю "щастя" спосерігати у двох сусідів.

    1 година тому, i.may сказав:

    дати раду наявній на ділянці флорі - ще той квест...

    Виключно про сад. Мій. Ніхто не вбивається, навіть зараз, коли я нічого не роблю в саду, не тому, що не хочу, а тому, що обставини так склались, чоловік спокійно справляється без "квесту", багаточасового вбивання та "покласти здоров'я". На форумі доволі багато викладала світлин саду, в різні роки, тож перевірити мої слова не складно. Але , якщо до нас завітає хтось вперше, то реакція приблизно, як ви і кажете- "в вас нема садівника?, "як ви з цим справляєтесь?", "мабуть зранку до ночі  в саду?". Коли кажеш, що ні, то погляд в людини недовірливий. Сад- це така сама інженерія, зі своїми законами. Якщо розуміти, що робиш та навіщо, тоді не буде "квесту".

    І на початку вторгнення, коли виїхали на початку березня і повернулись в кінці травня, то сад не помітив нашої відсутності. Виглядав, як завжди.

    • Дякую 1
  4. 47 хвилин тому, normal сказав:

    краще розраховувати на нічний тариф

    Хто вкладається в 2000кВт  та має нічний тариф, то оформити має сенс. Чи багато метушні по оформленню не знаю, тому що раніше оформлювали через людину, що заробляла цим. Гроші були невеликі , то все окупилось в першу зиму. А зараз, навіть, не знаю...

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  5. 1 година тому, Oksana Boiko сказав:

    але  відремонтувати свій вийде значно дешевше та швидше,

    Це не однозначне ствердження і залежить від стану будинку. Іноді побудувати може стати і дешевше і з меншим клопотом.  В вас будинок великої площі, ремонт це тільки перший етап витрат. що буде з витратами на обслуговування, та  як зробити ці витрати меншими, то треба думати зараз.

    1 година тому, Oksana Boiko сказав:

    виростити такий сад-парк.

    Так, вам дістався гарний сад в спадок)))

    • Лайк 1
  6. В темі Саду я викладала дві світлини куточку саду з проміжком часу 5 років. Це тільки здається, щоб  мати дорослий сад , треба багато-багато років. Взагалі, такий дорослий сад, як у вас, це коштовна перлина, в усіх сенсах, бо облаштування саду це чималі фінанси.

    Але вам треба перестати реагувати на поради про те, як треба жити. Особливо в випадку, коли ви вже прийняли рішення і не питаєте "що з цим робити?", а питаєте " як реанімувати будинок до життя?")

    І ще. Кірказоном та такою великою черешковою гортензію може похвалитися не кожен сад- це насолода для очей.

    • Лайк 1
    • Дякую 2
  7. 1 година тому, mib сказав:

    Но вот если у вас есть выработка за декабрь по дням интересно было бы посмотреть :-)

    Так, є. Але я не знаю, як викласти сюди. І картинка активна в разі, якщо тицяти на день, тоді показує. Наклацала списком по дням. Розважайтесь.

      1-10 грудня     2,47; 1.88; 1.66 ;2.82 ;7.62 ;4.58; 2.65; 0.58; 4.74; 3.90

    11-20 грудня   1.76; 7.05; 4.16; 0.00; 1.33; 4.05 ; 1.79 ; 2.35; 3.27 ; 6.71

    21-31 грудня   5.22; 2.19 ; 4.40;  2.75 ; 3.58;  3.92;  3.21; 6.92; 5.45; 4.88; 4.18

    1 година тому, mib сказав:

    у меня нет зеленого тарифа и 50%+ энергии которую мог бы получить, не вырабатывается

    До речі, замислилась на днях, яким чином працюють панелі в разі відсутності ЗТ? Тож виходить, що панелі вам дають тільки те, що ви споживаєте? Якщо в вас генерація більша за споживання, то частина панелей просто "спить"? Чи як воно працює?

     

     

    • Лайк 1
  8. 27 хвилин тому, yur43 сказав:

    Там один місяць маєте кращий ніж у мене.

    😆 Та мені нема різниці. Я, взагалі, не переймаюсь тим, чи краще паркан у сусіда ( в переносному сенсі). Тому і дивує, що вам цікаво таке порівняння. Якби воно ще могло бути об'єктивним, але те неможливо (моя думка).

