Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

TaurosRMK

Пользователи
  • Публікації

    1 404
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем TaurosRMK

  1. 4 години тому, ЯД сказав:

    споживання 200-300вт с редкими пиками до 400

     

    4 години тому, ЯД сказав:

    батарейка 24/100 Kepworth lifepo

    На скільки вистачає батареї і як швидко заряджається? 

    Якщо орієнтуватися на таке ж споживання (в середньому ~350Вт) і за умов виключень світла 3 год є / 3 год нема, або 2/4, то батарейка 24В/100Аг буде нормально чи мало? 

  2. 20 хвилин тому, Asot сказав:

    чи сетевий на компенсацію ,чи гібрид

    А детальніше можна, не зрозумів про перший тип?

    Я так прикидував, якщо брати звичайний інвертор 12-220В десь на 2 кВт, до нього зарядку нормальну, то не сильно дешевше вийде ніж гібрибний на 1.5-2.2 кВт. Це по цінах на алі, там гібридні на 1.5 кВт за $130-150 можна взяти, але що там з якістю то інше питання (здаєтсья тут в сусідніх темах обговорювали такі). Окремо інвертор + зарядка трохи проблемно, тому що треба постійно знімати і ставити на зарядку акумулятор, і по нормальному мати інший на заміну. З гібридним ці проблеми зникають, налаштував що треба і воно працює.

    Доречі, гібридні інвертори і акуми (будь які) можуть знаходитися на холодному горищі, погано їм не буде зимою, на роботу не вплине? В будинку немає місця куди це все поставити, щоб дитина не лазила, як варіант ще в окремому не опалюваному приміщенні, але звідти потрібно по ~20 м кабелю тягнути до/від інвертора

  3. Може хтось озвучити кінцеву суму на збірку з цих модних lifepo (або AGM/GEL, якщо хтось такими користується) і гібридних інверторів? Хочу зорієнтуватися по загальній ціні, інвертор + батареї, без сонячних панелей. Наприклад "інвертор на *** кВт + *** шт акумуляторів на *** Аг вийшло на суму ***" і де брали, по місцю чи аліекспрес/європа. Можна в приват, можна тут, буду вдячний.

    Маю інверторний генератор, його в цілому вистачає для базових потреб. Але такий кіпіш піднявся і не зрозуміло що буде дальше, тому задумався про щось додаткове. В цілому на 3+ кВт може і не потрібно, вистачило б на 1.5-2 кВт, при середньому споживанні 400-600 Вт.

  4. 2 години тому, InSAn сказав:

    В індуктивного навантаження пусковий струм нульовий. Але якщо момент вмикання попав на перехід синусоїди напруги через 0 – сплеск струму подвійний.

    PS: поки двигун не вийде на номінальні оберти – струм в декілька разів перевищує номінальний.

    У вашому випадку номінал 0,5А та 0,9А. Не думаю, що там буде більше 3А.

    3A на двох чи на кожен? Це я для прикладу вказав два типи вентиляторів, а в роботі будуть два ЕС по 0,9А. 

    Але ЕС має плавний пуск, а також регулятор обертів і можна запускати взагалі на мінімальних обертах, а потім піднімати. В такому випадку також буде струм вище номіналу при старті? 

  5. Може хтось підкаже які пускові токи АС і ЕС вентиляторів? Вентилятор канальний для вентиляції, є в наявності АС (0.5А, 110Вт) і ЕС (0.9А, 115Вт), хотілося б знати як в них з пусковими токами. ЕС має плавний пуск, а AC без плавного пуску. 

  6. 8 годин тому, yurets12 сказав:

    Всі ставлять перекидні рубильники, а нічого, що для роботи котла потрібна або земля або нуль. Тоді як бути?

    Стоїть перекидний рубильник двохполюсний, розриває L та N, генератор інверторний, котел працює без проблем, але є окреме заземлення і вмикається на весь будинок (світло, холодильник і тд), окремо лише котел не пробував. 

