Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Naya

Пользователи
  • Публікації

    161
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    1

Усі публікації користувача Naya

  1. Денис, проблем с эксплуатацией пока нет никаких, если учитывать технологию соломенного строительства. Есть некоторые просчеты наши, ну это класика наверное " если бы я строил новый дом я многое бы сделал уже не так". Вот так и у нас. Может я уже писала, не помню, но например пол утеплили бы не 5см пенополистриролом, а 10см. Ну, может планировку бы немножко поменяли. Но, в целом, я пока не могу сказать, что есть какие-то проблемы.
  2. Здравствуйте! Живется нам отлично, мышей нет вообще, к удивлению , есть два кота, которые приносят больше кротов, чем мышей Мышей у нас я видела только когда переехали, но совместно с мышеловками и котами мы от них избавились.
  3. Почитала некоторые темки, сняла некоторые вопросы, но вот один остался: выбираю между базальтовой ватой Технониколь и Изоват, подскажите, какая лучше? Утеплять буду мансарду.
  4. Kolibri, це оцей сюжет www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sSBdQDi19ac ? Це про наш будинок
  5. Сюжет про наш будинок www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sSBdQDi19ac
  6. Так електромережі були вже, в нас свій трансформатор на весь кооператив, ми лиш кинули електрику з стовпа на свою ділянку. Здається я вже десь писала про це. Не обов"язково змінювати цільове призначення, можна реєструвати як дачний або садовий будинок. Але тоді не буде прописки. З цільовим призначенням тут складно - треба об"єднуватися всім кооперативом, щоб змінити цільове призначення. По закону - ніяк. По закону такий будинок тре подавати як саманне будівництво мабуть. Мені не хотілося б вам наговорити небилиць, бо сама я ще це питання не копала глибоко. Але...на зорі проекту, коли він був лиш в планах мала розмову з пожежником на цю тему. Так він мені сказав, цитую : " Серед поля - будуйся хоть з картону, хоть з соломи, з чого хочеш. Маєш сусідів - відступи строго по ДБН" Відступи від сусідів по ДБН в нас максимальні. Будинок оштукатурений. В нас в Україні немає ТУ на такий будівельний матеріал, як тюк соломи, в Білорусії, Німеччині, США - є. Але в нас простіше з саманним будівництвом. Тому мабуть буде простіше видати будинок за саманний. Добавлено через 7 минут В нашій країні весь час щось міняється. Я не встигаю за всім слідкувати. Коли планували будівництво, то хотіли все чинно-законно по проекту й т.п. Але реальність внесла свої корективи, такий будинок нереально було по проекту зробити - ніхто навіть слухати про таке не хотів. Тому ми пішли на ризик - жити нам десь треба, не все життя по чужих квартирах тинятися. І ми вирішили вирішувати проблеми по мірі їх поступлення - спочатку дах над головою, а коли приспічить цей будинок вводити в експлуатацію - тоді й будемо вводити. Може хтось мені ще скаже, чому так конче все тре узаконити? Можливо я розслабилася трохи? Я так розумію, що якщо я захочу цей будинок продати/подарувати/переписати/прописатися тут й т.п - тоді потрібно мати якісь документи на нього і відповідно зареєструвати його. А якщо все це на разі не актуально - то чому спішити? Вірно, чи може я якогось нюансу не знаю? От лежить у ВР законопроект про прописку в СТ та ДК. Поки що неприйнятий. От приймуть, то й будемо копати питання як з цим будинком далі діяти. Добавлено через 3 минуты Бавлю дітей, печу пироги, готую, прибираю, зараз стежки від снігу промітаю:D, роботи добавилося;) Та яка будова Ми вже живемо в будинку, облагороджуємо потрохи, затишок створюємо. Навесні плануємо доштукатурити мансардний поверх всередині. Вже встановили вікна на мансардному поверсі. Життя йде ;) Добавлено через 51 секунду Можна, звичайно! Приїзжайте. Пишіть в скайп mebel.vovtis.com
  7. Наша пічка напалює дві кімнати: кухню/столову та вітальню. (тут план (ссылка устарела)) Це 40 м.кв. Вистачає два відра дров (ну це поки морозів нема, там побачимо). Ванна( 11 м.кв) опалюється теплою підлогою - 2 м.кв теплої підлоги. В коридорі теж тепла підлога. Досить тепло та комфортно.