    Мені була потрібна якась автономія від дурнів та зовнішніх факторів. Якусь автономію я маю, СЕС себе виправдала. Те, що рахували перед встановленням, те і маю.

    27 хвилин тому, yur43 сказав:

    Ваші дані трохи спотворені тим, що вимкнення мережі не дають можливість використати всю енергію сонця,

    Так і це теж треба враховувати , якщо мова про якусь статистику. Коли вимикається мережа, СЕС віддає мені 3кВт на мої потреби. Звісно, при умові, що є генерація від сонця.

  9. 36 хвилин тому, yur43 сказав:

    незважаючи на різні умови, якась статистика є.

    Лише загальна по областям , як на мене. І то, не враховуючи купи факторів. Так, коли ви додали в таблицю регіон , то вже виглядає більш коректним. Вам треба розширити таблицю, хоча б з урахуванням регіону,  якщо ви  хочете мати якусь, дуже приблизну, статистику.

    36 хвилин тому, yur43 сказав:

    Це буде орієнтиром для тих хто задає питання про продуктивність взимку і літом.

    Відносно вас і мене - ні, не буде. Відносно мене та, наприклад, mib, це більш коректне порівняння і цифри з меншою похибкою. Колись викладали цифри, тому я і кажу про це порівняння, і, завжди, уточнюю, що мої показники СЕС, що розташована на Київщині, і додаю про умови розташування. Чому, вже написала в попередньому повідомленні.

    36 хвилин тому, yur43 сказав:

    Але порівняння результатів дасть уяву - скільки можна отримати енергії від 1 кВт панелей за добу, місяць, рік.

    Коли замовляли СЕС, нам дали розрахунок, приблизно яку генерацію  від СЕС( в моїх умовах) ми отримаємо. Розрахунки були вірними, десь так і маємо, як було спрогнозовано.

    35 хвилин тому, yur43 сказав:

    Новий тариф ел.енергії 4,8грн?

    В кого є СЕС, трохи легше пережити підвищення тарифів. Хоча б влітку генерація покриває споживання і ще трохи залишається на "хліб".  Недарма вже купила 10 складометрів дубових дров. Зараз підскочить і ціна на дрова теж(

     

    • Лайк 1
  10. Кілька днів тому в нас вимкнули світло і чомусь це збіглось( таке вперше) з тим, що інвертор не вмикав поле і не було генерації. Перші показники з'явились не раніше 10-ї ранку, а інформація по генерації  взагалі, з'явилась десь о 12 годині. Сказати, що я була в розпачі, це нічого не сказати. Тому що я маю досвід та можу порівняти, яка генерація є в цей час при цих умовах та на що її вистачає. Версії були різні, але все налагодилось і що це було- чекаю відповіді від мого виконувача по встановленню СЕС, чи все в порядку, чи потрібен огляд.Тож чекаю, коли він подивиться протоколи та скаже, що це було. 

    Тоді ми з чоловіком розмовляли з приводу того, що якби поле панелей було розташовано в одній площині, а не так, як в нас, що сонце поступово з'являється на панелях, а не на всіх одночасно, то і генерацію б мали більшу. Генерацію б може і мали, але замість затишної ділянки мали б спотворений загальний вигляд, а я до цього не готова. Дійшло до того, що я пожалкувала, що не поставили акумулятора одразу, бо не було в ньому потреби досі. Навіть швиденько запитала інфу в того, хто має ті акуми та на що їх вистачає.

    Я це до чого. Я зробила вибір, коли ставили СЕС. Або збільшена генерація та спотворений вигляд, або менша генерація і панелі, що не дратують та гарно вписуються в загальний вигляд ділянки. Вибрала друге. Тож є багато факторів, які впливають на циферки. 

    Я не розумію, що це вам дає? Яка вам користь з порівняння цифр? Я вас вже питала про це і казала про сукупність факторів.

    Якщо хтось з Одеси дасть тут свої показники ви теж їх будете порівнювати? Чому питаю. Колись обмінювались показниками генерації взимку на Київщині та в Одесі. Якщо в мене це було трохи більше 100 кВт за місяць, то в Одесі цифра дорівнювала 400кВт. Як можна порівняти різні області з різними умовами і звести їх показники в одну таблицю?