    • Лайк 1
  7. А підкажіть які пускові токи в ЕС вентиляторах? По інтернетах пишуть що в ЕС вентиляторах пускові токи нижчі ніж в АС, але без конкретики. Все ж таки вентилятори мають плавний пуск, можна запускати на мінімальних обертах і плавно збільшувати до потрібних. Цікавить ця інформація на випадок роботи вентиляції від інверторного генератора на 1.8 кВт. Поточні АС вентилятори не пробував запускати від генератора, але циркулярну пилу на 1.2 кВт запускав, наче працює, хоча при старті блимає лампочка "перевантаження", а з болгаркою на 700 Вт все ок. Вентилятори по 115 Вт, тому по потужності проблем немає, питання лише по пускових токах.

  8. 21 годину тому, mib сказав:

    У вас в щит приходят нужные вам потребители отдельными линиями?

    А так да ибп транслирует через себя сеть и при пропадании сети подхватывает от акб, и когда сеть появляется заряжает эти самые акб

    В тім то проблема що ні, розведено по кімнатах, один автомат на кімнату... Тут лише в ручному режимі - пропало світло, вимикаю з розеток потужні прилади, запускаю генератор, перекидаю рубильник і все. 

    Так що самий простий варіант це просто міняти генератор / акумулятори. Генератор окремою лінією заведений в щиток до рубильника 1-0-2. 

  9. Що ж, поповнення прибуло. Перший раз замовляв на alibaba, але все пройшло добре. Залишилося знайти час щоб змонтувати їх в корпус і перевірити роботу. 

    Наче фірмові Blauberg, а не підвальний ноунейм. Спілкувався з представником Blauberg в Україні, він сказав що з китайським заводом не зв'язані і виготовляють вентилятори в Україні, але моделі ***-02 (потужнішої) в них поки що немає у виробництві. Хоча при цьому офіційний сайт один, тільки на двох мовах, завод в Китаї робить свою продукцію, в Україні свою. Тому напевно і не співпадають характеристики однакових моделей (про що згадував раніше, коли вибирав). Але замовити з Китаю, включно з доставкою новою поштою, як не дивно, дешевше, тільки трохи чекати треба. 

     

    Прихований текст

    IMG_20240603_191604123.thumb.jpg.97114cdeafdec31691ed1a35612fa019.jpg

    IMG_20240603_191737212.thumb.jpg.f163b39b77777e4029456f0bb2cb8ad3.jpg

    1355401878_IMG_20240603_1918151112.thumb.jpg.5324c46935c35bb88e34f20bcf136ed3.jpg

    IMG_20240603_191959938.thumb.jpg.4f55d1df300865f65106e5173d478d88.jpg

     

    • Лайк 4
  10. 31 хвилину тому, mib сказав:

    Ну в теории можно обойтись и 12 вольт и каким то ибп типа ritar 1500 или luxeon 1500

    Це з розрахунку на то, щоб ДЖБ автоматом переключався на акумулятор/мережа і заряжав коли є світло? Чи в ручному режимі - вимкнули світло, пішов запускати ДБЖ? Тоді сенс безперебійника втрачається, бо він має в автоматичному режимі працювати.

    Як варіант окремо інвертор 12-220, але додатково зарядка до акумів. Але це напевно більше геморою, вручну перемикати на зарядку і підключати в роботу.

    В будь якому випадку прийдетсья вручну підключати резерв, немає окремої лінії під це. Зараз в щитку є рубильник 1-0-2 і заведений кабель від генератора, хіба що на той же кабель заводити акуми, але для надійності напевно тут тоже рубильник треба, щоб випадково не запустити генератор коли працюють акуми.

  11. 3 хвилини тому, mib сказав:

    Холодилтник входит в базовую потребность?

    И по мтнимуму год пережить или всерьез и на долго?

    Солнце не планируется?

    Холодильник так (інверторний) + освітлення, котел, комп'ютер і зарядки телефонів. Коли це все разом працює, то десь до 400-420 Вт тягне, в основному трохи менше, в районі 300 Вт.

