
TaurosRMK
Пользователи-
Публікації
2 227 -
Зареєстрований
-
Відвідування
Про TaurosRMK
- Активність Переглядає тему: Покриття для дерева
Персональная информация
-
Род занятий
UI/UX
-
Пол
Мужской
Відвідувачі профілю
13 670 переглядів профілю
TaurosRMK's Achievements
-
Тиха кухонна витяжка у вентканал за стіною
TaurosRMK відповів у розділі Вентиляція та кондиціонування
ВКМ 150 EC Supercharger Turbo 9000 😄 Від ВКМ 150 залишився тільки корпус, я замінив двигуни на ЕС. А вони ще потужніші ніж прості ВКМ. Каналів загалом не мало, діаметри від 100 до 150 мм. Прості ВКМ якщо не помиляюся давали не більше 270-280 кубів. -
Тиха кухонна витяжка у вентканал за стіною
TaurosRMK відповів у розділі Вентиляція та кондиціонування
Я так розумію при жарці яєць чи блінчиків, можна підкинути і більше не побачити їжу? 😁 В мене ПВУ на максимумі 400-420 кубів видає, але це на 4 приміщення. На кухні десь 150 виходить, то в анемостат затягує кухонні рушники. -
Ну не знаю... років 6 уже висять верхні шафки кухні на підвісах Camar 801. На кожну шафку по 2 планки, ширина шафок 450-600 мм, висота 900 мм. Загальна довжина десь 4,5 м. Тобто на одну шафку 4 дюбелі, по 2 на планку. Не знаю, може я щось не вірно зробив, але поки все ок, тримає нормально. Але це в цеглі, тому і писав вище що в газоблоці це може не спрацювати, тому там краще буде шина.
-
Спробувати можна, але це не виглядає так, ніби там щось заржавіло. Язичок навіть силою не хоче заходити, потрібно повторно ручку вниз натиснути. Схоже там щось в механізмі замка неправильно функціонує. Тобто відкриваю двері, а при поверненні ручки в середнє положення язичок ніби знову заскакує в закрите положення. Якось так.
-
Панове, в тех будівлі стоять бюджетні двері з фунрітурою Vorne. Коли закриваються ручкою вверх і якщо через деякий час відкрити двері, а потім попробувати закрити їх не натискаючи ручку вниз, тобто щоб язичок сам заскочив, то він не заскакує, так ніби заклинив. Але якщо ще раз натиснути ручку вниз, то все ок. Тобто це відбуваєть тільки в той момент, коли двері були закриті ручкою вверх і перше відкривання. Дальше все ок, язичок заскакує самостійно. Якщо це зробити примусово, тобто закрити ручкою вверх і тут же відкрити, то в 90% все ок буде. Таке тільки коли двері постоять закритими деякий час. Поруч стоять аналогічні двері і там такого немає, з язичком все ок. Що це може бути і чи можна виправити?
-
Зробив ось такі L подібні кріплення зі смуги 4х40. Тримає нормально. Секції невеликі, по 950-1150 мм. Але виникло ще одне питання. Хоча тема зовсім не про це, а про покриття для дерева, але вже не буду створювати нову. Є такі колеса, по плану мають бути розсувні двері. В колесах по 2 підшипники 6002 RS, внутрішній діаметр 15 мм. Самі підшипники приблизно на 0.5-1 мм втоплені відносно самого колеса. Конструкція напевно буде приблизно така як на фото, тобто з однієї сторони від колеса смуга товщиною 6-8 мм, думаю цього вистачить. Але тепер думаю як їх закріпити між собою. Болт М14 вигладає занадто тут, думаю з головою вистачило би М10. Яким чином перейти з 15 мм на 10 мм, потрібні якісь втулки чи щось по типу такого? Також між колесом і смугою потрібна якась проставка, думаю 3-5 мм буде достатньо. І з протилежного боку (від стіни) між гайкою і підшипником також щось потрібно, якась шайба. Якщо брати болт М14, то шайба М14 має зовнічній діаметр 28 мм, а це практично як діаметр підшипника (32 мм), тобто шайба буде прижимати і внутрішню, і зовнішню частину підшипника. А потрібно тільки внутрішню, тому не підходить. Хіба що варіант такий, болт М14, потім смуга, гайка М14, колесо і з протилежного боку стопорна гайка. Таким чином дві гайки обтиснуть підшипники з колесом і це все буде закріплено до смуги. Якось так. Які є варіанти зробити це по іншому? Хоча мабуть варіант з болтом М14 самий простий, бо всякі втулки і тд прийдеться шукати/замовляти, а болт та гайки в кожному будівельному магазині є. Хіба що є сумніви як воно буде їзтити. Бо підшипник наче мав би сидіти на діаметрі 15 мм, а тут 14 мм так щей різьба. В теорії можна замовити щоб виточили щось таке, щоб під діаметр підшипника підходило і різьбу потрібну зробити. Але треба точно знати розміри і як така деталь має вигладати, а також шукати хто захоче цим зайнятися, в кількості лише 2 шт.