  8. Будь ласка, (ссылка устарела) Добавлено через 7 минут Справа в тому, що будинок наш ще не легалізований, так сказати. На зорі будівництва, коли я ходила в архітектуру нашу ідею взагалі не сприйняли. А ми житло знімали, шкода було й грошей на чуже житло, краще в своє вкладати й часу тратити на біганину з вияснянням щодо проекту. Тому ми ризикнули будувати будинок самовільно, й коли вже буде свій дах над головою, тоді спокійно та впевнено розбирати це питання. Тому техпаспорту ще немає, проект освітлення робив сам чоловік під керівництвом місцевого електрика, пожежники ще не в курсі:D, а газ в принципі не планували й поки не плануємо, а далі час покаже. Відстані від будинку до сусідських будинків ми зробили згідно вимог ДБН, а будинок будемо подавати, мабуть, як будинок з важкого саману. Наш будинок в садовому товаристві й будувався наче садовий будинок, тут реєстрації місця проживання все одно поки не доб"єшся, то й з введенням в експлуатацію будинку поки не дуже спішимо.
  9. Фактично нічого, крім того, що житньої соломи вони не люблять. Мається на увазі, лиш в тих місцях, де мишкам легко буде пробратися в стіну. Дранка чудова для штукатурки, але від мишок не захистить. На мою думку - це гостра небхідність з двох причин. 1. Нехай краще лишня волога виходить через вентиляцію, аніж має накопичуватися в стінах (це поки що з нашої теорії) 2. В тому що вентиляція необхідна - ніяких сумнівів не було з самого початку, тому й проектувалася та робилася вона одразу, але не все ми доробили до кінця, бо другий поверх фактично сирісінький. Тож з кухні та ванни є вентотвори, але їх треба продовжити трубами на мансардному поверсі та вивести вище, за дах. Бо зараз відчуваємо, як холодне повітря з мансарди тисне вниз й досить таки з тих вентотворів дме. А має бути навпаки - тепле повітря з надлишковою вологою має підніматися вверх. А якщо закрити вентотвір, то з часом не так комфортно дихати. так звичайно. я теж такої думки. Вище чоловік писав, він і з самого початку критично ставився до таких характеристик як біопозитивність таких будинків й т.д. Його приваблювало дещо інше в такому будинку. Щодо мене, то загалом будинок подобається й мікроклімат також. Є певні нюанси, але будинок ще повністю не обжитий, от з вулиці заходимо й чути ще запах ремонту, дощок й т.п. Тож я поки що боюся щось конкретно говорити про мікроклімат. Поживемо зиму, доробимо вентиляцію як має бути й будемо бачити що та як. Добавлено через 7 минут Розчаруванням мабуть це не назвеш, бо чесно кажучи ми не очікували чогось такого надчудесного від будинку. Та й правду кажучи, я й уявлення не маю, як то вони виглядають оті біопозитивні потоки в таких будинках. Судячи з вищенаписаного, чоловік теж, бо писав він під моїм логіном. Просто про це багато де згадується, от й прийшлося до слова. Звісно, що в будинку треба пожити трохи, щоб можна було щось конкретно говорити. РОзчарувань як таких зараз немає. Й будинком ми задоволені, хочеться його доводити до затишку, прикрашати своїми руками, чого за мною раніше не спостерігалося:D Є думки, що багато чого ми б уже зробили не так, й багато чого хотіли з самого початку по-іншому, але я прекрасно розумію, що ми вижали максимум з наших можливостей.