    Думаю що без планів на майбутнє, тобто по мінімуму.

  12. Щоб не створювати аналогічну тему, запитаю тут, може хтось в двох словах підкаже.

    Який набір обладнання (акуми, інвертер і тд) потрібен щоб забезпечити роботу базових пристроїв в будинку, в сумі десь на 300-400 Вт, хоча б на 4-5 годин?

  13. 2 години тому, Dmode сказав:

    Без сенсорів лише миритись з дисбалансом. Можливо раз на місяць чи кілька робити контрольні заміри щоб дуже сильно не роз'їзджалось.

    А якщо б на фільтрах стояли датчики перепаду тиску які в реальному часі роблять заміри, то по цих замірах якось можна підтримувати баланс? Тобто видно що тиск на фільтрі збільшується - збільшуємо оберти вентилятора. Або навіть не перепаду тиску на фільтрі, а просто датчик тиску в системі десь після вентилятора (є такі модулі для esp з одним виходом під трубку). Зробити заміри в 3-4 точках обертів вентилятора і приблизно вийде якась крива продуктивності, а потім по датчиках тиску підтримувати оберти щоб вони співпадали з отриманою кривою. Хоча може це і не буде працювати коректно, а тільки ускладнить систему і нічого не дасть.

    Заводські ПВУ так само працюють, тобто вони ніяк не контролюють скільки повітря проходить? Чи все ж таки є якісь розумні, які вміють підтримувати баланс в системі? Цікаво як вони це роблять.

    2 години тому, yur43 сказав:

    я помітив, що коли забивається приточний фільтр, оберти вентилятора притока помітно падають

    А хіба мають падати? Фільтр забивається і це збільшує опір системи, при різному опорі системи і однакових обертах вентилятора просто буде різна продуктивність. По ідеї не мали б оберти падати коли фільтри забиваються.

  14. Як розраховувати які швидкості/об'єми повітря проходять по каналах, якщо немає сенсорів швидкості чи чогось такого, чим можна робити заміри? Для прикладу, на чистих фільтрах роблю заміри на максимальних обертах вентиляторів, додатково на обертах які відповідають мінімальному об'єму повітря, і хай буде щось середнє ще. Є три точки і я знаю які об'єми яким обертам відповідають. Але через деякий час фільтри заб'ються і швидкості впадуть, відповідно об'єми повітря будуть вже не ті і получиться дизбаланс. Це буде впливати на рекуперацію, а також якщо зимою користуватися в економ режимі, то для нагрівачів є мінімально допустимі швидкості потоку 0.5 м/с. Якщо при чистих фільтрах зроблені заміри і розрахована ця мінімальна швидкість, то з часом швидкість може впасти менше допустимої і напевно нагрівачі будуть перегріватися. Відповідно якось потрібно контролювати і баланс, і мінімально допустимі швидкості. Але як це робити без сенсорів?

  15. 1 година тому, sly сказав:

    Якось дуже впритик у вас виходить... Головне, щоб не було підключених зайвих розеток.

    Генератор купував в часи блекаутів, коли ціни на них були як на літаки, і по його потужності не розраховував на потужні прилади, головне завдання було щоб витримував базові прилади в зимовий період. З цим справляється навіть в економ режимі. Перевірку з інструментами (перфоратор, болгарка і тд) також пройшов. В цілому і не розраховував щоб він працював на своєму максимумі або близько до цього. Щоб додати більше приладів, треба було брати старші моделі на 3.3-3.5 кВт.

