Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

beginerbuilder

Пользователи
  • Публікації

    7
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

beginerbuilder's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

1

Репутація

  1. ЛИСТвід 04.06.2015 р. № 7/17-6340Щодо прийняття в експлуатацію і проведення технічного обстеження індивідуальних (садибних) житлових будинків, будівель і споруд Стосовно інформації, отриманої виконавцем від місцевого органу містобудування та архітектури, щодо відповідності місця розташування об’єкта вимогам державних будівельних норм (далі – Інформація органу містобудування та архітектури) слід зауважити.Вказана Інформація органу містобудування та архітектури у контексті Порядку не передбачає відповідність вимогам всіх державних будівельних норм, а насамперед стосується вимог ДБН 360-92** “Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень” участині місця розміщення житлового будинку в межах ділянки землекористування відносно прилеглих земельних ділянок, будівель і споруд.Зазначену інформацію надають уповноважені органи містобудування та архітектури, як спеціально уповноважені органи, що опікуються питаннями планування територій і до повноважень яких відносяться вказані питання. При цьому за вказаною інформацією може звернутися як власник об’єкта, так і виконавець робіт.Окремо слід зауважити, що зазначена інформація органу містобудування та архітектури має довільну форму, не передбачає сплати коштів та не є документом дозвільного характеру, тому її відсутність з об’єктивних причин, зокрема, за відсутності органу містобудування та архітектури на місцевому рівні, не може бути підставою для відмови заявнику у прийнятті об’єкта в експлуатацію.Міністерство звертає увагу, що необґрунтована відмова у наданні вказаної інформації органом містобудування та архітектури на місцевому рівні не допускається. Оказывается , что можно подавать документы в Гаск без информации из архитектуры. Интересно , необгрунтована вiдмова , относится к объективным причинам.? Может кто прокомментировать выделенный текст?
  2. Dear friends.Скажите, пожалуйста, на основании какого документа в архитектуре выдают висновок про відповідність ДБН. Отказали в выдаче на основании плана участка из техпаспорта. Особенно интересует мнение тех ,кто прошел эту стадию. Thanks all
  3. Складається враження , що автори Порядку при його складаннi розглядали iдеальний варiант - новий побудований будинок без оформлення документiв , при чому забудовник правильно вгадав мiсце розташування будiвлi.. Але самочинне будiвництво може бути визнане , наприклад, при реконструкцii староi будiвлi в умовах забудови ,що склалася.Такий приклад, яких безлiч по селах. При проведеннi газу в 92-95 роках багато будинкiв , побудованих до 92 року були реконструйованi пiд вимоги газовоi служби(добудова пiд котел, закладання вiкон, перепланування тощо). Тепер це вважається самочинним будiвництвом. Треба звернути увагу на те , що будинки ,побудованi до 92 року, в переважнiй бiльшостi будувалися без додержання будiвельних норм (тодiIнтернету в селi не було I не вимагалось введення в експлуатацiю).I тепер виникає ситуацiя – якщо реконструював в той час будинок пiд газ, то самочинне будiвництво I без права власностi. Якщо не реконструював , то отримаєш право власностi при всiх будiвельних порушеннях. У мене питання до шановних експертiв- як застосовувати спрощену процедуру, якщо старий будинок ще до реконструкцii порушував будiвельнi норми?
  4. Спасибо, Consultant. По-видимому, пока обсуждать нечего. Было еще интервью 6 ноября Прием в эксплуатацию индивидуальных жилых домов и общественных зданий I и II категорий сложности, построенных без разрешения на выполнение строительных работ, скорее всего, будет продлен еще на 2014 год, сообщил заместитель министра регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Дмитрий Исаенко - «Скорее всего, эту «строительную амнистию» мы продолжим еще на год, потому что не все воспользовались этим механизмом».
  5. На канале Тонис был интересный сюжет по теме tonis.ua/index.pl?page=videoteka&id=soc_status Добавлено через 10 минут На сайте Верховной рады есть проект закона 2570а , которым будут руководствоваться в проведении строительной амнистии, насколько я понимаю. Может кто-нибудь из опытных форумчан прокоментирует его положения касательно самостроев - штрафы, порядок ввода. Изменения можно увидеть в Порiвняльнiй таблицi до закону.
×
×
  • Створити...