  10. Дякую. О! Багато чого ми б зробили не так. Дуже багато писати. Дещо ми вказували в цій темі та на своєму Сонцефорумі. Коротко по ваших питаннях: Розрахунок фундаменту. Будинок легкий тож капітального фундаменту не потребує. Підійде мілкозаглиблений або ТІСЕ. Каркас. Загалом на 1,5 поверхи, стояки 10х10 крок 1,2-1,4 м. Каркас подвійний. + нижній маурлат + обв*язка міжповрхна + верхній маурлат. Розрахунок перекриття - калькулятор Романова. Стропильна система - звичайна. Ми робили по канадському типу. Але це не принципово. Основні типорозміри дерева: брус 10х10, 5х5, дошка 20х5, 15х5, 10х5, 2,5хлюбий. Ізоляція підлоги сол блоками. Реально. Багато-хто практикує. Ризик набирання вологи від землі. Ізоляція мансарди - також реально, та ускладнюється конструкція даху. Ізоляція міжповерхного перекриття - також реально, ускладнюється конструкція^2. Добавлено через 11 минут Свіжі фото є на Сонцефорумі. Тут також плануємо викласти. З часом. Враження... Стіни тримають тепло - однозначно. Багато втікає тепла через вікна. Необхідно також продумати вентиляцію. Мишки є. І вони живуть у стінах. Солому житню не їдять. Але судячи зі всього снують по ній у пошуках зерна. Потрібен кіт та мишоловки в такому будинку. І не варто економити на дрібній сітці. Якогось супермегагіпер просвітлення в такому будинку, помічено не було. Біопозитивні потоки, також не спостерігалися. Будинок, як будинок із теплоізолятора. Не більше. І не менше.
  11. виктор рыбченко, слухаю Вас
  12. ugin78, питання ще де зерна втратиться більше. Справа в тому, що ми часто надзвонювали, щоб не прогавити жнива й агроном нам говорив, що ще занадто висока вологість, щоб збирати жито. Воно ж не вимолотиться нормально. Тому вони кожного дня заміряли вологість. Й косити починали не з самого ранку, а коли вже роса спаде. Те, що вони вичікували, щоб жито було досить сухим - для нас було тільки плюсом й ніяких особливих домовленостей непотрібно було. Для них це теж було важливо.
  13. ну поки що нарікань немає. Ми живемо вже в будинку майже два місяці (переїхали 25 серпня). Потрохи освоюємося, розкладає коробки досі:D Завели господарку - кицьку, а то переїхали і відчули, що в нас мишки живуть. Хоча то не дивно. Чоловіка вони страшно лякали, він ночами бідолашний не спав, все прислухався де там мишки шкребуться. Під боком дитини не чув, зате будив мене, бо десь там мишка побігла. Аж до сміху доходило, коли казав мені, що їх є певно 12 або 14, а я питала, чи то вони перекличку робили, що він порахував. Але ми купили мишоловки й привезли кицьку. Кицуня мала ще, але свою роботу знає: мишок вже ніде не чути й не видно. І я сама бачила, як після того, як появилася кицька, мишка давала драла вниз по вертикальній гладкій оштукатуреній стіні. Кицька двох зхрумала на наших очах, багато вовтузилася зверху там де вони шкрябалися й тепер шкряботіння не чути, а в мишоловки вже нічого не ловиться (а зловили були десь 12 мишок в мишоловки). Так що в солом"яному будинку мишки живуть (і я й не сумнівалася в цьому), але проблема знімається нормальним котом. Цікаво, що шастали вони по мембранці під профнастилом. Як вони туди добралися було для мене загадкою, поки на свої очі не побачила маленького сірого альпініста, що шустро спускався зверху донизу по гладкій стіні. Вже відчутно, що будинок таки теплий - виправдовує надії. На другому поверсі ще немає вікон, й ще не повністю утеплене перекриття(якраз працюємо над цим), тож теплу є куди діватися, та все одно тепло. Ми потрохи пропалюємо вже пічку, але я знаю скільки дров йде, щоб напалити хату з цегли (виросла в селі, коли там ще не було газу) й бачу, що нам вистачає їх набагато менше й зранку ще досить тепло. Думаю, коли остаточно утеплимося й ввімкнемо теплі підлоги в ванній та коридорі, то буде досить комфортно...Ага, ми таки зробили теплу підлогу в коридорі та ванній, хоча мріялося-планувалося на всьому першому поверсі. А ще ми до позавчора жили без міжкімнатних дверей, замість дверей повісили покривало - як в юрті, але вже є двері й набагато затишніше. Й поки що, тепер з дверима, ванна (а вона у нас велика) прогрівається 2м.кв теплої підлоги. А ще нарешті я вже з кухнею, з плиткою та мийкою. Без них було дуже важко на перших порах: готувала їсти на дровах, мити все бігала в ванну...