Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

TaurosRMK

Пользователи
  • Публікації

    1 375
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача TaurosRMK

  1. Хм... а це треба перевірити, можливо послабилися коліна ПНД труби.
  2. А що з OSB не так, наче вологостійкий матеріал, не вистоїть під впливом сонця/опадів? Чи OSB тільки для внутрішнього використання?
  3. В тій інструкції яку дав продавець є такий скріншот. Виходить що адреса все ж таки без "4", але щось я не розібрався що та четвірка означає в esphome. Пробував писати адреси без "4", реакції ніякої. Треба напевно в коді розбиратися, як його правильно записати.
  4. Ну не знаю... тут саме в момент коли насос вмикається і накачує воду, тоді явно видно повітря і характерний шум. І раніше такого не було, з'явилося недавно. Не хочу без потреби розбирати бак і міняти камеру, якщо проблема не в ній.
  5. Не по темі, але напишу тут. Є потреба обшити бокові стінки невеликого навісу (тобто вийде закритий навіс) до існуючої будівлі. Краси там не потрібно, потрібно просто закрити щоб туди ніхно не лазив. Із варіантів - дошка 25мм, профнастил (просто оцинкований), OSB плита (інші варіанти?). По попередніх розрахунках профнастилом виходить десь 6000 грн + саморізи. Дошка і OSB без обробки плиблизно в одну ціну, орієнтовно на 20% дешевше профнастилу. Питання в наступному, чим обробити дошку щоб вона довше збереглася? Думав обпалити і якоюсь морилкою/олією пропитати, в цілому такий варіант підійшов би. Так щоб не фарбувати раз в декілька років, бо фарба на сонці облазить. Те саме питання по OSB, чи потрібно плити чимось додатково обробляти щоб довже стояли, чи можна залишити в чистому вигляді? Якщо малювати OSB, то час від часу також прийдеться поновлювати фарбу, буде лущитися? Профнастил в цьому плані кращий, один раз обшив і забув.
  6. Хм, попробую без "4". В інструкції стандартні параметри вказані, їх і записав, для надійності зробив reset, не допомогло. USB-RS485 замовлю завтра і перевірю, був би в наявності, так би і зробив, хоча думав через ESPhome зразу попробую код писати, але щось пішло не так.
  7. Звичайний погружний насос в криниці, повітря точно не хапає. Фільтри грубої/тонкої очистки Slim10, не осмос, просто на вході стоять. Бак розширювальний. Тобто звичайна система - насос, фільтри, бак.
  8. З'явилося повітря в колбах фільтрів, незрозуміло звідки, фільтри мінялися ще давніше, а от недавно з'явилася ця проблема, колби прозорі, тому все видно, як при падінні тиску вмикаєтсья насос, а там багато повітря. Спускав на колбах, трохи наче виходить, але через деякий час знову є. Проблема в бачку, камера пробита? Хоча тиск наче тримає, води в повітряній камері немає, тобто через ніпель виходить тільки повітря.
  9. Та ні, проблема точно не в цьому. Це може бути будь яке число, а в даному випадку там задане мінімільне та максимальне значення 0-1000. І пристрій в цьому діапазоні працює, 0 - 0В, 1000 - 10В. Але таке відчуття що немає зв'язку з пристроєм, чи що...
  10. Все ж таки невелика допомога порібна, але трохи по іншому питанню. Придбав на алі такий девайс, з аналоговими виходами 0-10В і підключенням по rs485. Пробую підключити до ESPhome, записав код, але не працює, змінюю значення в esphome, а напруга на виході по нулях. Підозрюю що проблема в коді, але не можу зрозуміти де саме. uart: tx_pin: GPIO1 rx_pin: GPIO3 baud_rate: 9600 stop_bits: 1 id: mod_bus1 modbus: - id: modbus_10V uart_id: mod_bus1 modbus_controller: - id: speed_controller address: 1 modbus_id: modbus_10V update_interval: 1s number: - platform: modbus_controller modbus_controller_id: speed_controller id: ao1_1 name: "AO1_1" min_value: 0 max_value: 1000 address: 42049 value_type: FP32 mode: box
  11. Тоже варіант. Але інші аналогічні конденсатори такого типу мають пласку поверхню (чи по фото в інтернеті, чи на інших наявних платах), а цей явно трохи випуклий, навіть сказав би трохи дуже. Хоча насічки наче не тріснуті, але їх трохи помітно, а от в інших таких конденсаторах насічок майже не помітно. Так що категорично стверджувати що йому скоро кирдик не буду, може і такий народився, а може брак. Які ризики можуть бути якщо використовувати пристрій за призначенням? От прийде час і конденсатор лопне, на тому і все? Замінив і погнав дальше?