    В сумі виходить впритик, окремо ставити генератор тільки на один насос якось не раціонально, тоді все інше буде без світла ))

    В інструкції пише що номінальна потужність 1.8 кВт, а максимальна 2.3 кВт, тобто в теорії на 1.8 кВт мав би нормально працювати протягом деякого часу і напевно на короткі проміжки витримувати стрибки до 2.3 кВт. Є захист від перенавантажень у вигляді реле, яке має вибивати якщо підключена потужність вища за норму. Але якщо підключати насос без плавного пуску то напевно реле зразу буде спрацьовувати. Тому і не пробував навіть, хоча пила на 1.2 кВт працювала, але то таке, пару разів відрізав і все. Треба дивитися в сторону плавного пуску і пробувати на свій страх і ризик 🙂

  16. 42 хвилини тому, sly сказав:

    до чого тут сума номіналів? Коли ваш насос буде стартувати - навіть без інших споживачів ваш генератор може іздохнути. А ви ще щось хочете на нього навішати...

     

     

     

    Так я не про це, а про то коли з плавним пуском запускати насос, який споживає 1.3 кВт, а все інше в сумі 0.3-0.4 кВт, то разом якраз буде номінальна потужність генератора (1.8 кВт). І генератор мав би витримати таку потужність протягом 15-20 секунд, враховуючи що там 2.3 кВт максимальне навантаження.

    Зрозуміло що напряму насос краще не запускати, а от з плавним пуском проблем не мало б бути. Ви самі про це писали.

    18 годин тому, sly сказав:

    Поставте плавний пуск - тоді все буде добре.

     

  17. 13 годин тому, sly сказав:

    з інверторним я б не ризикнув. В мене при пуску насоса номіналом 1,2 кВт (насправді виявив, що жере 1,6) звичайний генератор 2,8 кВт пригав та бився у припадку. А ви хочете ризикнути платою інвертора...

    Поставте плавний пуск - тоді все буде добре. Але є нюанс. Якщо в момент запуску насоса в будинку буде ще працювати щось потужне - генератор може крякнути. І така ситуація, коли хтось щось забув вимкнути, а тут ще й насос стартує - обов'язково станеться (перевірено)

    Зрозуміло. Тоді і циркулярною пилою 1.2 кВт також не варто балуватися (мається на увазі напряму, без інших користувачів)?

    Із того що потрібно щоб працювало, то все споживає небагато (світло, зарядні пристрої, ПК, котел), хіба що холодильник, але він новий, інверторний, спокійно працює і стартує. А от морозилка є, вона трохи старіша, там присутній стрибок струму при запуску, її відключаємо.

    Як і писав вище, все це від сили 350-400 Вт споживає, коли все увемкнене одночасно. Але як зафіксував недавно, насос бере 1.3 кВт, в сумі з іншим якраз номінал генератора (1.8 кВт). При нормальній роботі думаю нічого страшного не мало б статися, на 15-20 секунд поки воду накачає, генератор мав би витримати. Але без плавного пуску дійсно трохи страшно.

  18. Є інверторний генератор MaxPeedingRods MXR2300 (номінал 1.8 кВт (7.8А), макс 2.3 кВт). В часи блекаутів використовувався на цілий будинок, але відключали все, що має великі пускові токи або не влазить в потужність. В основному це був холодильник, котел, комп'ютер і різні зарядки телефонів/повербанків + світло. В цілому це все вписувалося в 1.5-1.8А і працювало на економ режимі генератора, якщо котел і холодильник не працювали, то взагалі не більше 1А.

    Але на час використання генератора залишалися без води. Щось не хотів ризикувати серед зими і експериментувати з насосом. Але зараз знову почали вимикати світло, хоча всього по декілька годин на добу, але бувають моменти, коли потрібна вода (наприклад душ/посуда вечером, а світло вимкнене на той час). От думаю попробувати насос, але якось страшно. Насос Rudes 4SKm 100, по інформації в інтернеті потужність 1 кВт, скільки фактично не пригадаю, хоча є реле напруги з амперметром, колись дивився скільки на насос йде, але забув. Здається так і є, близько 1-1.1 кВт (~4.5-4.8А). В цілому навіть якщо додати до інших споживачів, то має вписатися в потужність генератора, в сумі буде десь 6.5А при умові що все буде в один момент працювати.