тепер відчуваю себе білою жінкою. Єдине, що мене турбує: чомусь довго зберігаються запахи в цій хаті. Смажена риба, рис й т.д все це змішується й якось не надто приємно. Й це при тому, що є вентиляція. Мене заспокоюють, що в новій хаті завжди так, ну побачимо. Ще багато чого недороблено, але ми вже живемо й живемо, я б сказала, з необхідним комфортом. Добавлено через 8 минут Наочний приклад у нас був - гостювали в Широкова. Суха солома не гниє, а вона суха, бо це було і для нас основною вимогою, і для агронома - жито не збирали з поля, поки воно не було достатнььо сухим. В них теж свої норми й вологість щодня замірялася. Тюки були ідеально сухі. Сухі настільки, що навіть деякі зелені бур"яни в основній масі соломи ставали сухими. Другий поверх в нас ще не оштукатурений зсередини - солома, як солома, без змін, навіть колір не змінився. А одна стіна ззовні халатно оштукатурена - коли минулого року штукатурили, була вже пізня осінь, додавали морозостійку добавку й на одну стіну не вистачило, а майстри не обмовилися, що треба. Там штукатурка облітає. А солома під нею - сухісінька. І, якщо знизу підвал, перекритий бетонними плитами, то якої товщини має бути земляна долівка, щоб було тепло??? Не цікавились? Я думаю, що далеко не тих 10 см пінополістиролу та стяжки ;) Неекологічно було б використовувати ЕППС на утеплення даху, оскільки він виділяє токсичний стирол при нагріванні. Що ж його буде нагрівати в стяжці? Якщо ж ви говорите про екологічність при його виробництві, то так..неекологічно. Але ми пішли на такий компроміс. По мобільному розмовляти теж не дужн екологічно, й за компом сидіти також ;)
  14. ПРоблема мишей вичерпала себе з появою в домі кицьки.... Боролися з ними за допомогою звичайних мишоловок, плюс киця. Киця ще мала, три місяці їй, але мишок розлякала хвацько. На наших очах зловила дві й зхрумала, впевнена, що ловила й коли ми не бачили. Зараз їх(мишей) ніде не чути й не видно.
  15. Якщо немає ще даху - то давити чимось можна. Ми вкладали солому, коли вже каркас був накритий, немає куди розвернутися, щоб в самому верху гарно втрамбувати солому.
  16. daminik, так, мембранку вкладали під профнастил. Й зараз по ній, тобто між нею та профнастилом вовтузяться миші Ніколи не думала, що вони туди можуть забратися. Щоправда відколи в нас кицька, то мишок не видно. Добавлено через 1 минуту А ми вже переїхали та обживаємо нашу хатку. Скоро будуть нові фото та трохи більше тексту
  17. Фундамент - бетон в землю. Із землі виходили каменем. Видно на фотках на перших сторінках. І нарахунок як потрапляють. По штукатурці вертикально вгору до піддашшя, а там по незакритій стіні зверху. А стіну ми не закривали сіткою зверху, бо по відгуках солома з часом просідає, і потрібно її докладати. Поки що усадки не помітив. Почекаю ще рік, а там буде видно.
  18. Оооо, дякую!!! Це для мене тут приємна несподіванка
  19. sanykrimea, спасибо за ответ. Панель я уже как бы выбрала, это Electrolux EHS 60210 X или Electrolux EHS 60210 P, разница, я так понимаю, только в дизайне. По параметрам мне подходит эта панель, цена/качество по отзывам оптимальные. Но стоит вопрос уже только о возможности подключения на три фазы. Сегодня мужа отправлю на форум, сюда, пускай обьяснит по-человечески зачем нам именно три фазы. Я скачала инструкцию, но...там о трех фазах ни слова не указанно, по других форумах читаю: одни пишут можно подключить, другие - что нельзя, там кабель 4 жильный, но на две фазы, если что не так подключить - панель может сгореть. Вот в этом паспорте канди четко написано о таких возможностях, а в електролюксе нет, к сожалению. Единственнок упоминание о фазах это: • В случае однофазного или двухфаз- ного подключения следует использо- вать соответствующий кабель элек- тропитания типа H05BB-F, рассчитан- ный на максимальную температуру 90°C (или более высокую). лучше было б мужа засадить за изучение этого, но он все дни на стройке, а вечером просто падает от усталости. Так, что эта задача передо мной лежит:D
  20. Дякуємо за добрі слова. Про камінопіч питайте, що саме вас цікавить. Скажу наперед, що пічку ми ще так й не експлуатували серйозно, але на неї всі надії на цю зиму.
×
×
  • Створити...