  12. В такому виді як є, той конденсатор може ще протягнути деякий час чи навіть не варто використовувати пристрій? То простий контролер з виходами 0-10В, управління по rs485 і живлення 12-24В. Без поняття чому взагалі той конденсатор почав вздуватися, тому що перед ним є ще інші конденсатори і з ними нічого не сталося. Хочу хоча б попробувати підключити його і подивитсия як працює, і чи взагалі працює, а потім перепаяю конденсатор.
  13. Я недавно перепаював резистор 0805 (розміри 1.3 х 2.1 мм), просто там потрібна була заміна на інший. Звичайний паяльник з аліекспрес, зі змінними жалами, взав саме тонке як голка. Получилося, хоча паяльник тримаю в руках раз в пів року 🤣
  14. Зрозуміло. По параметрах такий самий брати 220/35В? Візьму і такі, і звичайні, на випадок якщо не вийде припаяти цей.
  15. Я вже подивився як їх на місце ставити, тоже не просто. А звичайні конденсатори з довгими ніжками можна впаяти чи тільки такі?
  16. Точно, пора спати... 🤣 Значить треба китайцям писати хай 50% вартості компенсують, а то ще ремонтувати за ними треба.
  17. А випаяти не варіант? )) Схоже на відео просто хотіли виламати )) Купити то ок, але якби найти десь вдома, тоже було б гарно. Радіоприймачів, магнітофонів немає... До речі, на 220 uF можна ставити чи має бути точно як на платі, на 200 uF?
  18. Панове, де в дома можна знайти і випаяти такий конденсатор? Бо щось здаєтсья йому трохи погано, хоча плата тільки приїхала з алі (буду продавцю писати про брак). Але конденсатор напевно все ж таки треба замінити. Знайшов на понижуючому DC-DC модулі, але там розмір більший і не ті параметри. Бачу є ще багато на материнській платі комп'ютера, але цей варіант не підходить 😁
  19. Цікаво, а якщо вимикати витяжний вентилятор і хай приточний дує прохолодним повітрям, також буде режим охолодження. Це не повноцінний байпас, але ефект рекуперації буде дуже малий. По типу як зимою в режимі обмерзання, якщо є загроза, то приточний вимикається і теплообмінник прогріваєтсья витяжним повітрям. А літом зворотня дія, витяжний вимикається, а приточним буде охолоджується. В теорії вентилятор буде дути в приточні кімнати, далі повітря буде рухатися по інших кімнатах і направлятися в різні отвори, і більшість напевно піде у витяжні канали і на вулицю. Хм, треба буде попробувати коли вентилятори заміню і дороблю автоматизацію.
  20. Цікаві графіки, як кардіограма після бігу 😁 Але я по своїй вентиляції побачив що навіть без байпасу, якщо на виході теплообмінника є чуть не вулична температура (26-27С), то датчики по кімнатах як показували 22С +/-, так і показують, особливо нічого не змінюється. В зимовий період зворотня ситуація, коли в кімнатах 21-22С, а на подачі 17-18С, то температура в кімнатах також не опускається до рівня притоку. Тобто в кімнатах все рівно плюс-мінус стабільна температура.
  21. Вони в мене тоже десь є, ще з студентських років факультету інформатики 🤣 Але то було давно і в житті не використовував, тому зараз воно для мене як щось нове. Поки немає питань, базовий код пишу, а дальше буде видно. В цілому може і самому можна з цим всім розібратися, але піде більше часу на вивчення що і як має бути, ніж запитати в когось, все рівно це на один раз, поки не збираюся перекваліфіковуватися в програміста 😁
  22. Це наче просте, if...else і умови не складні. Але бувають варіанти складніші, в таких випадках не все зрозуміло як правильно зробити щоб воно працювало як треба.
  23. З тим всім що там написано якраз проблем не виникає. Я мав на увазі те що стосуєтсья lambda, ще якісь прості речі можу записати, а щось складніше то вже проблемка.
  24. Шукав на ebay вентилятори і натрапив на таку модель, комплектація може бути з вбудованим датчиком температури і вологості, а також з анемометром, тобто можно зразу міряти об'єми повітря. Враховуючи що вентилятор ЕС і має вбудований анемометр, то можна точно керувати об'ємами повітря без додаткових сенсорів, формул і розрахунків.
  25. Цікавий експеримент з вібраціями вентиляторів. Раніше сам з цим стикнувся, коли вентилятори були жорстко закріплені до перекриття. По шуму роботи вентиляторів не виглядало що цей шум має проникати в жилі приміщення, доволі тихо працюють, але виявилося що вентиляторів дуже добре чути, такий противний звук жужання. Коли від'єднав вентилятори від перекриття і закріпив на перфострічку, стало значно тихіше. Закріпив перфострічку просто до конструкції даху і по самій перфострічці легкі вібрації все ж таки передаються на дах, але там вони і згасають. Замовив на alibaba ЕС вентилятори, буду міняти і тоді придумаю як вентилятори повністю віброізолювати від інших конструкцій.
×
×
  • Створити...