    Гіпотетично, навіть, якби в мого сусіда були панелі, показники генерації були б різними, тому що умови впливають на те, що в мене і те, що в нього. До речі, у сусіда стоять  якісь дві панелі на даху - гріють воду для ванни. То сльози, як вони працюють.

    • Лайк 2
  11. 3 години тому, Oksana Boiko сказав:

    бо приїжджаю і  відчуваю життя, не зважаючи на те, що нині тут складніше, ніж у квартирі

    Багато залежить від вашого характеру. Останнього разу, коли нам з чоловіком стало нудно, бо син закінчив школу та поїхав вчитись за тисячі кілометрів від рідної оселі, а жити в квартирі, хай і більше 100кв.м, в гарному місці, поряд з парком, Дніпром та озером і краєвидом  Києва до обрію з вікна квартири, це приємно, але, повторюсь, трохи нудно, тому вирішили "розважитись" тим, що продали квартиру, купили ділянку та побудували будинок. Квартиру теж купили, невелику, бо думали, що взимку будемо жити в Києві. Я ні разу не ночувала більше в місті, чоловіка вистачило на кілька разів, тож і ту квартиру продали.

    Схоже, що з вами те саме. Вам потрібні зміни в житті. Якщо цей будинок вам дає те, чого вам стало не вистачати, то я вас розумію.

    Але я по відношенню до будинку та саду сповідаю принцип, що вони для мене, а не я для них. Тому будинок одноповерховий, побудований таким чином, щоб не було складних моментів в експлуатації, сад теж намагаюсь зробити таким, щоб не вбиватись в ньому зранку і до вечора.

    В вас трохи інша ситуація - будинок буде вимагати всього вашого часу, сил та коштів. Але, якщо відчуваєте, що це вам і потрібно на цьому відрізку вашого життя- робіть. Життя таке крихке, що жити треба так, як є бажання. Чи вийде в вас зробити будинок таким, щоб він не став для вас тягарем, то вже час покаже.

     

    • Лайк 2
    • Дякую 1
  12. 7 годин тому, sly сказав:

    чтобы получить плюс-минус 1 кВт/ч зимой, нужно иметь модулей на 10 кВт? 

    Вже викладала, що я мала з листопаду по лютий, СЕС 10кВт, в когось буде трохи більше, бо в мене ліс , старий, сосни високі.

    02.05.2024 в 06:39, allanek сказав:

    Суто про цифри на Київщині. СЕС, листопад- 156кВт, грудень - 112кВт, січень -121кВт, лютий- 293кВт, березень- 911кВт, квітень- 1321кВт.

    • Лайк 2
  13. "Уж послала, так послала" (мультік) або звіт про обіцянку чоловіку купити йому колуна Фіскарс.

    Повертаючись до розмови про сокири Фіскарс. Сокиру купили, крапку поставили. Була думка купити Fiskars Х25 XL, але...послала😁 чоловіка в Епік, бо там  є відділ офіційного продажу Фіскарсу. Поїхав, все подивився, потримав обидва Х21 L і Х25 XL...подумав і вирішив, що Х21 буде зручніше. Х25 важчий і  здавалось, що дуб їм колоти буде краще. Але потримавши його в руках, вирішив взяти Х21, для нього вага Х25 виявилась недоліком.

    Стосовно фінський чи ні. Топори зроблені в Фінляндії, лопати та все інше, якщо зроблено в Польщі, то на інструменті написано, що то зроблено в Польщі. І ще є Китай, якісь садові ножиці. Сказав, що то зовсім погана якість, навіть читати не треба, видно і так, одразу відрізняється від іншого Фіскарсу.

    Мені подобається колористичний тандем блакитна ялина + пухироплідник з червоним листям. Поки дивилась на них, згадала, що ця струнка ялина куплялась кракозяброю без верхівки, бо хотілось якоїсь ялинки-раскоряки. На те, що ця раскоряка згадає, що вона  струнка красуня, я не сподівалась. Але хто звертає увагу на мої бажання. Відростила собі верхівку ця кракозябра і швидко стала гнати її вгору (фото5). Що я з того мала, видно на наступному фото 6, за тсугою, на задньому плані виросла зовсім не така раскоряка, як я собі мріяла. Верхівку стала гнати з одного боку крони, а гілки всі пішли на другий бік. Я до чого веду розмову? До секатора:grin:. За його допомогою зробила так, як я вирішила, а не те, що вона собі надумала. Тепер маю гарну ялинку з усіх боків. Взагалі мені подобається, що ялини можна формувати, як завгодно.