-
Серйозно? А те що вони по розміру якраз на товщину стінок двох шафок плюс підвіси, то просто по приколу? Тобто дві сусідні шафки вішаютсья на одну планку. А дальшу знову дві сусідні і тд. На 5 шафок потрібно лише 6 планок. Шина тоже має своє призначення. Плюсом є те, що більше точок кріплення і її простіше виставити в один рівень. З окремими планками треба точно і акуратно робити отвори під дюбелі. Ну на шині ще можна міняти шафки місцями, якщо колись захочеться 😁
-
Використовував в себе для кухні підвіси Camar з такою планкою. Будинок старий цегляний, відстань між отворами на планці 32 мм, в деяких місцях один дюбель попадав в цеглу, інший в шов, а шов поганий і дюбель не тримав нічого. Приходилося щось видумовувати. Тому як така планка буде триматися в піноблоці, при такій відстані між дюбелями, треба добре подумати. Є ще інший тип, там кріпиться на 4 дюбелі, але все рівно відстані між отворами 4-5 см, що зовсім небагато. Тобто на площу 5х5 см буде 4 отвори. Здається у цього ж виробника є монтажна шина, яку можна закріпити на всю ширину кухні на потрібну кількість дюбелів. В теорії така шина має триматися краще ніж одна планка закріплена в одній області.
-
TaurosRMK підписався на электромотор вытяжки начал дыметь и гудеть
-
электромотор вытяжки начал дыметь и гудеть
TaurosRMK відповів у розділі Електрика, Освітлення, Генератори
Доставка з алі зараз в середньому 12-15 днів, не так і довго. -
А, я згадав. На старій лозі залишав перший і другий молоді пагони, а стару обрізав. В результаті на наступний рік було дві лози з яких пускалися пагони. Ще через рік вже 4 лози. Перші три роки не так було, там тільки по одній залишалося, а на цей рік було вже 4 минулорічні лози, але одну обрізав, залишив по 3 шт в кожну сторону. Здається якось так.
-
Та яке там виноградарство, два виногради посадив, бо більше місця немає, і то один щось не може визначитися чи плодоносити чи ні )) Десь щось почитав, подивився відео і на тому всі знання. Хм... точно не пам'ятаю де, ну в інтернеті так точно, я читав/дивився що так формують рукав. Чи може я щось не так зрозумів, чи що, але так формував інший виноград, який вже другий рік плодоносить. Роблю у вигляді чаші (чи якось так), від центру в дві сторони прокладені лози. Хоча... може я щось затупив, здається я залишав саме першу лозу. Поглянув на фото і напевно що так і є, першу лишав, решта обрізав. Помилився на рахунок останньої. А щодо 12 бруньок, то я з запасом, крайні можуть обмерзнути і їх обрізаю. Зроблено методом проб і помилок, але якийсь урожай є )) Доречі, до недавна був старий виноград, самий простий синій, сорт "такий як у всіх", для вина хіба що. Так от, його обрізали під ноль, тобто всі нові пагони зрізалися, залишалася тільки стара лоза. Ніхто не формував рукави і тд. І кожного року він постійно плодоносив, пускаючи нові пагони.
-
Ех... не пройшло і трьох тижнів, як фірмовий бітотримач перестав фіксувати біти, тобто стопорне кільце просто не фіксує. Таке відчуття що воно розкрилося, а назад не хоче. При чому не важливо які біти. При ударі кільце таки заскакує назад, але потім хрен знімеш біту, оця чорна рухома юбка рухається, а кільце тримає біту мертво. Прослужив рівно на збирання однієї гойдалки 🤣 Головне що для імпакту, але не витримав роботи з тим самим імпактом.
-
Треба спочатку зрозуміти що ви маєте на увазі )) Якщо ви про ті що зліва, то дві старі лози вони фактично майже повністю обмерзли в травні. А та молода лоза навіть не знаю яким чином така товста виросла і практично з самого низу, тому що вище все обмерзло. Так вона ще і сама найдовша, я обрізав її десь на ~2.3 м, а вона дальше росте 🤔 При чому була така тоненька, не думав що виросте аж так. Ну і пасинків також напускала. Все інше то з правої частини, там також дві старі лози, але не так сильно обмерзли, відповідно там молодих більше. На рахунок рукавів, я їх формував так, на кінці старої лози вибирав молоду яка сама краща і обрізав її приблизно на 12 бруньок. Всі молоді лози що були до цієї - обрізалися, тобто стара лоза подовжувалася на тих 12 бруньок. Як зараз з цим бути не зрозуміло, чи є сенс залишати цей виноград і як його формувати перез зимою. Враховуючи що ці дві лози умовно кажучи вже дворічні, але обмерзли, тільки ота одна молода, яка з самого низу виросла. Лишати ту молоду, а старі обрізати, чи всі три лишати... З іншого боку здаєтсья є чим подовжити стару лозу, а з цього боку нічим. З тим що обрізати, а що залишати, ще потрібно добре розібратися. У випадку ось такого винограду. Хоча те саме роблю і на іншому винограді, і там все добре. Хоча вже не вистачає місця для подовження лоз, старі розрослися в дві сторони десь по 2.5 м, дальше просто немає куди, з одного боку будівля, з іншого паркан.
-
Часто в тіктоці попадаються іноземні відео, де підсівають газон пророщеним насінням. Не зрозуміло як його пророщувати, воно ж з часом все рівно виросте. А також на скільки це ефективно, чи є в тому сенс. Хтось таке практикував чи можливо знає більш детально?