    Але є пусокві токи і як поведе себе генератор в цей момент, це вже інше питання. До генератора підключав перфоратор (0.8 кВт), болгарка (0.72 кВт) і от сьогодні попробував ручну дискову пилу Makita 5704R (1.2 кВт), але це все підключалося без інших споживачів напряму в генератор. Перфоратор з плавним регулюванням обертів, все ок, болгарка стартує на максимум, чути як генератор підгазовує при старті і далі все працює. Дискова пила також працює, правда при старті генератор блимає лампочкою "перенавантаження" (хоча не завжди), але коли пила вже працює, то ніби все нормально.

    Не знаю чи пускові токи насосу і пили можна порівнювати, але потужність в пили навіть трохи більша і все працює. Хоча це буквально на 10-15 сек, але і насос також не постійно працює. Але якщо до насосу додати інших споживачів, то в сумі буде більше, плюс-мінус 1.5 кВт на секунд 15-20.

    Питання в наступному, чи ризиковано запускати насос чи все ок? Максимальна потужність споживачів вписується в номінал генератора, на 15-20 секунд роботи хоть на номінальному 1.8 кВт напевно нічого не станеться. Якби не пускові токи, то давно вже підключив би насос, а так не впевнений, чи не нашкодить генератору таке включення насосу час від часу. Хоча генератор має автоматичний вимикач, якщо буде якесь тривале перенавантаження, то має вибити. З пилою не вибивав, але одна пила має меншу потужність, ніж буде насос зі всім іншим.

    *При запуску насосу на реле напруги в амперах зафіксував 5.5А при 240В, а це вже 1.3 кВт, при паспортних 1 кВт.

  19. Трохи не по темі. Що можете сказати про бюджетні акумуляторні фарбопульти, по ціні 1200-1500 грн? Одноразовий інструмент чи свої функції виконує? Потрібно дерев'яні вироби фарбувати, типу альтанки, лавки, для дому, тобто користуватися по потребі. 

  20. 22.04.2024 в 15:36, volomoto сказав:

    Це означає, що в китайського нема гальванічної розв'язки від мережі і це дуже небезпечно. Я б той блок викинув і поставив просто DC-DC з 24 на 5 В. Рекомендую Meanwell DDR-15G-5.

    Що ж, купив Meanwell HDR-15-5 (5V), також індикатор світиться на клемах +V/-V... Напевно і цей треба викинути 😄 Доречі, перевірив фірмовий блок живлення роутера Асус - також індикатор світиться на виходах +/-, але якось роутер від цього не згорів. Блок зарядки акумуляторного пилесосу Karcher аналогічно. Всі ці блоки мають тільки L/N на вході. Тай таке. Маю тепер два бракованих блоки 🤣

  21. Я правильно розумію, що для регулювання обертів потрібно тільки 2 проводи - GND та 0-10V? +10V це просто вихід живлення з вентилятора який використовується для регуляторів, тобто на регулятор йде +10V, а після регулятора вже 0-10V?

    image.png.7e036dd132f6270cd7d5c0aa47348ff5.png

  22. 7 хвилин тому, US7IGN сказав:

    я мав на увазі що якщо конденсатор несправний то він сам може просаджувати напругу. вентилятори по струму можуть брати більше ніж той модуль може видати.

    Як то все складно )) Тобто якщо без навантаження регулюється в діапазоні 0-10В і конденсатор холодний, то все ок, не панікувати? То маленький вентиляторчик розміром 50х50х10, 24В, 0.1А. Сам модуль видає 0-10В, а про ампери нічого не написано, тільки споживання самого модуля від 12В - 14мА. Напевно на виходах 0-10В будуть давати стільки, скільки потрібно споживачу і в залежності від потужності живлення самого модуля, у моєму випадку 12В 1.5А, чого для вентилятора мало б вистачити.

    Якісь інші варіанти перевірити чи не падає напруга при навантаженні? Взагалі модуль брався для регулювання швидкості ЕС вентиляторів, там регулювання 0-10В. Поки що вентилятори в дорозі, саме з ними перевірити не можу.

×
×
  • Створити...