    Якщо в когось є думка завести собі кипарисовик горіхоплідний Філіферу Нана чи Філіфера Аурея, вони в мене є,  тож показую колір обох (останнє фото), для порівняння. Санголд теж маю. Всі  три сорти подобаються, вони добре почуваються на Київщині, зовсім не примхливі, не хворіють, на вибрики погоди не реагують.

     

     

    1716999660254.JPEG

    1716999655108.JPEG

    1716999648631.JPEG

    1716993677178.JPEG

    IMG_4377.JPG

    IMG_6182.JPG

    1716993699135.JPEG

    • Лайк 3
    • Дякую 1
  14. 41 хвилину тому, Oksana Boiko сказав:

    , з кранів та бачків періодично тече іржава водичка

     В вас свердловина? Який аналіз води?  Яка водоочистка?  Форум має окремі розділи по інженерії. Ви там теж задавайте ці питання, може вам там скоріше дадуть відповіді.

  15. 1 година тому, delic сказав:

    А люди

    В мене до вас велике прохання не давати привід вашому співрозмовнику засмічувати цю тему . Досить того, що вся ця паскудна форумна біомаса творить в темі війни, перетворивши її на вигрібну яму. То хай там і смердять руснявими наративами. Дякую за розуміння)

    • Лайк 5
  16. 1 година тому, delic сказав:

    Чомусь у жінок є якесь непереборне бажання здихатись речей чоловіків.

    Не узагальнюйте. Якщо ваша жінка ненавидить ваші, чоловічі,"іграшки", є просте рішення- розподіл територій. В нас у чоловіка сарай, де він складає що хоче та як хоче, мене не хвилює, що там робиться. А в мене є садовий будиночок, де я роблю , що хочу.

    1 година тому, delic сказав:

    Особливо люту ненависть викликає інструмент.

    Яке складне в вас життя. Стосовно інструменту, то в мене чоловік постійно намагається щось поцупити з мого  садового інструменту та перетягнути з мого садового будиночку до себе в сарай. Ці дії до якої категорії віднести?

    40 хвилин тому, delic сказав:

    Якщо хочете частіше бачити сусіда і налагодити довірливі відносини,

    Згадала недавню історію. Один мій сусід жалівся мені на іншого. Каже. що прийшов просити чи то бензопилу, чи ще щось з інструменту. Перший дав, той повернув вже без якоїсь детальки, чи то шуруп, чи ще щось. Перший сусід питає де поділось? У відповідь чує, що воно впало в ящик з купою такої самої дрібноти і шукати він її  там не буде. Тепер знов рік не будуть розмовляти.

    24 хвилини тому, DimaF сказав:

    И значит нужно выбросить (такая логика у моей жены))

    Якщо я щось знаходжу, то віддаю чоловіку- хай сам вирішує, що це таке та потрібно воно чи ні.

    • Лайк 2
    • Дякую 1
  17. 59 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

    все своє життя не запхаєш в жоден чемодан

    В мене і досі зібраний "тривожний чемоданчик"- сумка з документами і речі кота напоготові.

     І ще я спромоглася покласти в чемодан сарафан і в'язані вовняні шкарпетки. 

    • Сумно 1
  18. 1 година тому, Сарочка сказав:

    До речі, Остінка в мене ще ні чім не хворіла.

    З остінок залишила одну- маленька The Shepherdess. Вона, дійсно невеличка, росте в закутку, де мало сонця. Радію, що залишила її. Вона ідеальна для природного саду, і зачаровує ніжними великими квітами на невеличкому кущі(фото1). Пару днів тому сфотографувала (фото2), як виглядає листя у троянди , яка зовсім не має ніякого догляду. Цацечки на листі, то пилок з сосен.

    59 хвилин тому, Сарочка сказав:

    В мене пісок, зʼявилось що земля вже суха майже на 40 см , може і більше , то я поливаю біля рослин,каплею а цю рідину тут же всмоктує ґрунт, пока не вилила 30 кубів води поливалкою по поверхні , то рослини перестали загібатися,  

    В мене суцільний пісок, квітники вкриті агротканиною, під ним пісок довго зберігає вологу. Крапельного поливу нема, десь лежать шланги, що сочаться; полив по головам зрошувачами, навіть там, де шланги лежать, все одно по головам поливаю, але в мене суцільні хвойні, які потребують душ.

    1 година тому, Сарочка сказав:

    до речі лонг мені дуже- дуже подобається.  

    Я постійно про нього кажу- він вартий своїх грошей. Ще до війни купила 20кг мішок у Саші, досі користуюсь. Він економічно вигідний, ніж витрачати кошт на купу якихось пакетиків. Я вже це проходила, можу порівняти.

    Пішла рибалити, хоч трохи забуду про нашу дійсність. Це моя постійна компанія, перестали мене боятися, коли бачать, що сиджу з вудкою, прилітають та сідають неподалік. Навіть мій кіт вночі спіймав в'юна та з'їв. Але хвоста залишив і приніс додому.

    Харків...це жах і біль...ввечері дзвонив знайомий, що зараз там і живе неподалік від Епіцентру. Як там наша Ольга? Чи все добре в неї?

     

    1696488359452.JPEG

    1716699491094.JPEG

    328bda79ff0ba49158962eba7065d9de4326725887030836340d56df9bc453db.JPEG

    • Лайк 3
    • Дякую 3
  19. Панство, а що в нас сталось з Фраєм? Останній раз я з ним спілкувалась стосовно електричок. Ну, спілкування, то таке😁, я його трохи "покусала" стосовно застарілої інфи про електрички, він, у відповідь, "присвятив" мені багатослівний допис, який починався "мадам...". Але ж то дрібниці, то неважливо, спостерігаю, що його вже достатньо довго нема на форумі. Маю надію, що все добре, бо він трохи хворів, все інше, то пил...неважливо.

    • Сумно 1
  20. 8 годин тому, Сарочка сказав:

    Йогурт можно заменить на сметану, додав трохи вершковий олії.

    В ваших рецептах роблю заміни, але не завжди то бажане, як в вашому рецепті, коли розчинну каву не можна замінитии чимось іншим. 

    В рецепті французського хліба я замінюю вершкове масло( по рецепту) на олівкову олію. Але якщо зробити таку заміну в рецепті печива з какао,  воно губить м'якість.

    8 годин тому, Сарочка сказав:

    Да довбану тлю на трояндах не можу перемогти

    В мене нема городини в цьому році, бачу, якщо день-два "побігаю" по квітниках саду, потім мені це дається взнаки, а грядки не будуть чекати, чи можу я по них повзати. Але по трояндам пройшлась, їх в мене небагато, була здивована, як гарно вони себе почувають без догляду. Старовинна Луїз Од'є вже заквітла, листя гарне, чистесеньке, хоч в салат його, ніхто не їсть. В котрий раз переконуюсь, що стійки балачки в інтернеті про те, що старовинні хворобливі, то дурня, яку хтось бовкнув, останні підхопили. Остінка, взагалі, вся в бутонах, теж гарний кущ, тлі нема. Про ленсовки і мови нема, може і не всі, але ті, що в мене, з серії- краще не підходити, їм і так добре. Про Тантау давно кажу- троянди з міцним здоров'ям та гарним цвітінням. Ні, тлі нема в мене. 

    Так, знов вимкнули світло зранку.

  21. 20.04.2024 в 23:15, Сарочка сказав:

    Почнемо

     печиво « Моккочіно»

    120 олія вершкова

    9 шт жовтки

    6 ч. л растворима кава 

    1,5 ч. л розпушувач

    360 г цукор

    150 гр сметана 

    90 гр темне какао

    660 гр борошно 

    Хочу спробувати ваш рецепт. Розчинної кави нема в хаті, є в зернах та какао- порошок,типу "Серебряний ярлик" , яке треба варити, та звичайне розчинне какао. Сметани теж нема в хаті давно не тримаю, тільки натуральний йогурт (грецький, 10% жирності). Чи можна щось змінити в рецепті? Чи не можна змінювати, бо вже не те "пальто" буде?

     

  22. 15 годин тому, Oksana Boiko сказав:

    Мені вже пояснили, що це місцевий опозиціонер))

    Щось новеньке. "Опозиціонера" по електрокарам форум має.  До речі, він в вашій темі тиняється, а про "опозиціонера" по відношенню до СЕС не пам'ятаю, щоб стикалася раніше.

    • Дізлайк 1
×
×
  • Створити...